Igari Léna 2014.08.25. 01:23

Kérdések az orosz humanitárius segély kapcsán

Van ez a sztori a humanitárius konvojjal, amit az oroszok küldtek át Ukrajnába –  ez az írás most nem erről szól. Ez csak az apropója.

 

A konvojos történet egy csomó kérdést vet fel. Az oroszok elhatározták, hogy mennek – és mentek. Vagy itt van például a Krím: Oroszország elhatározta, hogy kell neki – elvette. Mindenféle nemzetközi jogi kérdésre magasról tett, és erőből keresztülnyomta a világ torkán. A Nyugat persze sipákolt egy kicsit, hogy “határok sérthetetlensége, más ország területi integritása, nemzetközi jogi normák, satöbbi”, Putyin elnök ezt elintézte egy cinikus mosollyal, és kettős mércével vádolta meg a Nyugatot. Oroszország akarta a Krímet, megfogta, elvette. Aztán úgy határozott, hogy kell neki a Donbassz. Megcsinálta a Donyecki és Luganszki Népköztársaságot (igen, az oroszok csinálták meg, úgy nevezik, hogy DNR-projekt, meg LNR-projekt). Mert kellettek nekik a hadi- és repülőüzemek, meg a nehézipari gyárak. Ha kell ehhez egy háború, mert nem megy az “udvarias emberek” (вежливые люди)révén, akkor majd megy a speciális alakulatokkal. Meg nehéztüzérséggel és tankokkal.

Sokan vitatják, hogy Oroszországnak köze lenne a Kelet-Ukrajnában zajló harcokhoz. Sokan állítják, hogy ukrán belviszály, mások szerint az USA meg a cionista világösszeesküvés tehet róla. Moszkva akarta az LNR-projektet, meg a DNR-projektet. Megtervezte, és megcsinálta. A Nyugat bevezetett 1-2 szankciót, na bumm.

Aztán a szeparatisták lelőtték a MH17-et, a Nyugat kicsit szigorított a szankciókon. Putyin megszeppenve szipog a sarokban? Nem, kérem szépen, van vér a pucájában – még húz egyet rá. Annak az importját is betiltja, amit az USA, vagy az EU egyébként nem szándékozott korlátozni. És már csak a látszatát sem kerüli el az LNR és a DNR támogatásának, nyíltan küldi a haditechnikát és a haderőt Ukrajnába. Pszkovszki desszantosokat temetnek a kétségbeesett szülők, akik azt sem tudták, hova küldik “gyakorlatozni” fiaikat.

 Augusztus végén Ukrajnában elesett orosz deszantos Pszkovból – nem az egyetlen

Aztán kitalálták a “humanitárius konvojt”. Dacára mindenféle tiltakozásoknak, az oroszok elhatározták, hogy bevonulnak az országba, szűzi, ártatlan, fehér színűre festett katonai szállítójárművekkel, egy szuverén állam területére, aggodalmak, tiltakozások ellenére. Elhatározták, hogy megteszik, és ki állíthatja meg? Ott vannak egy idegen ország területén, senki nem érti mit akarnak: megszállják az országot, vagy jönnek és mennek? Van nekem is egy kérdésem. Mindegy nekem, hogy milyen céllal rendezték ezt a színjátékot, mindegy az is, hogy milyen propagandával magyarázzák az egészet, régen nem hiszem el már a kérdéseiket sem. Bármilyen nemzetközi jogi normát meg lehet sérteni – és nincs eszköz ellene? Vagyis egy agresszor bármely ország területi integritását megsérti, akárhova bevonul, bármit megszáll, és semmi következménye?

Ebből adódik a következő kérdés is: most már teljesen következmények nélküli világhoz kell szoknunk? Ahol a lefejezett amerikai újságíróhoz éppoly szenvtelenül kell viszonyulnom, mint az orosz agresszióhoz? Az iraki keresztények és más kisebbségek elleni népirtást ugyanúgy meg lehet szokni, mint ahogy beletörődünk, hogy a Krím kellett az oroszoknak? Gázai övezetből rakétákat lövöldözni, és sírni, ha válasz jön rá - ez is normális? Vannak még nemzetközi normák, gátak, amelyek megakadályozzák, hogy amit nem szabad, azt nem teszik? Vagy úgy van, hogy "na jó, ha nagyon akarod – szabad”? 

