Igari Léna 2014.08.03. 01:39

Mit szólnak az oroszok, ha a NATO betölti feladatát, és megvédi tagállamait?

http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html

Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a száz évvel ezelőtti háború előzményeként az oroszok próbálták békére inteni a háborúzni készülő Osztrák-Magyar Monarchiát, a "testvéri szláv nemzet" érdekeit szem előtt tartva, mégis kénytelenek voltak harcba bocsátkozni a nyugati agresszióval szemben.

A testvéri szláv nemzetet akkor a szerbek jelentették, ma azonban nem lehet az áthallást figyelmen kívül hagyni: Putyin ma a szomszédos "Novorosszija", azaz az elmúlt hónapok során Ukrajnáról leszakadni kívánó déli- és keleti megyék orosz ajkú lakosságát kívánja orosz tankokkal és nehéztüzérséggel megvédeni a "náci ukrán kormány" agressziójától. Még nem került sor nyílt orosz intervencióra, de Dmitrij Timcsuk, ukrán katonai elemző rendszeresen beszámol Oroszország területéről Ukrajna felé indított tüzérségi támadásokról, és napról-napra készülnek az orosz "békefenntartó" alakulatok érkezésére. Az említett "békefenntartók" már sikeresen felvették a harcot a maláj légitársaság gépével utazó nyugati "megszállókkal" szemben, és a donyecki és luganszki "népfelkelők" sorait erősítik, illetve vezetik.

Erre válaszul határozott úgy a NATO, hogy európai országokban megerősíti jelenlétét, és 48 órán belül reagálni képes haderőt csoportosít európai tagállamaiba. A fenti videón a CNN híradása alapján, Adrian Bradshaw helyettes főparancsnok közölte, hogy a lépés nem ellenséges, kizárólag védelmi célokat szolgál, ugyanis nem engedhetik meg, hogy a katonai szövetség tagállamai fenyegetettség alatt éljenek. Oroszország ugyanis, azon túl menően, hogy 2010 óta az ország legerősebb és legkorszerűbb katonai körzetévé fejlesztette a nyugati- dél-nyugati régióban elhelyezkedő hadtesteit, az utóbbi időben az ukrán határ közelébe csoportosítja át erejének jelentős részét (mintegy 20.000 főnyi állomány, nehéz haditechnikával együtt). (Orosz nyelvű leírás a haderő terjedelmével kapcsolatban itt. Ennek fényében felmerül a kérdés, Krím elcsatolására vajon mióta készülhettek?) Ezen túlmenően a Kreml nemcsak ideológiával és fegyverekkel látja el az ukrán területeken harcoló szeparatisákat, hanem folyamatosan juttatja át haderejét is, és az orosz területekről rakétatűzzel támogatja azok akcióit. Míg a katonai szakértők korábban csak orosz, csecsen, ingus zsoldosokról/önkéntesekről, és néhány speciálisan kiképzett alakulatról számoltak be, addig napjainkra mindennapossá vált az orosz reguláris hadsereg egyes csapatainak jelenléte is.

Mindazonáltal Ukrajna nem tagállama az észak-atlanti katonai szövetségnek, amely nem is valószínű, hogy felvállalna egy konfliktust a kelet-európai ország megszállása esetén, ugyanakkor a hidegháborús életérzést már sikeresen elültették az orosz és ukrán lakosságban. A legszerencsésebb forgatókönyv esetén az ukránok némi segítséggel kitessékelik az országból a donyecki és luganszki "népköztársaság" oldalán harcoló "önkénteseket", rosszabb esetben hűtőkamionban szállítják haza őket Orosz honba. Legrosszabb esetben - és ez sem kizárt - bevonulnak az orosz csapatok, és az étvágyukat ismerve, aligha elégszenek meg a "Donbassz" elfoglalásával, sokan már Kijevbe vágynak. A Szovjetunió 2.0-ás projektnek azonban nem a kommunista ideológiát szánják alapul, hanem az Orosz Birodalom helyreállítását.

Mindezek mellett a média hatékonyan erősíti a nyugat-ellenes hangulatot az oroszokban, így az ideológiára fogékonyak rendszeres megmozdulásokat tartanak a két legjelentősebb városban, Moszkvában és Szentpétervárott az ország alkotmányának módosítása érdekében, amely - szerintük - az orosz néplélektől idegen demokratikus normákra épül.

 

A kormányzó Egységes Oroszország politikusának, Jevgenyij Fjodorovnak a kezdeményezésére rendszeressé vált tüntetéseken  mély orosz ideológiai alapokon álló, pravoszláv szellemű alkotmányt követelnek a nyugatellenes demonstrálók, a hatóságok jóváhagyó beleegyezése mellett, míg a kormányzó hatalom elleni bármilyen tüntetést azonnal feloszlatnak, megtorolnak, minden ellenzéki megmozdulást csírájában fojtanak el. (A Putyin 2012-es újraválasztása utáni tiltakozó demonstrációk egyik fő szervezőjére, Szergej Udalcovra, tömeges rendbontások elindításának vádjával 8 év letöltendőt kért az ügyész). Noha létezik ellenvélemény a jelenlegi politikai kurzussal szemben, és ellenzéki értelmiség is, ezek többnyire az internetes média, az online hírportálok és blogok világában hallatják hangjukat. A vidéken élő bábuskák és muzsikok meg a hitelre vásárolt tévéiken hallgatják a kremli propaganda agymosását, és drukkolnak a mindig győztes, igaz és szent ügyért harcoló seregeiknek, és soha nem tévedő elnöküknek, aki Függetlenségi Harcát - a mi zsebdiktátorunktól eltérően - nemcsak verbálisan vívja.

Akarnak-e az oroszok háborút?

Hát hogy a viharba ne...?

Címkék:Sztrelkov Ukrán háború Viágháború 345 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszija.blog.hu/api/trackback/id/tr536537887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A biztos utas 2014.08.03. 03:26:51

Tisztességes lenne mostantól a nyugat (USA) békefenntartóit is idézőjelben írni. Főleg, miután egyre-másra derülnek ki a disznóságok.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.03. 07:38:18

Harc van. Az USA szeretne egypólusú világot, a világ népei pedig nem akarják. Ma már Kína, Oroszország elég erős, hogy nyíltan utasítsa el az USA-központú világrendet. Ennyi az egész.

A többi propagandahisztéria, pl. az is, hogy Oroszország NATO-államokat akar megtámadni. Minek tenné?

near relation 2014.08.03. 23:06:02

"Washington, a CIA közvetlen irányításával, uszító-kampányt folytat Oroszország és annak elnöke ellen. Egyre több jel utal arra, hogy ennek a kampánynak a célja közvetlen katonai konfrontáció a világ második legnagyobb nukleáris hatalmával. Már nem kétséges, hogy a CIA minden rendelkezésére álló eszközt mozgósított a háború kirobbantását célzó kampányához."

near relation 2014.08.03. 23:07:23

2014. július utolsó hetében, a Nyugat három nagy példányszámú hetilapja - az amerikai Time, a brit The Economist és a német Der Spiegel – egymást erősítve intézett támadást személy szerint Putyin
ellen és harciasan követelve az Oroszországgal való leszámolást. Szinte megmosolyogtató, hogy a három hetilapban hasonló magyarázatokat olvashatunk szinte azonos megfogalmazásokban. Ezek arra utalnak, hogy egy helyről, nevezetesen a CIA agytrösztjéből állították elő őket. A szövegek ugyanazokat az előre gyártott elemeket és sértegetéseket tartalmazzák. Putyin szemére vetik, hogy hazugságokat terjeszt, és úgy tüntetik fel, mintha tömeggyilkos lenne.

_most_ 2014.08.03. 23:21:29

@maxval, a gondolkodó birca: volt már kétpólusú világ, de nekem valahogy úgy rémlik nem volt jobb, mint az egypólusú, most majd megint jön a hidegháború, mert az aztán annyira csodálatos volt.

Szúnyog 2014.08.03. 23:33:15

Az oroszok ez elmúlt 25 évben egyetlen imperialista akciót sem kezdtek, szemben Amerikával, mely folyamatosan háborúzik.
Most meg oda akarnak petézni Oroszország szájába, ennek érdekében csináltak egy puccsot Kijevben.
Tán azt várják, hogy az oroszok mindent elnézzenek? A békére most a legveszélyesebbek az USA, meg a seggnyaló uniós vezetők.

Pobjeda elvtárs 2014.08.03. 23:38:35

Khm. A nagy kérdés akarnak e világháborút az Amerikaiak. Mit szólnak hozzá ha Oroszország megvédi szövetségeseit az Ukrajnai tipusú USA puccsoktól, vagy a szír tipusú USA terrorizmustól? A hivatalos USA körök máris szítják a háborús hangulatot és terjesztik a russzofób propagandát.

Átgondoltad te ezt a posztot? Az oroszok akarnak háborút? Nem Putyin szervezett neonáci elemekkel puccsot Kanadában, hanem Nuland US államtitkár asszony Kijevben.

Vajon szerinted az USA lenne ennyire visszafogott mint Moszkva most, ha Putyin buktatja meg a Kanadai kormányt és tesz hatalomba szélsőségeseket?

Akkor mégis ki akar háborút?

Krisz11 2014.08.03. 23:46:41

Gyökér propagandacikk.

Az ukránok közt ez a cinikus mondás járja:
"Az USA háborúzni fog Oroszországgal az utolsó ukrán katonáig"

_most_ 2014.08.03. 23:46:47

van valami iszonyatosan szánalmas abban, ahogy magyar jobboldaliak az oroszok seggét nyalják, miközben Oroszország negyven évig megszállva tartotta Magyarországot, USA-nak meg nem. Azt meg elég mulatságos, mikor a náci jobbikosok az ukránokat nácizzák :D

Szúnyog 2014.08.03. 23:46:51

@Pobjeda elvtárs: azt írja a szerző, ő egy független csatorna, de ez úgy tűnik, nem sikerült neki. Atlantista propagandában viszont otthon van.

Szúnyog 2014.08.03. 23:48:17

@_most_: Ha van valami, ami szánalmas, akkor az a magadfajtának az a hozzáállása, mely a hazai belpolitika szemüvegén át nézi ezt az egész ügyet szűklátókörűen, s nagyon ostobán.

Alick 2014.08.03. 23:51:38

Közben folynak az USA-EU "szabadkereskedelmi" tárgyalások, elég nagy tétekkel (érdekes, erről nem ír a sajtó)... kinek is jön jól, ha az EU nyakába sóz egy adag feszültséget, szakciókkal támogatva..?

És persze ha már olyan sikeresen keverik a féceszt a jenkik a Közel-Keleten, nem óhajtanának most már végre befogadni az onnan érkező menekültek tömegeit?
Vagy ők ezt az egészet csak a guantanamo-i koncentrációs tábor szintjén kezelik..?

Nem kéne inkább az USA-vel szemben foganatosítani kereskedelmi szankciókat..?

Alick 2014.08.03. 23:54:14

@_most_: "Oroszország negyven évig megszállva tartotta Magyarországot, USA-nak meg nem"

...és ezt persze a ruszkik a jenkik teljes jóváhagyásával tették (Jaltai Paktum)... "egyik bitang, másik gaz - sajnos így igaz!"

Szúnyog 2014.08.03. 23:54:56

Óhh, már érthető ez az egész blogocska. Szerzője hitgyülis, ír a Hetekbe, szervez egy helyi gyüli-csopit.
Nyilván USrael hű alattvalója. Ennyit a független csatornáról. :))

_most_ 2014.08.03. 23:56:20

@Szúnyog: bezzeg az orosz propagandát azt szó nélkül benyelitek, értem én, hogy utáljátok az USA-t, mert támogatja Izraelt, az meg a szemetekben legnagyobb bűn, amit egy ország elkövethet, de nem kéne átesni a ló túloldalára, hisz mi magyarok, aztán pontosan tudjuk, hogy milyen az orosz megszállás. Tény, hogy Oroszország elfoglalta Krímet, ezzel megsértette egy európai ország szuverenitását, sokkal kevesebbért is kitörtek már háborúk.

kabelbarat (törölt) 2014.08.03. 23:57:02

Világosítsatok fel, hogy az USA-nak mi köze van Ukrajnához, vagy mi keresnivalója lenne ott!