 

 A HÁBORÚ: BÉKE

A SZABADSÁG: SZOLGASÁG

A TUDATLANSÁG: ERŐ”  

– hirdette a Párt három jelmondata Orwell regényében az igazságügyi minisztérium homlokzatán. Ez a világ itt van közvetlenül mellettünk. Itt liheg, pedig a ’90-es években még úgy tűnt, hogy soha nem jön vissza. És ha a nyugati világ továbbra is közömbös lesz vele szemben, akkor Európa többi részében is meg fognak jelenni a „humanitárius konvojok.” Meg az „udvarias emberek” - voltak már itt negyven évre. Csak idő kérdése, a szándék megvan.

És lehet, hogy újra rakétákat akarnak majd telepíteni Kubába. Persze Obama mélységes aggodalmában hívogatni fogja a Kremlt, ahol majd elmagyarázzák neki, hogy ő nem Kennedy, és takarodjon vissza a fára banánt enni – ahogy a derék orosz patrióta körökben járja a mondás. Aztán még azt is közlik majd, hogy Hruscsov rég meghalt, a rakéták pedig maradnak. Punktum. És van olyan hatalom, vagy nemzet, vagy nemzetközi szervezet, amely meg fogja állítani?

Mert vannak országok, amelyek nagyon akarnak valamit a másik rovására, és nincs aki elmagyarázza nekik, hogy ne akarják annyira – és az sok millió halálos áldozattal szokott járni, meg menekültek millióival. Meg a fejlett nyugati civilizáció krachjával: a bombázások eléggé átrendezik a városokat meg a pompás infrastruktúrát, és a lövészárkokban erősen visszaesik a kütyük és appjaik iránti kereslet.

Putyin szerint a második világháborút nem a német agresszió váltotta ki, hanem az első világháborút lezáró igazságtalan békeszerződés. A győztes szövetségesek tehetnek róla. Ahogy az Ukrajnában zajló agresszióért is a Nyugat felel. Oroszország pedig csak fehér színű autókkal szállítja a humanitárius segélyt az amerikai ( és európai és cionista-zsidó-náci) agressziónak áldozatul  esett "Novorosszija" lakosságának.

 1968. tavasza, Prága. Orosz "békefenntartók." "A háború: béke."

 

 

 

 

 

 

 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszija.blog.hu/api/trackback/id/tr276632429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igari Léna 2014.08.25. 10:26:51

Rendben. És mitől fasiszta a propaganda, amit nyomok?

Köves D. Gábor 2014.08.26. 11:24:15

Ez egy egyoldalú és provokatív poszt. A zsidó szál és a Gázai övezetben történtekre való utalás az írás mondanivalójához alig köthető. Akkor mégis miért rángatta elő a T. Szerző a zsidókat és a palesztinokat? Mert be akarja vonzani a kommentelő trollokat.

randomuser1 2014.08.26. 11:36:47

Ezt akonvojos poént eljáccották a jugó háborúban is, csak akkor a magyarok nem engedték át őket az ukrán határon, volt is sírás-rívás. ennyi a különbség a nato terület meg a senkinek nem kellő ukrajna közt.

randomuser1 2014.08.26. 11:38:34

@a gondolkodni próbáló maxval birca: чемодан - вокзал - россия!

bölcsbagoly 2014.08.26. 11:40:42

Mi újság a maláj gép fekete dobozaival? Az USA, Rasmussen és az ukránok úgy hazudnak ahogy csak akarnak. De miért kell egy magyarnak (?) ezeket kötelezően el is hinnie?

Móg 2014.08.26. 11:50:39

A dolog úgy kezdődött,hogy az USA támadó rakéta rendszert telepített Lengyelországba,ahonnan egész Oroszország kényelmesen támadható.
Aztán meghírdették,hogy Ukrajnát felveszik a NATO-ba.
Aztán fegyveres felkelést robbantottak ki.Mikor lanyhult a tüntetés bérgyilkosokkal lövették a "sajátjaikat".
Aztán korlátozták az orosz nyelv használatát,miközben a lakosság 40%-a oroszajkú.
Szóval ki ütött vissza?