_most_ 2014.08.04. 00:03:48

@Alick: értem, akkor azt volt a baj, hogy USA hagyta, hogy az oroszok megszállják Magyarországot, most meg az a baj, hogy USA nem hagyja, hogy az oroszok megszállják Ukrajnát, valahogy úgy érzem nektek mindegy mit csinál az USA, az csak rossz lehet. Remélem azért minden jobboldali észben tartja, hogy egyelőre NATO tagok vagyunk, szóval ha kitör egy háború és az imádott Oroszországuk győz, az azt jelenti, hogy mi veszítünk.

t74 2014.08.04. 00:07:02

Úgy látszik, hogy sokan elfelejtették már 1849-et, Przemysl három ostromát, az 1945-től 1991-ig tartó megszállást és 1956-ot is. A lengyelek, a baltiak és az ukránok legalább nem felejtenek. Nekünk sem kellene mindent.

pushup 2014.08.04. 00:19:06

azon gondolkodom, ha innen menni kéne és két választásom lenne, hova is költöznék ... az oroszokhoz, vagy amerikába? hát, nem tartott sokáig eldönteni

mikka 2014.08.04. 00:19:41

Zsebdiktátor???
Ki a fasz vagy te???
Mi bajod van neked azzal hogy ebben az országban Magyar érdekek kerülnek előtérbe,Kossuth Lajos óta először. Mi bajod van azzal hogy nem szervilisen bégetünk az EU vagy az USA kénye kedvére??? Mi bajod van??? Putyin azt teszi amit elvárnak tőle, ahogy Orbán is. Ahogy teszi ezt Obama vagy Cameron de leginkább Angela Merkel. Mi a faszért zavar az téged ha a bankok vagy egyéb társaságok adót fizetnek ebben az országban??? Amikor azt hallod hogy a bankok veszteséges TE elhiszed??? Nem veszteségesek hanem kisebb profit margint érnek el. A kettő nem ugyan az bazdmeg.. Van neked agyad?? Szíved?? Hazád?? Az USA ott pofátlankodik ahol nem kellene. Emlékszel a kubai rakéta válságra? Emlékszel mit lépett az USA amikor orosz fegyverek, rakéták kerültek Kuba területére? Miért kellene eltűrnie Oroszországnak hogy a határain amerikai katonák és fegyverek állomásozzanak? Mert az USA úgy döntött?? Olvasgass Ron Paul-t aki egy tiszteletre méltó, liberális politikus, mégis egyezik a véleménye Orbánéval :) és sok sok millió szabadon gondolkodó, média agymosástól mentes emberével.

time.com/3012968/malaysia-arilines-ukraine-crash-ron-paul/

Bégessél csak..

mikka 2014.08.04. 00:32:07

@_most_: Senki nem mondta hogy elvtelenül lefekszünk az oroszoknak.
Miért megy ez a csúsztatás??? Az hogy építenek egy atomerőművet biznisz.
Ahogy az olaj és gáz vásárlás is biznisz. Ha te baloldali szavazó vagy akkor is az oroszokkal üzletel az ország olajban és gázban, ha Gyurcsány vagy Bajnai kormányoz. Sőt, az atomerőmű sem épülne mással szocialista kormányzás alatt sem. Ezt nyilvánvalóan tudta mindenki, civileket és politikusokat és azt a néhány más nemzetiségű atomenergia céget beleértve. Ezért nem is pampogtak igazán amikor a kormány bejelentette hogy az oroszokkal építünk.
Valaki itt zsidózott, hogy a jobboldal nem szereti Izraelt.. Nos valóban nem.
De ennek nem antiszemita okai vannak. Én momentán szívesen kereskednék Iránnal. Mi a faszért fogadjuk el hogy az USA és Izrael nyomására kerül annyiba a kőolaj amennyibe ma kerül. Ez csak és kizárólag nekik jó. Gyengíti európát és minden európai gazdaságot. Semmi köze nincs az ellenérzéseknek ahhoz hogy milyen kretén dologban hisznek a zsidók vagy nem. Palesztina viszont más kérdés. Elég volt abból amit művelnek. Menjenek vissza a 67-es határaikra, adják vissza az elvett földeket, szüntessék meg az illegális telepes mozgalmat. Független Palesztin államra van szükség. Most. Azonnal. Ez nem antiszemitizmus, ez egyszerű józan ész. A gyűlöletük egymás iránt, ennyi év és vér után soha nem fog megszűnni. Falakra szükség lesz, de tudnak majd normálisan élni a fal mindkét oldalán. Persze Izrael szándéka valószínűleg nem ez, hanem egy etnikailag tiszta, zsidó-izraeli Palesztina. De ugye itt jön a kérdés.. Iránnak ugyan úgy joga van atomerőművekhez és akár nukleáris fegyverekhez mint Izraelnek, vagy mint a palesztinoknak egy saját országhoz.. Érdekes hogy ez a rész soha nem jelenik meg a médiában :) Funny eh??

2014.08.04. 00:33:10

@mikka: Már hogyne béééééégetnétek szervilisen. Putyin megmondja, merre az arra.
Hülye vagy te? Majd pont egy ekkora bolhafing fog irányítani egy egész világot?
Annyira túlértékelitek ezt a kis lapostányért itt , Európa peremén, hogy az szánalmas. Minket mindenki csak báááánt!
Az orosz, az amerikai, nomeg a zsidó! Hú, az hogy akarja a mi földünket!

2014.08.04. 00:40:22

@mikka: Palesztina viszont más kérdés. Elég volt abból amit művelnek. Menjenek vissza a 67-es határaikra, adják vissza az elvett földeket, szüntessék meg az illegális telepes mozgalmat."
Bocs, megszüntwették. Karhatalom rombolta le az illegális telepeket.
Ami a kérdés:
Hogyan tűrnéd, ha mondjuk szlovák nacionalisták elrabolnának néhány magyar gyereket Komáromból, és megölnék őket?
Mit szólnál ahhoz, ha alagutat ásnának, és felrobbantanák magyar katonák őrtornyát?
Egyébként némi történelem: Palesztína római elnevezése a tewrületnek, palesztinok még nem éltek ott. A mai arabok állattenyésztéssel és kereskedelemmel foglaslkoztak Arábiában. innen is a nevük. Ugyanis arab nem népnév, hanem így különböztették meg magukat máésoktól: ők az arábiaiak. Ugyanez a palesztinokra is igaz. Jóval később telepedtek le, mint a római megszállás, tehát ezer évekkel a zsidók után.
Ráadásul rokonok. Testvérek. Tudod, Mohamed a megmondhatója. Nélküle nem volna ez a buta, erőszakos vallás, ami épp emberek ezreit gyilkolja le.
Szerinte Ábrahám két fia a zsidók és az arabok őse.
Na, ezek gyilkolásszák egymást....

mikka 2014.08.04. 00:49:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: szerintem nézz utána a dolgoknak egy ici picit jobban. Szerinted a palesztinok csak úgy vannak ott, kimondottan azért hogy elrabolják az ártatlan zsidó embereket??? Szerinted nincs előzmény?

mikka 2014.08.04. 00:51:38

www.youtube.com/watch?v=92QDSsAEbn0

érdekes videó
kicsit más nézőpontból mint ahol te állsz..

2014.08.04. 00:52:57

@mikka: At the end of the post, Ron Paul says it is entirely possible that Russia is responsible for the crash, just as the Obama administration has suggested. “Of course it is entirely possible that the Obama administration and the US media has it right this time, and Russia or the separatists in eastern Ukraine either purposely or inadvertently shot down this aircraft,” he writes. “

Legalább olvasnád el, amit belinkelsz!
Ráadásul az öreg nem liberális, hanem republikánus politikus VOLT!
Ennyit rólad.

Alick 2014.08.04. 00:54:38

@_most_: "értem, akkor azt volt a baj, hogy USA hagyta, hogy az oroszok megszállják Magyarországot"

Nem "hagyta", hanem kötött egy nagypolitikai üzletet, a ruszkik a vérrel szerzett győzelemükért kaptak egy befolyási övezetet.
A döntésben benne volt mindkét fél, csak mi nem... ezért egyiket sem kell túlzottan szeretnünk.

"most meg az a baj, hogy USA nem hagyja, hogy az oroszok megszállják Ukrajnát"

Jelenleg úgy néz ki, hogy Ukrajnában volt egy nácionalista puccs, ami ellen az usákok különös módon nem emeltek kifogást (ha nálunk a Fidesz és a Jobbik erővel elkergette volna Gyurcsányt, szerintem nem vállveregetést kaptak volna Washingtonból - tényleg érdekes, ugye?)
Amikor ezen felbátorodva az ukránok elkezdték nyugatról várni, hogy kihúzzák őket a gazdasági féceszből, az oroszok bebiztosították magunk a Krimet, ahol egyébként is volt támaszpontjuk.
Az biztos, hogy az oroszok keménykedése Kelet-Ukrajnában elítélendő... de vajon nincs ez egy kicsit túllihegve - ahhoz képest, hogy a jenkik jópár országban sokkal nagyobb felfordulást csináltak és akkor bezzeg nem akadt határozott hang, hogy jenkik, húzzatok el a búsh-ba? :)
Mi ez, ha nem kettős mérce..?

Phátyol Ferenc 2014.08.04. 00:54:59

@mikka: nem lehet h te bégetsz?:( a kubai rakétaválságról írsz, de könyörgöm '56ról tudsz te bármit is. a jenkik, akiknek a seggét most oly fényesre hagyod tudod mit tettek akkor? SEMMIT. nem beszélve arról a hatalmas logikai bakugrásról, h bár szerinted orbán és obama is csak ugyanazt teszi amit elvárnak tőle, mégis orbán a magyarság megmentője, obama pedig maga a sátán.. te nem érzel ebben némi disszonanciát? nyilván nem:( és feltenném neked a kérdést, h az orosz megszállás után a ruszkik védelmében hogy írhatsz le olyat, h "Van neked agyad?? Szíved?? Hazád??"
sajnos te sem látod át, a többi buta emberrel egyetemben, h ez nem ideológiákról szól. azok arra valók, h a birkák torkán lenyomják őket. és ezért van az, h kivétel nélkül minden egyes háborúból vesztesen kerültünk ki. fokozva ezt azzal, h mi még ideológiák mellé sem álltunk soha teljes mellszélességgel, inkább a seggünket féltettük. tetszik, nem tetszik ez az igazság. mégis mi magyarország egy usához vagy oroszországhoz képest? egy porszem. ugyanúgy lehet belőlünk egy irak, mint egy ukrajna. nem mindegy h a jenkik vagy a ruszkik miatt? egyik sem jobb a másiknál és aki azt hiszi h ez másként van az egyszerűen ostoba.

2014.08.04. 01:01:27

@mikka: Szerintem van előzmény. Előzmény mindig van. Leginkább egy agresszív vallás képében, amelyik kimondottan fizikailag akar megsemmisíteni mindent, ami az útjában áll.
Mert ugye épp arab öl arabot (ha úgy tetszik, mohamedán mohamedánt ) a térségben.
Mégegyszer: nem a zsidók robbantanak fel buszokat, rejtőznek el iskolákban, hanem a hős palesztin szabadságharcosok.
Hamár történelem, folytassuk:
nem a zsidók indultak megszállni a világot. A rómaiak, az utolsó nagy felkelésre válaszul, az északi területekről szétzavarták a zsidókat, egy csoportot nyugatra, akik később átkeltek az ibériai félszigetre, nevezzük őket szefárdnak, egy másik csoportot a Római-birodalom keleti határvidékére, nevezzük őket askenázinak, egy harmadikat pedig délre.

A többiek maradtak! Az arabokat akkor még beduinnak hívták, és tevekaravánokkal jártak arrafelé.

Pintér Miklós 2014.08.04. 01:02:26

@pushup: Miert nem akarsz Amerikaba menni? :D

Phátyol Ferenc 2014.08.04. 01:06:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: te most magyarázod amit nem lehet? a biboldók odamentek palesztinába, és módszeresen elkezdték kiírtani az ott élőket. amit mindenki elnéz a holokauszt miatt. pedig amit a zsidók művelnek az annál sokkal rosszabb, egyszerű népírtás. most konkrétan civileket ölnek ami egyértelműen háborús bűn. és mit kapnak egy ejnye bejnyét, h talán ezt azért már nem kéne. a tórában, ha már vallás és ideológia BENNE VAN, h a zsidóknak NEM LEHET saját államuk. elolvashatod, ott van benne érthetően és világosan. ez a helyzet NEM. fokozva ezzel, h a palesztin partizánokat, mert partizánok, mivel nincs más módjuk a harcra, "terroristáknak" titulálják. esküszöm kíváncsi lennék a magadfajta bérkommentelő hogyan képes tükörbe nézni.