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.08.26. 11:59:29

@Igari Léna:

Elismétli az ukránfasiszta propagandagépezet szövegeit.

randomuser1 2014.08.26. 11:59:55

@Móg: a dolog sokkal régebben kezdődött, nagyjából ezerszázötven körül, mikor megalapították az új fővárost és hagyták a hátramaradókat különválni :)

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 12:00:39

Én mindig azon röhögök, hogy a geci USA/zsidók/ballibek/szabadkőművesek/liberális média minden szava hazugság, bezzeg az oroszok/palesztinok/kína a kibaszott igazság hazája és nekik mindent el kell hinni...

randomuser1 2014.08.26. 12:04:40

@a gondolkodni próbáló maxval birca: nacionalizmus, az a kifejezés, amit keresel és bőségesen megtalálhatod abban a csodás országban, a mit annyira imácc. azt megkérdezhetem, lenszőke szláv-e vagy?

csi szi 2014.08.26. 12:07:03

Ez geopolitikai meccs, az USA úgy döntött, hogy ideje közelebb tolni a bábukat Moszkvához, mivel Putyin túlságosan elszemtelenedett (menedéket adtak Snowdennek, keresztülhúzták a szíriai katonai akciót, amit egy idegen zászló alatt elkövetett vegyifegyver-támadásra hivatkozva majdnem megindított az USA, valamint túlságosan jó viszonyba keveredett Berlinnel is Moszkva, ami szintén szúrta Washington szemét), ezért támogatta a kijevi forradalmat, ebben szövetségesei az olyan (érthetően) ruszofób államok, mint Lengyelország és a baltiak. Oroszország viszont nem akar lemondani olyan területekről, amik évszázadok óta az orosz birodalomhoz tartoztak. Pl. a Donbász ilyen. Nyilván amíg Moszkva nyugodt lehetett afelől, hogy jelentős befolyása van Ukrajnában, átjárható volt a határ, addig nem volt probléma, hogy ezek a területek Ukrajna részei, de ha egy Amerika-barát és Moszkva-ellenes, esetleg később EU- és NATO-taggá váló állam lenne a határukon Donyecktől és Luganszktól keletre (schengeni határellenőrzéssel), az nem olyan perspektíva, amit csak úgy benyeltek volna, ez teljesen érthető.
Persze az is teljesen érthető, hogy az ukrán nép többsége, főleg a nyugati részen a nyugat része akar lenni, már csak anyagi remények miatt is (szabad munkavállalás az EU-ban), viszont az oroszajkúak többsége Keleten valóban erősen kötődött Oroszországhoz, leegyszerűsítés, hogy csak orosz ügynökök tevékenykednek Kijev ellen.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.08.26. 12:12:35

@Emmanuel Goldstein:

Antinacionalista vagyok.

Igen, szláv vagyok, legalábbis nagyrészben az is.

Frau Janka 2014.08.26. 12:29:21

@Carl Lazlo, Esq.: a másik oldal szerint megy ugyanez van, csak az ellentétes oldalon. a legjobb kimaradni ebből.

Lucky Larry Silverstein 2014.08.26. 12:36:51

@Igari Léna: A 2. VH-t természetesen a szövetséges agresszió váltotta ki.

Legalábbis hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be puskalövés nélkül, mire anglia és franciaország megtámadta.

Ehhez képest Anglia és Franciaország már akkor a világ felét gyarmati sorban tartotta. Ennyit a győztes szövetséges propagandáról.

Amíg a nyugat nem provokálta Oroszországot addig Ukrajnában béke volt. Minden ami a hazai/európai/USA sajtóban lejön simpla háborús propaganda, van másik olvasata is. Abban hogy kinek van igaza persze botorság állást foglalni, egyiknek se, mind2nek.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 12:50:42

@Lucky Larry Silverstein: @Frau Janka: "Az első harci eseményre 1939. szeptember 1-jén, hajnali 4 óra 40 perckor került sor, amikor a német légierő (Luftwaffe) bombázni kezdte a lengyelországi Wieluń városát.[24] Ezzel az eseménnyel kitört a második világháború."

Puskalövés nem volt, bombázás volt. Azért az se túl fasza. Az meg, hogy nekik nem volt gyarmatuk az első vh. elvesztésének köszönhető. Amit szintén (részben) ők robbantotak ki.

alfacharlybravo 2014.08.26. 12:52:29

A lényeg itt mindenki vesztes, Amerika a globalista az egyedüli győztes, az EU farkával veri a csalánt. Kezdet kialakulni egy újabb Molotov–Ribbentrop-paktum amit most sikerült megakadályozni. Az Oroszok mentik amit lehet az EU meg várja dermedt birkaként a véget. A legrosszabbat meg az ukrán nép kapja. A magyar keselyűk is már ott köröznek Ukrajna egén Demszky Gábor, Bajnai Gordon már csak Gyurcsány hiányzik a csapatból.

Lucky Larry Silverstein 2014.08.26. 12:56:58

@Carl Lazlo, Esq.: Ugyan.

Lengyelország megtámadása etnikailag 100%-ig német területek visszafoglalása miatt történt(Danzig), ennyit minden hülye tud.

A 2. VH bele volt kódolva a párizsi békébe, legfőbb oka az volt hogy az angolok nem hozták létre Izraelt az 1. vh. után ahogy ígérték, Hitler viszont úgy lerombolta az angolokat, hogy nem tudták fenntartani a birodalmat a háború után. Ügyesen használták ki a helyzetet.

blaubner 2014.08.26. 13:06:50

jó a cikk, az oroszokat ideje lenne megállítani, sajnos túl pofátlanok, amivel a nyugat nem tud mit kezdeni.

wallenberg8805 2014.08.26. 13:31:31

Vajon miért akarják a cionballiberálisok, hogy szeressük a Kárpátaljánkat megszállva tartó soviniszta kormányzatú ukrajnai bábállamot? A jófejek a szakadároknak drukkolnak, ez egyértelmű.

wallenberg8805 2014.08.26. 13:32:57

@Lucky Larry Silverstein:

Lengyelország német többségű területeinek visszafoglalása az igazságos volt, csak az azon túli területek elfoglalása volt igazságtalan Németország részéről.

Muzsikok közt 2014.08.26. 13:38:06

@wallenberg8805: Németországgal egy időben Oroszország is megtámadta Lengyelországot, tehát onnantól qrva mind1 volt mi igazságos a lengyelekkel szemben, mert már védekezni kellett a ruszkik ellen.

wallenberg8805 2014.08.26. 13:47:50

@Muzsikok közt:

De semmiképpen sem lehet azt kijelenteni hogy a német támadás teljes mértékben igazságtalan volt. Annak csak egy része volt igazságtalan, ami a lengyel többségű területekre terjedt ki.

randomuser1 2014.08.26. 14:00:48

@a gondolkodni próbáló maxval birca: az szar, mert az oroszok viszont eléggé nacionalisták, a kicsit szláv állapot nagyjából semmire nem elég. mondom, költözz ki ruszkiba, az köll neked, egy kis rácsodálkozás a mai orosz viszonyokra, nem az, amit a hetvenes évek szovjetuniójában láttál gyerekként.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 14:06:20

@Lucky Larry Silverstein: Nem teljeseen értem ennek mi köze van ahhoz a kijelentéshet, hogy " hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be puskalövés nélkül, mire anglia és franciaország megtámadta.", ami konkrétan hazugság.

Lucky Larry Silverstein 2014.08.26. 14:10:04

@Carl Lazlo, Esq.: " hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be puskalövés nélkül, mire anglia és franciaország megtámadta.", ami konkrétan hazugság.

Azt miért?

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 14:30:46

@Lucky Larry Silverstein: szefos vagy? Puskalövés nem volt, hanem bombáztak.