2014.08.04. 01:08:11

@Szúnyog: Az oroszok ez elmúlt 25 évben egyetlen imperialista akciót sem kezdtek, szemben Amerikával, mely folyamatosan háborúzik."
Ugye, ez nem komoly???
Mondjuk az ukrán esetnél maradva, gondolod, hogy szeretik azt az oroszt, akik miatt elpusztult mintegy hárommillió a Szovjetunióban?
Én mintha arra emlékeznék, hogy az ukránok nem kimondottan bánták, mikor a németek kizavarták a Vörös hadsereget az országból.
De gondolom, a déli részek exszovjet államai is teljes egészében orosz beavatkozás és befolyás nélkül estek egymásnak az elmúlt években.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 01:11:05

Világháborút senki nem akar, mert a mai gazdaságok olyan szinten össze vannak fonódva, hogy ki lenne a nyertesen még csak hagyományos fegyverekkel vívott háborúnak is...?

Ezen felül az orosz haderő finoman szólva nem lenne ellenfél a mai NATO-nak, ha valóban egy egységként fellép. A török, lengyel és német haderő önmagában erősebb, mint a teljes nyugaton és Kakuzáusban állomásozó orosz erők együttesen... És ez a NATO töredéke. Minden tömjénezés ellenére az orosz fegyveres erők által használt hareszközök nagy része a '80-as évekből származik és semmiféle komoly korszerűsítésen nem esett át. Az újabb eszközökből minimális mennyiség van jelen az egyes haderőnemeknél.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 01:11:39

Egy atomfegyverekkel vívott háborúnak meg győzetese nemigen van. Már egy korlátozott atomháború környezetei hatásait a "győztes" is megérezné...

2014.08.04. 01:13:36

@Phátyol Ferenc: A biboldók ott voltak Palestínában. A palesztinok nem voltak sehol. Történelem. Római kor... Nem, nem a zsidók írták a római történelmet.
Feltenném a kérdést: miért is "partizán" a palesztin? Megszállás alatt vannak? Nem. Saját területükről támadnak. Van elismert, tárgyalóképes vezetésük? Van. Ők irányították a támadásokat? Nem.
Javaslom, olvasd el a terrorcselekmény fogalmát taglaló szócikket.
Egyébként ha együtt otaznál egy palesztinnel, akin bomba van, és épp felrobbantani készül a buszt, majd gondolkozz el, hogy téged ugyanolyan senkinek, elpusztítandónak tekint, mint a zsidókat.

Szúnyog 2014.08.04. 01:18:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: terelsz, s hazudozol a palesztinokról. Ennyi.

Phátyol Ferenc 2014.08.04. 01:22:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: ha már történelem, akkor ne a római korig menj vissza, hanem az ókori egyiptomig. római kor úgy egy ezer évvel később volt, de nyilván ez téged nem fog zavarni. de még ha római kor is, a bibsik egy törzs voltak, egy kisebbség. értsd: soha nem volt államuk.
"Feltenném a kérdést: miért is "partizán" a palesztin? Megszállás alatt vannak? Nem." - dehogynem. '47ben indult a cionista mozgalom, izrael megalapítása és a zsidók bevándorlása. tényleg ha már történelemmel dobálózol legalább ezzel tisztában illene lenned. a többi amit összehordtál meg akkora zagyvaság, h reagálásra sem méltó.

mikka 2014.08.04. 01:38:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ron Paul is a libertarian you fuckhead..A libertarian republican.. And he was the one who said..if he is president he will stop handing out money to Israel..as he would stop handing out money to Egypt as well. He was the one who said, people around the world not hating America because of her wealth or way of life but because America is meddling where it shouldn't..I say it again. Palestinian people deserve their own country just as the Jews. What is wrong with that eh? Nothing, nothing wrong with that. One more thing.. Russia is right to defend its interest at her own turf. The US is not always right you know just because a newspaper or website says so. What the fuck the US gov is caring about the Hungarian constitution anyway??? It is so frightening to say that marriage is a privilege for men and women? This is our decision and its a good one..You are a hater..you hate Palestinians and call them terrorists..Funny that Jews were called terrorist when they blew up the King David Hotel in Jerusalem killing lots of people.. How about that???Eh???

vrana 2014.08.04. 01:42:18

Én köszönöm a cikket. Nekem sokat segített. Nehezet vacsoráztam, de még a negyedét se olvastam el, rohantam ki hányni. Megkönnyebbültem. A többit már el se kellett olvasnom. Köszönöm!

SonicFuckin'Boom 2014.08.04. 02:52:25

Sunáznám Putyin segglyukát.

Pobjeda elvtárs 2014.08.04. 05:17:09

@_most_:
Tény hogy az USA itt a szomszédban helyi szélsőséges csoportokat felhasználva fegyveresen megdöntött egy újabb demokratikus rendszert, és szélsőségeseket ültetett a helyükre, így próbálván meg azt kiszakítani az orosz érdekszférából, és megfosztani Oroszországot egyetlen meleg tengeri tengerészeti bázisától.

Ez a tette az ENSZ Kgy 3314. számú határozata alapján agresszió, háborús cselekedet. Az USA egészen egyszerűen megtámadta Ukrajnát, és legyőzte Ukrajnát, de te az Oroszokat szidod. Kapj magadhoz.

A Krím pedig jogilag egy percig sem volt Ukrajna része, viszont az elszakadás a pont az USA által Koszovó kapcsán kierőszakolt nemzetközi bírósági ítéletben lefektetett elvek mentén teljesen jogszerűen ment végbe, úgyhogy pont az USA-nak szava sem lehet.

Jelenleg is az USA szítja az erőszakot, az Ukránok régen kiegyeztek volna egymással, csak az USA báb rezsim erőlteti a katonai megoldást, és vérengzést, az EU által összehozott mind a két béketervet még aznap megszegve.

Szóval próbáld meg félretenni az előítéleteidet, és a valós eseményeket nézni.

csi szi 2014.08.04. 05:25:54

Nem feltétlenül valami megrögzött orosz imádatból, hanem azért szurkolnak sokan Putyinnak, mert szembeszáll a nyugati/USA hegemón politikával. Mondjuk nem is tehetett mást, sarokba szorították, olyan helyzetbe hozta a nyugat a kijevi erőszakos hatalomátvétel támogatásával, ahol nem hátrálhatott meg arcvesztés nélkül. Ahogy mondta, azért mentek a Krímbe, mert nem akarták, hogy később a NATO vendégeiként mehessenek csak oda.
"Kelet-Ukrajna" évszázadokig orosz föld volt, Ukrajna egy mesterségesen kialakított állam, gyenge nemzettudattal (kivéve a nyugati területeket, ami Galícia néven a Monarchia része volt, korábban meg Lengyelországé, de akkor sem létezett "ukrán nép", az egy viszonylag friss találmány). Szóval, egy orosz nacionalistának érthetően tűrhetetlen jövőkép, hogy még a többségében oroszul beszélő Donbásszt is egyszer csak a Schengeni határ válassza el majd Oroszországtól, és NATO csapatok állomásozzanak ott pár száz km-re Moszkvától! Oroszország nem próbálta szétszakítani Ukrajnát mindaddig, amíg a Nyugat tartotta magát a hallgatólagos megegyezéshez, hogy orosz érdekszféra. Ezt az USA felrúgta, mert Washington számára egy erős Oroszország nem engedhető meg, elérkezettnek látta az alkalmat Ukrajna "átvételére". Csak úgy látszik elbizakodottságában arra nem számított, hogy Putyin erre első körben a Krím annektálásával válaszol, aztán Kelet-Ukrajnában kezd akcióba. Ugyanúgy lebecsülték az oroszokat, mint 2008-ban, amikor az USA-barát grúz kormány erővel megpróbálta visszahódítani Dél-Oszétiát, de az oroszok azonnal léptek, és hát az amcsik által is kiképzett grúz katonák fejvesztve menekültek, az oroszok meg fürödhettek a sikerben a csecsen háborúk megaláztatásai után ismét visszaszerezve a hadseregük becsületét. Az amcsi-barát Szaakasvili meg azóta meg is bukott, az USA-ban tanít egyetemen.
Egyébként igaz, nem sokat köszönhetünk az oroszoknak, de az ukránok miért lennének a barátaink? Mert a nacionalistáik (akik a Majdan "rohamcsapatát" alkották) rendszeresen megrongálják a vereckei emlékművet és magyar szobrokat Kárpátalján? Vagy mert be akarják tiltani az orosszal együtt a magyar nyelvet is? Semmivel nem nagyobb barátaink, mint a szlovákok vagy a románok.

mikka 2014.08.04. 05:34:00

@csi szi: köszönöm. bár itt ez gyöngysor a disznóknak.

csi szi 2014.08.04. 05:38:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tényleg úgy gondolod, hogy a palesztinok azok mind Arábiából odavándorolt emberek utódai? vagy a beduinoké? Beduinok most is vannak, nem azonosak a palesztinokkal, eléggé különböznek tőlük.
A muszlim hódítás nem úgy történt, hogy az arab sivatagból milliós népvándorlás özönlötte el az egész Közel-Keletet, csak pár harcias törzs meghódította ezeket a hatalmas területeket, de nem volt jelentős népességcsere. A palesztinok azok jó eséllyel azoknak az embereknek az utódai, akik már Krisztus korában is ott éltek, és akkoriban még arámi, szamaritánus stb. nyelven beszéltek, jó eséllyel sok palesztin 1000 évvel ezelőtti felmenői részben olyan zsidó földművesek voltak, akik elhagyták a hitüket annak idején. Mert akik diaszpórába szóródtak szét, azok inkább kereskedők, ilyesmik voltak, nem a parasztok.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 05:44:40

@_most_:

Az egypólusú világ sokkal veszélyesebb. Nem jó sosem, ha egyetlen ország uralja a világot. Ez ugyanaz mint a diktatúra egyetlen országon belül.

Jelenleg 3 pólus alakul ki, jobb ez így.

Niebur 2014.08.04. 05:49:17

@Phátyol Ferenc:

A (helyes)írás módod tökéletes szinkronban van a történelmi ismereteiddel.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 05:55:09

@csi szi:

"az USA-barát grúz kormány erővel megpróbálta visszahódítani Dél-Oszétiát"

MEGhódítani, nem VISSZAhódítani! Sosem volt a grúzoké, sem Oszétia, sem Abházua.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 05:58:23

@_most_:

Bonyolultabb ennél a történelem. Ha egy lakosságot terrorizálnak, az előbb-utóbb fellázad. Na, ez történt Kelet-Ukrajnában és a Krímben is.

Foglalkák vissza a kijevisták, ha tudják. Kérjenek segítséget az USA-tól. Nem képesek rá? Nem segít az USA? Na, ez pech... ilyenkor marad a kussolás.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 06:03:34

@_most_:

Igen, ez vicces.

De fordítva is igaz. A ballibek évekig ostorozták a jobboldalt hülyeségekkel (jajj, Antall megharagította az oroszokat, jajj, Orbán átnevezte a Moszkva teret, jajj, Putyin mérges lesz és nem szállít gázt), most meg kb. Bárdossy szintjén pocskondiázzák az oroszokat, követelve szankciókat.

Én még emlékszem Orbánra 6 évvel ezelőttről, amikor oroszellenes demagógiát nyomott! Örülök, hogy ebben megjött azóta az esze.

Firefly2009 2014.08.04. 06:14:23

@maxval, a gondolkodó birca: Többek közt azért,mivel ahogy az itt a posztban is felmerül az orosz geopolitika egyik állandóan visszatérő eleme napjainkban is az "orosz birodalmi eszménykép",amibe beletartoznak a balti államok is akik történetesen NATO tagállamok,valamint még sok egyéb terület (például Finnország).

Itt tanulmányozhatod a térképet:

en.wikipedia.org/wiki/Russian_Empire#mediaviewer/File:Russian_Empire_(orthographic_projection).svg

Firefly2009 2014.08.04. 06:29:57

@maxval, a gondolkodó birca: Semmilyen 3 pólus nem alakul ki. Jelenleg a világban az egy szem szuperhatalom az Egyesült Államok. Jelen pillanatban még mindig csak ez az egy olyan ország,amely képes katonailag beavatkozni 24 órán belül a föld bármely pontján és elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz,hogy stabilan fenn is tartson egy inváziót. Kína sok szempontból érdekes és nekik valóban megvan a kapacitásuk,hogy kinőjenek egy második pólussá egy elég belátható időn belül. Azonban jelenleg még ők is elég távol vannak ettől.
Oroszország viszont teljesen kizárt hogy bármiféle szuperhatalommá váljon vagy egy általad említett 3.pólussá. Ennek okait oldalakon keresztül lehetne elemezni,de főként a temérdek gazdasági probléma a legnagyobb akadály.
Viszont én nem is hiszem,hogy Oroszországnak ilyen céljai lennének. Mivel nekik mindig is kényelmesebb és egyszerűbb volt csak a hagyományos orosz érdekszférán belül gondolkozniuk (ami persze így is egy óriási terület). Történelmileg is ez nekik egy sokkal fontosabb kérdés mint egy ilyen 3.pólus kiépítése, és mivel jelenleg még ezt a saját hagyományos befolyási szférát se képesek kontroll alatt tartani,így nem is nagyon gondolkozhatnak a globális perspektívában.

Conchobar 2014.08.04. 07:07:53

@Firefly2009: Azon a térképen nincsenek ciril betűk. Más szavakkal: abból nem tudni meg, hogy hogyan gondolkodnak az oroszok, hogy új orosz birodalmat akarnának építeni. Abból csak annyit lehet megtudni, hogy a nyugati hangadók merre akarnak terelni bennünket és a saját közvéleményüket

Conchobar 2014.08.04. 07:12:04

@Firefly2009: "Jelen pillanatban még mindig csak ez az egy olyan ország,amely képes katonailag beavatkozni 24 órán belül a föld bármely pontján" - Erre minden ország képes, amelynek van legalább egy fő katonája (az iraki háborúk és afganisztáni háborúk megkezdéséhez sokszor 24 óra kellett a felkészülésre)

chepunk 2014.08.04. 07:23:40

@_most_:

Hagyjad csak, ha még nem jöttél volna rá egy orosz ügynök.

Void Bunkoid 2014.08.04. 07:25:02

@Firefly2009: @maxval, a gondolkodó birca: nem a pólusokkal meg világrendekkel van itt baj.

A baj azzal van - de már írtam korábbi posztokhoz is - hogy maxval, meg az összes többi, oroszoknak igazat adó ember már megint konfliktushelyzetben egy olyan hatalomhoz akar törleszkedni, ami kvázi egyedül áll szemben a világgal.

Sajnálom, kedves oroszpártiak, rengeteg esetben igazatok van, és az oroszoknak is, de akkor is - egy akár diplomáciai, akár katonai konfliktus esetén Oroszország mindenképpen veszíteni fog.

Viszont az elporolás után - hogy élvezhessék a hatalmas területet meg nyersanyagtartalékati - a győztes hatalmak kesztyűs kézzel fognak bánni vele, még támogatni is fogják az "új világrendbe" való beilleszkedésben.

Tudod, hogy kit fognak _kegyetlenül_ megszopatni majd?

Megint minket, Magyarországot. A nagypofája, hangos kis gecit, aki a maci mögül mocskolódik, pedig se ereje, se tartaléka. Mégpedig mivel már harmadjára tesszük ezt, a legnagyobb valószínűséggel örökre törölnek el a térképről minket. No nem fegyverrel, csak csinos határmódosításokkal (gy.k. az ország teljes felosztásával).

Na ezért kellene talán most az egyszer az igazságtalan, de borítékolható győztes mellé állni. Én szeretnék Void maradni, és nem Voidovics meg Voidescu meg Voidov.

chepunk 2014.08.04. 07:26:24

@Szúnyog:

Félre beszélsz! Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket! Ahova ment oda bizony nemzetközi összefogás kísérte, és dolga végeztével eljött. Utána a helyi konyharuhafejűek pont olyan országot építenek amit akarnak.

Conchobar 2014.08.04. 07:27:52

@csi szi: "Egyébként igaz, nem sokat köszönhetünk az oroszoknak" - Csakhogy ez nem annyira az oroszokon múlott. Jellemző, hogy nagyon jóindulatúan kezelték 1940-ben Magyarország Erdélyre vonatkozó követelését (merthogy nekik is volt területi követelésük Romániával szemben, a mostani Moldovára vonatkozólag). Hogy nagyobb respektjük legyen, az oroszok ünnepélyesen visszaadták az 1848-as zászlainkat. Csakhogy Magyarország akkori urai nem hatódtak meg, ők mindenáron Oroszország ellen akartak vonulni az akkori legerősebb katalom oldalán, aminek persze meglett később a böjtje (mikor Magyarország határai kerültek szóba). A kommunizmust persze akkor is megkaptuk volna (hiszen Jaltában az orosz zsebbe utaltak volna bennünket az angolok és az amerikaiak)

chepunk 2014.08.04. 07:31:28

@Void Bunkoid:

Egyetértek, számomra is vicces, hogy a egy-két millió narancsszavazó hogyan ajándékozza oda a 40+milliós ukrajnát meg egyéb terükleteket Oroszországnak... Mintha minimum egy Kína nagyságú gazdaságunk és seregünk lenne...

Mársrészt egy ilyen háborúban Oroszortszág könnyen elvesztheti a gyarmatait Kína javára úgy mint Alaszkát egy régebbi fiaskó után... Utáne viszont Oroszország egy nyomorult kisországgá válhtana. Ezt szvsz putyincár sem akarja megkockáztatni.

Conchobar 2014.08.04. 07:35:10

@chepunk: " Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket!" - Csak Mexikótól, amit ma Új-Mexikónak hívnak (és Spanyolországtól a Fülöp-szigeteket). Ami meg a "Ahova ment oda bizony nemzetközi összefogás kísérte, és dolga végeztével eljött" mondatot illeti, Hitlert legalább akkora összefogás kísérte, igaz ő ott is maradt. Ami az USA-t illeti, a XX.sz-ban valóban kivonult Irakból és Afganisztánból (és más helyekről), miután kormányrasegítette a helyi bábjait

chepunk 2014.08.04. 07:35:55

@maxval, a gondolkodó birca:

Én még emlékszem Orbánra 6 évvel ezelőttről, amikor oroszellenes demagógiát nyomott! Örülök, hogy ebben megjött azóta az esze.

Pont ez a gond! Pocskondiázta őket amikor mindenki vidáman volt és kereskedett velük, most meg szopkodja őket amikor az egész világ hangulata ellenük fordul, és erősen sodródik az agresszív háború felé..

Void Bunkoid 2014.08.04. 07:36:10

@Void Bunkoid: Az előbbit már csak az alapján is mondom, hogy mind az oroszok, mind az amerikaiak kb a GDP-jük négy százalékát költik el hadi kiadásokra.

Ám abszolút értékben az amcsik által erre fordított összeg majdnem az orosz nyolcszorosa. Valamint az aktív szolgálatot teljesítő hadseregük is kétszer akkora.

A tartalékosokat ne számoljátok. A tartalékosokat is figyelembevéve amúgy is a világ legnagyobb hadseregével Vietnam rendelkezik - és látjátok is, mekkora "világhatalom" :P

Conchobar 2014.08.04. 07:38:25

@chepunk: "Mársrészt egy ilyen háborúban Oroszortszág könnyen elvesztheti a gyarmatait Kína javára" - Csakhogy most nem azokat az időket éljük, mikor Kína örült Oroszország gyengülésének. Kínának ugyanúgy megvannak a saját konfliktusai az USA-val

chepunk 2014.08.04. 07:41:34

@Conchobar:

Viccelsz? Mikor is volt ez? Nem mai határok kialakulsásnak és nemzetközi elismerésének idején igaz? Ez viszont MOST van!

Ezek viszont nettó hazugságok: "Ami az USA-t illeti, a XX.sz-ban valóban kivonult Irakból és Afganisztánból (és más helyekről), miután kormányrasegítette a helyi bábjait" Egyrészt a XXI-ikben is kivonult, másrészt pont Irakban egy erősen Iránbarát kormány alakult, ami az oroszoktól rendelt fegyvereket... Magyarán azt csinált amit akart... Afganisztán dettó, hamarosan Kína ölében "végzi"...

"Hitlert legalább akkora összefogás kísérte" Nagyon nem! Mégha a hódító Szovjetuniót mondtad volna, az Ő hódításait sajnos akkor elnézte a nyugat... Reméljük most nem így lesz!

Conchobar 2014.08.04. 07:41:54

@chepunk: "amikor az egész világ hangulata ellenük fordul, és erősen sodródik az agresszív háború felé.." - Egész világ? Amíg oroszlakta területekről van szó, addig Oroszország nem tekinthető agresszornak, bármennyire is ezt próbálja sugallni az amerikabarát sajtó

Nzoltan 2014.08.04. 07:45:31

@pushup: Az egy dolog, hogy hova akarsz menni. A kérdés, hogy hova engednek be?

Conchobar 2014.08.04. 07:46:32

@chepunk: "Nem mai határok kialakulsásnak és nemzetközi elismerésének idején igaz?" - Mit tekintesz a mai határok kialakulásának idejének? Trianont és a Párizs-környéki békéket (1918), a 2.világháborút lezáró békéket (már amelyiket lezárták békekötéssel), a daytoni béke idejét, vagy Koszovó elcsatolásának idejét?

chepunk 2014.08.04. 07:46:46

@Conchobar:

"Csakhogy most nem azokat az időket éljük, mikor Kína örült Oroszország gyengülésének." '0 pontos MUHAHAHA! Látstzik az álmmvilág! Kína ezen hatalmas alapból rizsaszeműek által lakott térségeket nagyon a magához tartozónak szeretné látni, ráadásul a kinaiak tömegesen telepednek meg szibéria városaiban...

grani 2014.08.04. 07:47:16

Hát igen. Az első világháború is úgy kezdődött, hogy a szlávok megtámadták a békés germánokat, akik éppen elkezdték agyúval lőni Belgrádot.
A második is a szláv agresszióval kezdődött.
A nyugat, amelyik soha nem akart háborút. Hát a történelem elferdítésének is van pofátlan mérete, de ez valami nem semmi.
A háború megint nyugat érdeke. Rohad le a gazdaságuk, a lakosság egyre öregebb, debilebb. Nyersanayag függőségük Kelettől egyre nyilvánvalóbb. Most kell támadni, mert még húsz év, és esély se lesz.
Szép propaganda szöveg. Ismerjük már a XX. századból. Igazán kitalálhatnátok már valami újabbat.

Void Bunkoid 2014.08.04. 07:47:59

@Conchobar: már bocsi, de a 21. században élünk. Habár kormányközeliek gyakran hangoztatják, de az etnikai alapú államhatárok ideje már marha rég lejárt. Ennyi erővel akkor mi is teljes joggal vonulhatnánk be sereggel Erdélybe - és, röhögni fogsz, de így 2014-ben már akár Londonba is, és senki ne pofázzon, mert ottan magyarok laknak, akkor az Magyarország, értem?

Már rég nem olyan zártak a közösségek, határok, hogy ez alapján kelljen falakat húzkodni. Pont ellentmondanak az etnikai határoknak amúgy a klasszik Nagy-Magyarország határai, amik szintén tradíció alapján, és nem etnikai alapon lettek meghúzva - egész egyszerűen még annak idején, a feudalizmusban eddig terjedtek a magyar vagy magukat a magyar király vazallusainak valló urak birtokai. Tökmindegy, hogy Zakopane környékén már nem is szlovákok, de inkább lengyelek éltek, attól még hozzánk tartozott, mer' a mittoménmilyen magyar nemesúr fődje volt. Kész.

Ma meg már mindenki oda megy, ahova akar, és úgy beszél, olyan nyelven, ahogyan akar. Az éppen adott területen többségben levő etnikum nyelve meg lesz a hivatalos nyelv, amit ha ott akar élni, meg kell tanuljon, mert azt fogja használni hivatalokban.