Muzsikok közt 2014.08.26. 14:51:36

@Carl Lazlo, Esq.: A Lengyelek nem adták vissza Danzigot, amihez semmi közük nem volt. Mindezt az agresszor NBR felbujtására cselekedték az istentelenek.

Ergo jogosan lőtték őket. Igy járnak a gonoszok.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 14:59:11

ki faszom beszélt jogosságról vagy bármi másról? A csávó az hazudta, hogy " hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be puskalövés nélkül, mire anglia és franciaország megtámadta.". Kurvára lőttek és nem pajtáskodni mentek oda.

eßemfaßom még áll 2014.08.26. 15:01:36

@Igari Léna: "Kérdezek. "

Ugye te egy hülye balfasz kurva vagy?

én csak kérdezek....

Muzsikok közt 2014.08.26. 15:03:19

@Carl Lazlo, Esq.: Hitler a lengyel támadás előtt is csak etnikai német területeket követelt Lengyelországtól, úgyhogy hazudsz.

A lengyelek megszopták hogy a gonosz tengelyéhez álltak. Hitlerrel nem lehet szarozni ha a német érdekekről van szó. Persze elő volt ez készítve, Anglia és Franciaország meg akarta támadni a sokkal gyorsabban fejlődő Németországot.

Miután ez csődöt mondott az USA is agresszorként avatkozott be Németország ellen.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 15:20:36

@Muzsikok közt: Akkor a szellemi fogyatékosok kedvéért mégegyszer:
"Legalábbis hitler csakis etnikai német területeket kebelezett be" ( hadüzenet előtt) - igaz.
"puskalövés nélkül" - (a hadüzenet előtt gyk: 09/03) kurvára nem igaz. A harci cselekmények ugyanis 09/01-én kezdődtek.

Tudok jó fejlesztőpedagógust is hátha lehet fejleszteni a kognitív képességeidet.

Muzsikok közt 2014.08.26. 15:28:37

@Carl Lazlo, Esq.: Hitler senkinek sem üzent hadat. Neki üzent hadat Anglia és Franciaország, amiért a jogos jussát harcolta ki Lengyelországban.

Isten azonban nem ver bottal, Franciaország sohasem tudott lábra állni, a Brit Birodalom szétesett, Németország újra az első Európában. Legfeljebb a cionisták nyertek többet a háborún Hitlernél.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 15:46:50

@Muzsikok közt: jujujuj. Megint hazudsz kutya. "According to the terms of the Anti-Comintern Pact, Germany was obliged to come to the aid of Japan if a third country attacked Japan, but not if Japan attacked a third country. Nevertheless, the German government chose to declare war on the United States, partially in response to previous acts of Anglo-American cooperation such as the Destroyers for Bases Agreement, Lend-Lease, the Atlantic Charter, the hand over of military control of Iceland from the United Kingdom to the United States, the extension of the Pan-American Security Zone, etc."

Gondolom csak magyarul beszélsz és azt is rosszul, ógyhogy összefoglalom. Németország hadat üzent az USA-nak, noha erre nem volt kötelezve a szövetségesi megállapodások értelmében. Elég már ebből a náciromantikából.

Muzsikok közt 2014.08.26. 15:53:14

@Carl Lazlo, Esq.: Az USA a hadüzenet előtt jóval fegyvert és hadianyagot szállított a Szovjetúniónak és Angliának is, vagyis az németellenessége letagadhatatlan.

Muzsikok közt 2014.08.26. 15:54:21

@Carl Lazlo, Esq.: De egyébként is vicces ahogy a hivatkozás nélküli angol nyelvü szöveg kopi pésztelésére hanyatt dobod magad.

Carl Lazlo, Esq. 2014.08.26. 16:07:09

muhhhhuaaaa te kis fasz. Azt hiszed ez akadémiai szintű vita, hogy mindenhová hivatkozásokat fogok beszúrni. Te kis hülyegyerek vagy, az is voltál az is leszel. Ha akarsz utána nézel és tanulsz, ha nem leszarom. Nem fogok rész venni a nevelésedben, csak rávilágítottam, hogy hazudtál.
süti beállítások módosítása