Cormorant 2014.08.04. 07:49:08

@mikka: Tévedés!
Atomerőmű építése nem biznisz, hanem befolyás szerzés!
Eladósodunk anyagiakban és politikailag, ugyanis Mo területén nem lehet elhelyezni a hulladákot, tehát még jobban, végérvényesen függésbe kerülünk az oroszoktól.
Nem gondoltál rá, hogy lehet hogy már ma is amiatt nyaljuk a seggüket, mert különben nem tudnánk hova tenni a fáradt fűtőanyagot?

Nzoltan 2014.08.04. 07:50:45

Nézzük arról az oldalról, hogy kinek fontos a háború?

Az oroszoknak nem, mert jó pénzért el tudja adni az olajat, gázt, bármit.

Az EU-nak sem fontos, mert ha több csatornán tud vásárolni, akkor lealkudhatja az árakat.

Az USA-nak fontos, mert Ázsia erősődik és éveken belül az USA nyakára nő. Oroszország szövetségesként bármikor elláthatja olcsó energiahordozóval Kínát, Koreát, Indiát, tehát az USA hegemóniájának idő előtt vége lenne. Erről szól az egész.

chepunk 2014.08.04. 07:51:24

@Conchobar:

DE! Bizony annak tekinthető amíg szomszédait megtámadja, és területeket csatol el tőlük (a krími orosz ordenálé hazudozást már látom elfelejtetted...). A szerb háborús bűnösök ugyanezzel a mondattal indultak meg a kilencvenes évek elején! És jöhetének most is akár a mostani Magyarország területére is, persze ez nem tetszene igaz? Ugyanis ezen területek nem csak oroszok lakta... Tehát a másik nép országa ugyanezt mondhatja, és véget nem érnének a háborúk. Sőt a legtöbb határok menti területre az egész világon ez igaz!

Conchobar 2014.08.04. 07:51:43

@chepunk: "másrészt pont Irakban egy erősen Iránbarát kormány alakult" - Mivel az amerikai báb nem kapott megfelelő segítséget a gazdájától, ezért kénytelen volt másfelé tájékozódni (Oroszország és Irán felé)

Nzoltan 2014.08.04. 07:52:32

@Pobjeda elvtárs: Ezt támasztja alá a folyamatos dezertáció. Az emberek nem akarják a háborút. Csak a nyakukba ültetett politikusok.

chepunk 2014.08.04. 07:52:37

@Conchobar:

Ez meg nem cáfolat... :-)!

chepunk 2014.08.04. 07:54:42

@Conchobar:

Tény amiket te említettél több mint száz éves történésak, történelmi idők...

Ez viszont megint nettó hazugság: "vagy Koszovó elcsatolásának idejét". Senki nem csatolta el... Hová csatolták?

Nzoltan 2014.08.04. 07:56:25

@chepunk: Rossz a példa. Magyarországon nincs összefüggő szerb település, itt csak falakba ütközne és nem lenne helyi mozgósíthatzó tömegbázisa sem. De Ellenben Szerbia területén nem is olyan régen még volt összefüggő magyar lakta terület.

Conchobar 2014.08.04. 07:57:31

@chepunk: "Bizony annak tekinthető amíg szomszédait megtámadja, és területeket csatol el tőlük (a krími orosz ordenálé hazudozást már látom elfelejtetted...)" - Megtámadta a szomszédját? Én nem tudok arról, hogy Oroszország, vagy Ukrajna háborúban állna bármelyik szomszédjával is (hacsaknem Japánról van szó, mert vele se Oroszország, se a Szovjetúnió nem kötött békét a 2.világháború lezárásaként)

chepunk 2014.08.04. 07:58:34

@Nzoltan:

Ázsia erősödése lassul, ráadásul nagyon nem semleges térség legnagyobbellenségei egymásnak. Ettől nem tartanak. Ez az USA érdeke egy akkora bégetős ökörség, hogy még! Egy tény van: Oroszország alighogy kivakarta magát a kakából, (jókora IMF segítséggel, meg az energiahordozók árának emelekdésével /rezsidémon!/), egyből nekiállt fegyverkezni, meg hódítani agresszív módon.

Conchobar 2014.08.04. 07:58:44

@chepunk: "Ez meg nem cáfolat." - Ez meg tekinthető válasznak (ha már minősítgetünk)

Conchobar 2014.08.04. 08:00:57

@chepunk: "Tény amiket te említettél több mint száz éves történésak, történelmi idők..." - Melyik tény több mint 100 éves? Koszovó elcsatolása? A vietnámi háború?

chepunk 2014.08.04. 08:01:01

@Conchobar:

"Én nem tudok arról, hogy Oroszország, vagy Ukrajna háborúban állna bármelyik szomszédjával is" Krím elcsatolása? A mostani háború (Ukrajnába csempészett orosz hadsereg)? Dél-oszétia? Nagyon vicces volt olvasi ezen hsz-edet! Mintha pont nem erről beszélnénk.

chepunk 2014.08.04. 08:02:44

@Conchobar:

Huh de rövid az eszed! Erről volt szó amit írtam az USA és szomszédaitól elcsatolás kérdéskörtében. Ezt írtad eredtileg: "Csak Mexikótól, amit ma Új-Mexikónak hívnak (és Spanyolországtól a Fülöp-szigeteket)."

chepunk 2014.08.04. 08:03:30

@Conchobar:

Koszovó nincs senkihez csatolva. Vietnam meg nem az USA szomszédja! HALLÓ!

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.08.04. 08:04:34

World peace can't be done, it just can't exist (cro-mags)

chepunk 2014.08.04. 08:06:10

@grani:

"Hát igen. Az első világháború is úgy kezdődött, hogy a szlávok megtámadták a békés germánokat, akik éppen elkezdték agyúval lőni Belgrádot."

A békés szerbek meg trónörökösöket öldösnek, és az ultimártumra, ami megakadályozhatta volna a háborút, a seggüket mutogatják, vajon kinek a biztatására?

Nzoltan 2014.08.04. 08:06:16

@Void Bunkoid: Tévedés, Oroszország nincs egyedül. Ez csak propaganda.

Az egy más kérdés, hogy nekünk mi lenne a jó. A nyugat szemében azzal vagyunk szálka, hogy nem törölhették belénk a lábukat.

Ugyanakkor az EU soha nem lesz egységes. Ez nem egy ország, mit ahogy sokan szeretnék. Még a legnagyobbak érdekei sem ugyanazok. A rendszerváltás előtt a KGST-ban megmondták, ki mit termelhet, mit adhat be a közösbe. Mi lemondtunk a járműgyártásról, csak buszokat meg vagonokat gyárthattunk. A mai nyugaton ez teljesen elképzelhetetlen, mert piacellenes. Minden tagállam megpróbál a legjobb lenni. Senki nem mond le egy jólmenő ipari ágazatról a angy cél érdekében. És a tagállamok pedig igenis a salyát érdekeiket fogja védeni. Ott van példának a Franciák által legyártott hajóflotta. A franciák nem akarják veszni hagyni a befektetésüket, a többi tagállam meg mindenáron meg akarja akadályozni az üzlet lebonyolítását.

Conchobar 2014.08.04. 08:06:22

@chepunk: "A szerb háborús bűnösök ugyanezzel a mondattal indultak meg a kilencvenes évek elején! És jöhetének most is akár a mostani Magyarország területére is, persze ez nem tetszene igaz?" - És a koszovói háborús bűnösök mivel indultak meg? És azok a háborús bűnösök, akik ipari mennyiségben dobták a lombtalanítót és a napalmot a vietnámi lakosságra? Ami meg a Magyarországra jövetelt illeti, hát jöhetnének, ha a te agyaddal gondolkodnának (Magyarországon igazából egyetlen községet se lehetne szerblakta területnek mondani)

Conchobar 2014.08.04. 08:10:55

@chepunk: "Koszovó nincs senkihez csatolva. Vietnam meg nem az USA szomszédja! HALLÓ!" - Az elszakadt Kelet-Ukrajna sincs senkihez csatolva. Ami meg Vietnámot illeti, az valóban nem az USA szomszédja, dehát éppen ezért nagyságrendekkel súlyosabb dolog volt az ott folytatott háború

Void Bunkoid 2014.08.04. 08:12:06

@Nzoltan: dehogy nincs. Esetleg potenciális szövetségesjelölt államok vannak, mégpedig olyanok, amelyik egyikében sem élnél szívesen szerintem.

Frau Janka 2014.08.04. 08:14:09

@chepunk: 2014.08.04. 07:26:24

a felsorolás nem teljes, 1 perces guglizásra volt most csak időm

Disznó-öbölbeli invázió
„Igaz ügy” hadművelet
Mexikói–amerikai háború
Thames folyó menti csata

chepunk 2014.08.04. 08:17:37

@Conchobar:

"Az elszakadt Kelet-Ukrajna sincs senkihez csatolva." Hm folyamatosan az Oroszországhoz csatléakozást mantrázzák... Nem hallotad?

"És a koszovói háborús bűnösök mivel indultak meg?" Azzal, hogy köszönik nem kérnek a szerb hábrús bűnösökből :-)!

Vietnamnak meg nézz utána, mert azok a békés vietnamiak még utána majd az összes szomszédjukkal is háborúztak... (Ja meg alőtte is.) Kicsit nagyon bonyolult a konfliktus, mindenesetre a nagy győztes komcsik elől vietnamiak milliói úgy gondolták jobb tiplizni, akár a gonosz bombázókhoz is...

chepunk 2014.08.04. 08:19:51

@Conchobar:

"Az elszakadt Kelet-Ukrajna sincs senkihez csatolva." Pedig minig ezt mantrázzák, hogy csatlakozunk Oroszországhoz...

Nzoltan 2014.08.04. 08:22:12

@chepunk: Sokan egy valamit nagyon be szoktak nézni. Nem mindegy milyen állammal állsz szemben. Az ázsiai jól prosperálló országok nagyon egységesek. Morálisan szinte kikezdhetetlenek. Ezzel szemben nyugat nem tud összeállítani olyan sereget, ami létszámban és morálban megközelítené az ázsiai hadtesteket.

És ez a lakosságra is igaz. USA társadalmi problémái a jóléttel altatva vannak. Ha ez a jólét begbomlik, akkor anarchiába fordulhat minden. Látható, hogy hova züllött Detroit néhány év alatt. Pedig még mindig több pénz jut egy lakosra ott, mint a világ legtöbb helyén.

Egyetlen előnye van USA-nak, a technikai fölénye. Ez még kitart egy ideig, de csak elodázza a problémát. De ez is olvad. Kína iszonyatosan sokat költ oktatásra. A színvonal folyamatosan emelkedik, nyugaton meg csökken (ezt látni itthon is). És akkor még nem beszéltünk nyugat népesedéséről. A technikai fölényhez morális és szellemi fölény is kell. A jól oktatható és alkalmazható fehér ember létszáma folyamatosan csökken. Az USA területén a fehérek már kevesebben vannak mint a feketék és a latinok. A csökkenő trend pedig egyre gyorsul. Ugyanezzel a problémával küzd Nyugat-Európa a sok bevánorló révén.

chepunk 2014.08.04. 08:22:41

@Frau Janka:

Viccelsz ugye? Ezt már rég meghaladtuk! Történelmi idők konfliktusai (Disznó öböl meg nem háború, és szintén érdekesek az előzmények, meg hogy azóta milyen vidám kubainak lenni...). Ennyi erővel akár az aztékok hódításiat is előhozhatnád :-)!

chepunk 2014.08.04. 08:26:04

@Nzoltan:

Már megint egy álmot láttál! Éphogy a nyugat szokta túlélni a nagy válságokat, sőt háborúkat (volt már jópár), és a keleti rendszerek szoktak hamar bedőlni egy kis válságtól (lásd keleti-blokk). Éphogy pont kína küzd elég súlyos belső válsággal, nagyon nagy gazdasági, etnikai, politikai stb, kontrasztal.

Nzoltan 2014.08.04. 08:26:40

@Void Bunkoid: Kína, Dél-Korea nem vallott színt. Irán nem kétséges ki felé fog nyitni. India bár hallgat, nyugat barát. De Pakisztán és India soha nem fog egy táborba kerülni, tehát inkább Orosz párti lesz.

porthosz 2014.08.04. 08:27:22

@Conchobar:

"Ugyanakkor az EU soha nem lesz egységes"
Majd alakul ez. Magyarország sem volt sosem egységes hanem csak kiskirályok halmaza, de mégis csak van magyarország. Jön egy közös ellenség majd összerántja a népeket.

"A rendszerváltás előtt a KGST-ban megmondták, ki mit termelhet, mit adhat be a közösbe"

Igen azt hiszem ennek volt köszönhető több millió ember éhhalála. Meg hogy mi voltunk a vas és acél országa. Csak vas és acél nem volt hozzá :D

"Senki nem mond le egy jólmenő ipari ágazatról a angy cél érdekében"

És mi az a nagy cél? Pont itt van a gondolkodásmódbeli különbség. A modern nyugati demokráciában (beleértve az usa-t is), nincsenek ilyen "nagy célok", ott már rájöttek hogy értelmetlen.
Ez mindig is a diktatúrákra volt jellemző.

Martinicske 2014.08.04. 08:29:12

Ki hitte volna annak idején, hogy az oroszok egyszer kimennek. A legmeglepőbb mégis az, hogy ilyen rövid időn belül ennyien rajongjanak értük :) Az ukránok meg nácik lettek, mik vannak. Nekiállok dolgozni :)

Nzoltan 2014.08.04. 08:32:13

@chepunk: Nyugat nem volt mindig gazdag. A világ GDP-jének nagy részét az utóbbi másfél évszázad kivételével mindig ott termelték meg. Ha lassan is most is oda fog billenni a mérleg.

Ugyanmár. Szinte minden kis baszt is ázsiából veszünk. A nyugati cégek meg sorra telepítik üzemeiket oda. De már nem a nyugati fogyasztáshoz, hanem az ázsiai lakosság igényeinek kielégítéséhez.

Nzoltan 2014.08.04. 08:35:24

@porthosz: A nagy célok hosszútávúak. Európa északi részének meg valahogy kell fűteni idén télen. Nem olyan egyszerű ez.

Epercsibe 2014.08.04. 08:39:44

Aki vilaghaboru cimet ad a cikkenek az nem normalis szerintem. Oke, hogy a klikk szam mindent visz, de ilyet leirni is felelotlenseg. Majd ha eloszor seggbe lovik egy atombombaval, akkor vigyazni fog, mit olvastat/hogyan formalja a velemenyet millioknak.

porthosz 2014.08.04. 08:41:14

@Nzoltan:

Minden országnak vannak problémái.
Pl. kínában ott van a rendkivül gyorsan öregedő népesség zéró nyugdijjal, ugyanis ott egyáltalán nincs nyugdijrendszer. Ez hamar be fogja tenni a kaput. És még csak az az ultimate érv sem játszik hogy akkor több gyereket kell csinálni, mert pont az a baj hogy már igy túl vannak népesedve. Vagy hogy több a fiú mint a lány. Vagy hogy a kinai cégek már nem kis kicsi kinaikat alkalmaznak hanem robotokat és automatizálják az összes szalagmunkát...

És persze vannak problémái az usa-nak is nyugat európának is.

De én nem hiszek a hanyatló nyugat meséjében. Ezt hallgatjuk 50 éve, aztán tudjuk hogy ki hanyatlott le...
Szóval én abban hiszek hogyha a nyugat hanyatlik, akkor a többi ország már csődbe ment.
Csak a bolondok a parlamentben hiszik azt hogy a nyugat hanyatlása az a kelet felemelkedése. Mert olyan apró összefüggést nem látnak hogy pl. az orosz bevétel a nyugat felé irányuló gázexportból származik. Ha a hanyatló nyugat nem fizet (mert nincs rá pénz mert hanyatlik), akkor az orosz gazdaság összeomlott. És akkor már megint csak inkább a hanyatló franciaországban vagy olaszban élnék mint a csődbe ment szibériában.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.08.04. 08:44:12

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy ez az Oroszország bármilyen katonai konfliktust a NATO-val 10 percnél tovább lenne képes finanszírozni.

Ami Kínát illeti... igen, szerintem is valószínű, hogy a két legnagyobb kereskedelmi partnerével (USA, EU), valamint a legnagyobb adósával (USA) szemben a atomcsóró, de cserébe legalább elmebeteg Putyin mellé áll.

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FExercise_RIMPAC&ei=USvfU8eeIYKYPaetgcgE&usg=AFQjCNErCmP_hts7YQPZ-0-RfhJHo9K1WA&bvm=bv.72185853,d.ZWU&cad=rja

A 2014-es gyakorlat résztvevőinek listája érdekes lehet...

porthosz 2014.08.04. 08:46:10

@Nzoltan:

Nincsenek nagy hosszútávú célok. Legalábbis olyat amilyet te elképzelsz.

ephart 2014.08.04. 08:47:41

nos a mostani konfliktust az USA és a cionista zsidók kezdték. puccs a Majdanon tőlük indult

porthosz 2014.08.04. 08:51:39

@ephart:
"os a mostani konfliktust az USA és a cionista zsidók kezdték"

A náci ukrán kormány szövetségében :DDD

Nem vicces hogy a magyar jobboldal szerint az ukrán kormány náci akik a cionista zsidókkal karöltve próbálják elpusztitani szeretett oroszországunkat? :DDD

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 08:53:13

Egyenlőre úgy tűnik, a NATO nem a barátait védi meg, hanem meg akarja támadni az oroszokat. Persze erre esélye sincs.

Az USA seggét nyaló ballibsik persze harcilázban égnek. Miért nem mentek ukrajnába ballibsik, megvédeni a demokráciát? Ott minden katonára szükség van.

Itt a sok okos csak azt felejti el, hogy a NATO utánpótlási vonala vagy 4000 km. hosszú lenne, az oroszoké pedig max. ezer, kétezer, ráadásul végig otthon vannak. Arról nem is beszélve, hogy a tél is az oroszok barátja.

Az USA (NATO) még a légitámadásokban sem reménykedhet, mert az oroszok elfogó képessége nagyobb lehet mint a NATO-é.

Atomról pedig nem nagyon érdemes beszélni.

Ezért nem lesz háború, a hiszti is elmúlik, ha Obama távozik, a liberális zsidó lobbi pedig gyengül, amit nagyon sok amerikai óhajt. Ha viszont a hiszti tovább folytatódik, ez az EU széthullásához fog vezetni.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 08:55:15

@porthosz: Viszont ahogy látom, te kibaszottv tájékozott vagy.

A helyzet az, hogy a legtöbb ukrán oligarcha zsidó és melyik zsidó nem cionista?

KoNor_engineer 2014.08.04. 08:57:20

@mikka: Ki a faszom vagy te, csak nem az Orbán hülye fia? :D Visszamennnyébaszki focizni, ahhoz úgy sem kell ész.

Akár fáj, akár nem, de ki kell mondani: Orbán cézár úgy - kihangsúlyozom - ÚÚGY leszopta Putyin cárt, hogy az máig extázisban él. A sok hülye birka (Birca, érted? hehe :D) meg áll a sorban, hogy a pállott orosz faszt a szájába vehesse. Hát gratulálok!

ephart 2014.08.04. 08:57:42

@porthosz: ha úgy hozza az érdek a zsidók a nácikkal vagy a Sátánnal is lepaktálnak.számtalanszor megtörtént a történelem során.nincs ebben semmi meglepő

Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.
24. Azért mondám néktek, hogy a ti bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok a ti bűneitekben.
25. Mondának azért néki: Ki vagy te? És monda nékik Jézus: A mit eleitől fogva mondok is néktek.
26. Sok beszélni és ítélni valóm van felőletek: de igaz az, a ki küldött engem; és én azokat beszélem a világnak, a miket tőle hallottam vala.
27. Nem vevék észre, hogy az Atyáról szól vala nékik.
28. Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.
29. És a ki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, a melyek néki kedvesek.
30. A mikor ezeket mondá, sokan hivének ő benne.
31. Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok;
32. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
33. Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek?
34. Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
35. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké.
36. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
37. Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.
38. Én azt beszélem, a mit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, a mit a ti atyátoknál láttatok.
39. Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
40. Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
41. Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.
42. Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.
43. Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
44. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
45. Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.
46. Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nékem?
47. A ki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók. -János örömhíre 8,24-47

Ad Dio 2014.08.04. 08:58:09

@molnibalage:

Ha ez így működne...

De nem így megy. Ha kialakul egy totális háború a Nato és Oroszország közt, akkor abban addig nem lesz atomfegyver bevetve, amíg a küzdelem kiegyenlített. Amint az orosz haderő összeomlik és a front elér egy kritikus pontot, már megy is az első rakéta. És akkor annyi Európának. Meg persze Oroszország nyugati felének is. Nekünk mindenképpen :-(.

A feleknek nagyon észnél kell lennie. Látszik, hogy a szeparatistákkal rövid távon nem nagyon bír az Ukrán kormány. Nem kéne kiprovokálni hogy az Oroszok beszálljanak. Inkább most kellene egy egyezség. Akár államföderációként, akár részleges autonómiaként.

Void Bunkoid 2014.08.04. 08:58:14

@♔bаtyu♔: "a NATO utánpótlási vonala vagy 4000 km" - Lengyelország vagy a németek nincsenek annyira messze.

"Arról nem is beszélve, hogy a tél is az oroszok barátja" - a második világháború óta eltelt 70 év, már annyira nem fog megijedni semmilyen modern hadsereg egy orosz téltől sem.

"Az USA (NATO) még a légitámadásokban sem reménykedhet, mert az oroszok elfogó képessége nagyobb lehet mint a NATO-é" - igen, tudjuk, és buzik és sorozatgyilkosok sem voltak a Szovjetunióban soha.

porthosz 2014.08.04. 09:02:48

@Ad Dio:
"Látszik, hogy a szeparatistákkal rövid távon nem nagyon bír az Ukrán kormány. Nem kéne kiprovokálni hogy az Oroszok beszálljanak"

1, A szeparatistákkal azért nem bir az ukrán kormány merthogy az oroszok orosz haditechnikával

2, nincs mit kiprovokálni, az oroszok már ott vannak. Sőt ők kezdték az egészet krimmel.

Brix 2014.08.04. 09:07:17

A "Nyugat hanyatlása " valóban nonszensz állítás. A keleti államok- közöttük Oroszország is - éppen a nyugatiak pénzéből gazdagodott meg, az elmúlt 20 évben.
A nyugati államok leginkább akkor tudnák Oroszországot meggyengíteni, ha átállnának a szénhidrogén alapú gazdaságról, az alternatív energia szélesebb körű felhasználására, ami persze csak egy hosszabb távú folyamat eredménye lehet. A leggyorsabb és leghatékonyabb orosz-ellenes lépés, a kőolaj árának kinyírása lehetne. Erre az USA-nak meg lenne az eszköze, pl. dollár kamatemeléssel, ami egyúttal még a rubelt is gyengítené. Az orosz költségvetés 70-80 dolláros kőolaj árnál már erősen deficitbe kerülne.
Nekünk történelmi ellenségeink az oroszok, ezért is kell támogatnunk a nyugati államok orosz-ellenes szankcióit.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:07:19

@Ad Dio: Nem lesz itt semmi, hiszen ha lenne, ki garantálja, hogy az oroszok nem vetnek be atomfegyvert? A háború előestéjén eleve széthullana az EU, amelyről az USA egyébként azt gondolja, hogy harcolni fog és ezt fizeti is.

Szerinted itt mi lenne, ha bejelentenék, hogy beállunk egy Orosz ellenes háborús koalicióba? Azonnali tüntetések, nem sokáig húzná az Orbán kormány.

A sok ostoba ballibsi akik szerint Orbánék Putyin faszát szopják és nyugodtan meg lehet támadni az oroszokat, mert ők gyengék, azért nagyon erős kisebbségben van.

Ugyanez lenne jó pár EU-s országban is, sőt keményebben. Ukrajnáért egyszerűen senki nem hajlandó áldozatot hozni, ami érthető is.

Most is csak annyi történt, hogy az USA a jelenlegi oligarchák helyett egy zsidó oligarchát állított, akit jobban tud irányítani.

Ad Dio 2014.08.04. 09:08:58

@porthosz:

1. Az oroszok nincsenek ott. Akkor lesznek, ha bevonulnak nyilvánosan. Amennyire az oroszok ma "ott vannak", annyira az amerikaiak is "ott vannak".

2. A konfliktus a majdanon kezdődött, sajnos a mi nyugati támogatással.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:10:10

@Void Bunkoid: Vigasztalhatod nyugodtan magad, de nem véletlenül nem akarják a németek megtámadni az oroszokat. És nem véletlenül akarnak az angolok kilépni.

A II. világháború idején is szerintem a magadfajta hitte azt, hogy ezeket a csóró szegény oroszokat semmi perc alatt lenyomja a hihetetlenül fejlett német haderő.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2014.08.04. 09:11:09

@Szúnyog: Az a szánalmas, hogy ebben az országban van olyan "magyar" ember aki egyáltalán bármiben is az oroszok pártját fogja. Az oroszok több kárt okoztak ennek az országnak és népének, nekünk és szüleinknek, mint bárki előtte és utána.

Az oroszok voltak azok akik tönkretették ezt az országot, és minket. Nekik köszönhetjük Rákosit, Kádár, Kun Bélát. Nekik köszönthetjük áttételesen a
Ttrianont. Az egész szart amiben ülünk azt is nagyban nekik köszönhetjük. Még nagyon sokkal tartoznak nekünk, mert semmit nem törlesztettek abból amit Magyarországgal szemben elkövettek 45 éven keresztül és még előtte is.

De nem baj a sok kis KGBéla folyamatosan az Oroszokat kicsi popoját nyalogatja. De vajon elvből (az elég gáz magyar ember létére), vagy ami valószínűleg önös anyagi érdekekből. Tehát mennyit is kapsz tőlük azért, hogy folyamatosan agitálsz mellettük? Azok mellett akik közvetlenül tették tönkre az országunka, akik ezer számra dolgoztatták hálára, vitték átnevelő táborba a magyar embereket. Akik az utolsó darab értékig kifosztották ezt az országot, és megvédték attól, hogy egy normális élet lehetősége legyen az embereknek. Kérek egy összeget. Mennyit ér neked a múlt bűneinek letagadás és megbocsájtása, mennyi üveggyöngyöt kapsz érte, kedves honfitárs?

Rive 2014.08.04. 09:12:46

Amit tudni kell a szituációról: az orosz gazdaság teljes egészében a nyugati technológia importjától függ. A technológiai import nélkül alig néhány év alatt visszazuhannának nagyjából a nyolcvanas-kilencvenes évek szintjére.

Másik sarkalatos pontja az orosz gazdaságnak a nyersanyagok, de főleg az energiahordozók exportja. Ezen keresztül képesek fenntartania a monetáris egyensúlyt, legalábbis úgy nagyjából. És bár próbálnak alternatív értékesítési utakat kiépíteni, a következő pár évben még mindenestül a nyugatra vannak utalva ebben is.

A haditechnika dolgában: bár vannak nagyjából csúcstechnikának számító fejlesztéseik, a súlyos forráshiány miatt ezeket csak alig néhány hadtestben tudták rendszerbe is állítani: a felszerelés nagyrésze elavult, selejtezésre érett.

Szumma: az oroszok maximum náluk gazdaságilag gyengébb országokkal szemben képesek sikeres háborút vívni. És ezt tudják is.
Ugyanakkor nyílt háborúban bárki ellenfélnek túl sokba kerülne legyőzni őket. És ezt is tudják.

Az ukránok tökéletes célpont nekik.
Nagyjából annyi kérdéses egyedül, hogy a nyugat elhatározza-e magát további gazdasági lépésekre. Közvetlen katonai beavatkozás várhatóan nem lesz.

Érdekes, ahogy a Putyin-Orbán tengely feláll. Mindkét autoriter seggfej tudja, hogy külső ellenség és az információáramlás kontrollja nélkül képtelen fenntartani a hatalmát.
AZ EU-n belül érdekes kísérlet elvégzésére ad most módot Mo: ha meg akarják nézni, hogy milyen tempóban dönthető be egy rendes, versenyelvű kormányzáshoz balf@sz politikus hatalma tisztán gazdasági és politikai eszközökkel, akkor itt vagyunk nekik mi, eleve határokon belül.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:15:54

@Brix: A nyugat hanyatlását elsősorban gazdasági értelemben értik és van is alapja, hiszen az innováció már régebben Ázsiában van. A Nokiát és egy csomó más nyugati márkát ázsiaiak nyomják le.

Oroszországot nem gyengíteni kell, hanem összefogni vele. Kelet-Európa léte pld. ma is erősen függ az oroszoktól és az EU egyik nagyon fontos bázisa épp Kelet-Európa az olcsó munkaerejével, a hasonló kulturális mentalitású bevándorlóival.

Ez marhaság, az oroszok nem jobban történelmi ellenségeink mint pld. Ausztria. Ráadásul az ilyennel nem kikezdeni, hanem haverkodni kell. Megnézhetnéd hol lenne pld. Németország, ha történelmi ellenségükkel, a franciákkal nem kötött volna szövetséget. Vagy a farnciák, akik történelmi ellensége a németek, de inkább az angolok.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.08.04. 09:15:57

@♔bаtyu♔:

Az USA nem akarja megtámadni az oroszokat. Megvárja, amíg a Téli olimpia+Krím annektálás+gazdasági szankciók kivéreztetik, aztán Putyinka, ahogy az összes cigány, miután elbokázta a zsetont, mehet a szőnyeg szélére kölcsönkérni.

Brix 2014.08.04. 09:18:08

Hozzá lehetne még tenni: 48-49- es forradalom és szabadságharc leverését, az I. világháborút, Magyarország megszállását, nők tízezreinek megerőszakolását, 56 leverését... Oroszország a történelmi ellenségünk, ezért sem szabad támogatni, semmilyen körülmények között!

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:18:23

@Rive: Exportálj olcsó gázt az osztrákoktól, németektől te nagyon okos.

Háborús uszítással nem lehet fűteni még nálad sem, te ostoba.

Ad Dio 2014.08.04. 09:18:34

@Brix:

"Nekünk történelmi ellenségeink az oroszok, ezért is kell támogatnunk a nyugati államok orosz-ellenes szankcióit."

Meg a németek is, az osztrákok is, a franciák is, nem is beszélve a gonosz szlovákokról, románokról szerbekről, horvátokról, törökről, mongolokról stb... Szakítsuk meg hát a kapcsolatot mindegyikkel! Vegyük magunkat fallal és írjuk ki: "itt laknak a jók". :-)

Nincs olyan hogy történelmi ellenség.

Rive 2014.08.04. 09:19:23

@♔bаtyu♔: a szövegértésed a régi - nagyjából egy ötéves szociopata ovodásé.

Hülye vagy.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:19:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én inkább megnézném majd az ukrán nép reakcióját, amikor szembesül azzal, hogy októberig nincs melegvíz és onnantól csak 16 fokra fűtik fel a panelt.

♔bаtyu♔ 2014.08.04. 09:20:37

@Rive: Inkább te vagy hülye. Uszítás és támogatás között is van élet.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.08.04. 09:22:36

@_most_: vannak náci jobbikosok? Mi a náci szó jelentése, agyhalott?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.08.04. 09:23:37

@Brix: inkább a labancok a történelmi ellenségeink, hamár

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.08.04. 09:24:22

@Nikosi: senki nem az oroszokat támogatja, csak itt egyáltalán nem a "nyugatnak" van igaza

Ad Dio 2014.08.04. 09:24:35

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az idő pont hogy az oroszoknak dolgozik. Állítólag idén is lesz tél.

porthosz 2014.08.04. 09:25:39

@Ad Dio:

"1. Az oroszok nincsenek ott. Akkor lesznek, ha bevonulnak nyilvánosan. Amennyire az oroszok ma "ott vannak", annyira az amerikaiak is "ott vannak"."

Hát nem tudom, én nem látok amerikaik által elfoglalt ukrán területeket. Mint pl. Krím az oroszok által. Meg nem látom amint a majdan téri tüntetők amerikai légvédelmi rakétákkal lövöldöznek utasszállító repülőgépekre. Persze tudom, cukorhegy cenzurázza a facebookot...

"2. A konfliktus a majdanon kezdődött, sajnos a mi nyugati támogatással. "

A majdan tér ukrán belügy. Pont. Amit az oroszok csinálnak az viszont de facto háború.
Ennyi erővel amikor a Gyurcsány érában zavargások voltak, sőt még tankot is elkötöttek a tüntetők, akkor jöhettek volna az amerikai tankok nem? Vagy a németek, hisz jelentős sváb kisebbség él magyarországon. Vagy a román hadsereg, hisz rengetek román vendégmunkás dolgozik magyarországon. Egy rakás ország katonái jöhettek volna ide megvédeni az "érdekeiket".

És most mond, láttál te itt amerikai deszantost? Vagy a román hadsereget? Román katonákat? És német katonákat? Ugye ugye. Pont azért mert ez meg magyar belügy. Amig nincs népírtás addig ez mindenhol az adott ország belügye.

Az viszont hogy én katonai erővel bevonulok a szomszédos országba nemzetközi felhatalmazás nélkül az háborús cselekmény. Minden körülmények között. Akkor is ha az USA csinálja, és természetesen pont ez miatt ez nem menti fel az oroszokat sem.

vNHM 2014.08.04. 09:26:09

War by proxy. De mr. botox bekaphatja!

protézisesh 2014.08.04. 09:33:57

@kabelbarat: viszonylag egyszeru: az USA a palagaz kitermelesevel netto FOLDGAZEXPORTOR lett, van nala egy csomo elado foldgaz, aminek piacot kell talalnia. Europa nagyban fugg a fodgaztol, amit jelenleg fokeppen az oroszoktol szerez be, Ukrajnan keresztulfuto csovezetekeken. Ha Ukrajnaban zur van, akkor az EU "backup" megoldaskent amerikai gazt vesz. Ha az oroszokat az agresszio miatt gazdasagi szanciokkal sujtja az EU (pl. Nem vesz tole fodgazt sem), akkor mahonnet kell gazt vennie, kulonben a telen megfagy. Es honnet tud gazt venni? Na, kinel van felesleges foldgaz mostansag? Na?
Ennyi az egesz, a tobbi csak rizsa. :(

Brix 2014.08.04. 09:35:29

@♔bаtyu♔: "A nyugat hanyatlását elsősorban gazdasági értelemben értik" A Nyugat nem egy egységes tömb. Vannak országok amelyek nem teljesítenek jól pl. Görögország ( ami nem is annyira Nyugat...). Mások, Pl az USA- rendkívüli módon fejlődnek: 4%-os GDP növekedés, negyedéves alapon, 6,2% -os munkanélküliség! Hiába a sokat bírált liberális demokrácia és a "multikulti"
Oroszországban 1000 év múlva sem fog olyan szinten élni az átlagember

@Ad Dio: Az említett népek közel sem okoztak annyi szenvedést és fájdalmat Magyarországnak, mint a félázsiai , barbár , orosz hordák!
Csak Németországban, 1,5-2 millióra teszik a szovjet hadsereg által II. VH- alatt megerőszakolt nők számát. Magyarországon is, hasonló, rendkívül barbár tetteket hajtottak végre.
DE, a nagy probléma az, hogy a mai napig nem változott az agresszív, nagyképű, birodalmi mentalitásuk. Ma is tartanunk kell tőlük , mert általánosságban véve, az orosz nem egy kultúrnép!

Brix 2014.08.04. 09:42:06

@protézisesh: Palagáz a Német-lengyel síkságon is van, sőt Magyarországon a Makói-árokban igen , ígéretes kutatások folynak. A legfontosabb sz ország energia függőségének csökkentése lenne.
Az igazi ütést is úgy lehetne bevinni az oroszoknak, ha nem vennék meg tőle a szénhidrogéneket
A nyugat felelőssége , hogy az olcsó dollárral felgazdagította az oroszokat.

Alick 2014.08.04. 09:59:18

@porthosz: "Az viszont hogy én katonai erővel bevonulok a szomszédos országba nemzetközi felhatalmazás nélkül az háborús cselekmény."

Jééé, nem ilyesmi történt véletlenül a gázai övezetben..?
Vajon van már egyeztetés Izrael nemzetközi szankcionálásáról, ahogy a ruszkik esetében?

mikka 2014.08.04. 10:00:33

@Ad Dio: Tudod, valahol igazad van..mivel épp úgy vagyunk mint Izrael, lévén a jó szomszédség olyan ritka erre felé mint a fehér holló, talán ideje lenne ha egy tisztességesen erős, némi nukleáris kapacitással megfejelt, komoly károkat okozni képes hadseregünk lenne. Akkor mondhatjuk hogy kuss van, mindenkinek, oroszhontól amerikáig, a szomszédokról nem is beszélve. Amíg nincs meg a fent említett, ütőképes hadsereg addig nekünk van kuss..

Alick 2014.08.04. 10:01:13

@Brix: "Csak Németországban, 1,5-2 millióra teszik a szovjet hadsereg által II. VH- alatt megerőszakolt nők számát. Magyarországon is, hasonló, rendkívül barbár tetteket hajtottak végre."

Miután hívatlanul szétvertük az országukat, beleértve a civilek elleni atrocitásokat is...

Ad Dio 2014.08.04. 10:05:20

@Brix:

"Az említett népek közel sem okoztak annyi szenvedést és fájdalmat Magyarországnak, mint a félázsiai , barbár , orosz hordák!"

Ezeket nem hiszem hogy lehetne kilóra mérni. Ha mégis lehetne, akkor azért nem hiszem hogy kétséges, hogy a "németek" (valójában a nácik) messze visznek mindent a 400.000 elgázosított magyarral.

De a mongolok is dobogósak a fele-harmada kiírtott lakossággal.

Röviden ez baromság.

Nem vagyok beleszeretve az oroszokba. Messze nem. Sőt, ha őszintén színt kell vallani, akkor még csak nem is szimpatikusak, nem áll közel hozzám a világuk. De a jelen konfliktust nem ők robbantották ki, hanem mi, a nyugat. Felelőtlen ostoba, agresszív döntés volt. És óriási biztonsági kockázat. Akár a kultúránk végét is elhozhatja.

Ad Dio 2014.08.04. 10:08:48

@mikka:

Ebben is van igazság. Szerencsére sosem leszünk igazi katonai hatalom. A "nyugat" részei vagyunk, ez nem kérdéses. De az sem, hogy súly nélküli részei. A döntésekbe nem vonnak be. Ettől függetlenül nem kell tapsikolnunk minden hülyeségü(nk)höz. A majdan kirobbantása és a puccs egy otromba beavatkozás és óriási biztonsági kockázatot rejtő hiba volt a nyugat részéről.

Reggie 2014.08.04. 10:10:21

@Ad Dio: Nyugatnak nem sok koze volt a mostani konfliktushoz. Tamogatott egy felkelest, amelyben meneszteni egy korrupt kormanyt, hogy masikat allitsanak helyette. A demokratikus berendezkedesen semmit sem akartak valtoztatni az emberek. Kb. min itt mo-n a gyurcsany elleni tuntetes, csak nekik ossze is jott. Az egesz majdanon elvetve volt fegyver, nem nagyobb mertekben mint mashol a vilagon lenne egy ilyen tuntetesen.
Ezzel szemben Kelet-Ukrajnaban nem tuntetok leptek szinre, hanem komolyan felfegyverzett fegyveres erok, amelyek egyertelmuen a terroristak kategoriaba sorolandoak. Na ez a nagy kulonbseg.

Ad Dio 2014.08.04. 10:19:31

@porthosz:

"Az viszont hogy én katonai erővel bevonulok a szomszédos országba nemzetközi felhatalmazás nélkül az háborús cselekmény. Minden körülmények között. Akkor is ha az USA csinálja, és természetesen pont ez miatt ez nem menti fel az oroszokat sem."

Ez nem felmentés-nem felmentés kérdése. A hatalmaknak nincs szüksége mentségekre. Teszik amit tehetnek, illetve tenniük kell. Valaki felvetette, hogy ha Oroszország aktívan destabilizálná a kanadai (vagy akár a mexikói) kormányt és felmerülne orosz katonai állások létesítése a területen, vajon hogy reagálna amerika? Vajon várna-e "felhatalmazásra"?

Ráadásként azért ne felejtsd el, hogy Krím ténylegesen orosz többség által lakott. A nyugat által támogatott ukrán vezetés egyik első lépése az állami nyelv nacionalista szabályozása volt. Szerinted ez hogy érintette őket? Szerettek volna egy nacionalista ukrán kormány alatt élni? Ugyan a népszavazás adatait minden bizonnyal kozmetikázták, de az eredmény egyértelműen a demokratikus többség véleményét tükrözi. Ezt még az Ebesz megfigyelők is elismerték anno.

A donyecki vidék helyzete nem véletlen nem egy huszáros rohammal dőlt el. Putyin ellentmondásos figura, de nem hülye. Messze nem. Szerintem nagyjából jól méri fel a lehetőségeit. Talán számára sem igazán világos mi jön ki a dologból, de a szeparatistákat nem ő teremtette, hanem "csak" támogatja. Az elszakadás igénye létező dolog. Valószínűleg a donyeck területén eltérő intenzitással, de jelen van. Az ukrán hadsereg nyílt hadmozdulatai valószínűleg fel is erősítették a folyamatokat.

És közeledik a tél.

Ad Dio 2014.08.04. 10:25:12

@Reggie:

"Nyugatnak nem sok koze volt a mostani konfliktushoz. Tamogatott egy felkelest, amelyben meneszteni egy korrupt kormanyt, hogy masikat allitsanak helyette."

Helyesebben hatalomra segített egy szélsőségesen nacionalista, oroszellenes kormányt, akiknek az első dolga az ukrán területen lakó kisebbségek jogainak drasztikus megvágása volt. Vajon mit várhattak a területen lakó oroszok? Következő félig nyíltan elismert lépése ennek a kormánynak az lett volna, hogy felrúgja a fennálló status quot, vagyis ukrajnát az eu és a nato felé terelje, illetve a szevasztopoli bázis használati jogát megvonja az oroszoktól.

Lehet mondani, hogy mi nyugatiak "csak" egy puccsot segítettünk létrejönni, (btw ez nem beavatkozás? Milyen jogon teszünk mi ilyet???) de valójában ez önbecsapás. Ezt a láncolatot mi nyugatiak indítottuk el :-(.

hopptarisznyarák 2014.08.04. 10:26:39

Az oroszok úgy vonultak be Krimbe, hogy a kutya nem kérte őket.
A helyi lakosokat semmilyen veszély nem fenyegette. De jól van, vegyék vissza... elvégre ők adták oda 50 éve, ajándék gyanánt, és főleg oroszok lakják.
Viszont Ukrajna többi részén már nem ilyen egyértelmű az orosztöbbség.
Ehhez képest olyan fegyvereket adnak a lázadók kezébe, amivel óriási károkat tudnak okozni. A maláj gépet is ezek az idióták szedték le, hiába is védik őket a ruszkik.
A helyzet az, hogy itt egy nemzet, a világnak nem sok jót adott. Még autót sem tudnak gyártani.. csak most épp magasak a gázárak, ezért egy picivel több pénzük van, mint amit a tehetségük alapján érdemelnének, és akkor azonnal elkezdenek izmozni.
A sok oroszpártinak ajánlom, hogy gondolkozzanak el azon, hogy a régen orosz fennhatóság alatt álló országok miért kapnak hányingert tőlük! (balti államok, ukrajna) Miért van az, hogy amerika simán létre tud hozni egy katonai szövetséget, míg az oroszokkal senki nem közösködik. Érdemes megnézni, hogy a leigázott Németország amerikaik által megszállt felén hogy éltek a németek.. és hogyan az oroszok által megszállt felén. (NSZK / NDK) Na ez jól jellemzi az oroszok hozzáértését. Bármihez nyúlnak, szar lesz belőle.
Orbánnak abban igaza van, hogy mi egy kicsit keleti ország vagyunk, ezért akkor mennek gördülékenyen a dolgok, ha egy vezér típusú ember irányítja az országot, de erre nem az a megoldás, hogy visszavesszük a demokráciát, hanem inkább az emberek fejében kéne rendet tenni.

Ad Dio 2014.08.04. 10:29:06

@Reggie:

"Ezzel szemben Kelet-Ukrajnaban nem tuntetok leptek szinre, hanem komolyan felfegyverzett fegyveres erok, amelyek egyertelmuen a terroristak kategoriaba sorolandoak. Na ez a nagy kulonbseg."

Picit szelektív az emlékezeted. Egyfelől a majdanon is volt fegyver, mert a békés demonstráció nem érte el a célját. Viszont kelet-ukrajnában is demonstrációkkal kezdődtek a megmozdulások. Ez első követelésük teljesen jogálla-kompatibilis volt: népszavazás kiírása. Ez nem volna demokrata húzás? Miért is nem? Lett népszavazás? Ne erre jöttek a fegyveres akciók.

van_itt_valaki? 2014.08.04. 10:53:55

@ephart: Ja, hogy vallássérült vagy. Az más, bocsi kis retardált, reméljük nem húztad fel magad.... A nagy varázsló meg a zombi fia szeret téged, te kis húgyagyu

chepunk 2014.08.04. 10:55:02

@Ad Dio:

Igen a majdanon az orosz ügynök berkut egységek kezébe volt fegyver. A tüntetőknél én légpuskákat és gázpisztolyokat láttam a képeken...

Egy Hun Hunniából 2014.08.04. 10:57:12

@Nikosi: az oroszokat cseréld ki zs*d*kra és pontos lesz a definíciód ;-)

A hitetleneknek és a félkegyelműeknek (neked is Nikosi!) segítek: Kohn/Kun Béla tényleg igazi ortodox orosz név ugyebár

chepunk 2014.08.04. 10:58:19

@Nzoltan:

Még sokáig nem szeretnél kínai vidéki lenni... És ázsiában is hol van a fejlődés? Dél-Korea, Japán, Taiwan, stb. mind amit a nyugat kiemelt... Mint Kínát is a nyugati tőkebefektetések vakarták ki a koszból ugyebár.

chepunk 2014.08.04. 11:02:46

@Ad Dio:

Azok az úgynevezett szeparatisták bizony egy Ukrajnába csempészett orosz hadsereg, méghozzá nem a sorkatonaságból (oroszoknál is tervben van amúgy az áttérés a sorkatonaságról).

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:02:56

@Ad Dio: Ez így túl egyszerű. Ha ennyire egyszerű lett volna, akkor régen háborúzott már volna a két fél. Potosan azért nem volt atomháború, mert egyszerűen megjósolhatatlan volt az a pont, hogy ki mikor és miért szánja rá magát. Még mindig jobb egy vesztes háború után rosszabb helyzetben élni, mint megdögleni... Ezen felül, ha a háború katonai vereséggel ér véget, de egy ország komolyabb területi veszteség nélkül megússza...

Röviden, végtelen számú forgatókönyv van, kategorikusan kijelenteni, hogy mikor vetnek be atomfegyvert egyszerűen nem lehet. Én nem veszem komolyan az ilyen kijelentéseket. Ilyen szempontokat figyelembe véve Szaddam miért nem vetett be vegyifegyvert 1991-ben vagy akár 2003-ban?

chepunk 2014.08.04. 11:04:22

@♔bаtyu♔:

"A II. világháború idején is szerintem a magadfajta hitte azt, hogy ezeket a csóró szegény oroszokat semmi perc alatt lenyomja a hihetetlenül fejlett német haderő. "

Ne feledd, hogy az elején le is nyomta! Meg azt se, hogy sok-sok amerikai hadianyagon ment a szovjet haderő...

van_itt_valaki? 2014.08.04. 11:06:27

@♔bаtyu♔: "Exportálj olcsó gázt az osztrákoktól, németektől te nagyon okos." A másik kis retard. Tán importálást szerettél volna írni, ha a házi pálesz meg a tömjén zsóti nagy varázslója nem veszi el a maradék kommunista eszed, te bolsevik retard,te.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:06:48

@Alick: Jaltában az egyezmény kurvára nem definiálta, hogy 40 évig ideiglenesen állomásohzat itten bármi. Ezen felül a szovjetek közvetlenül avatkoztak be az ország politikájába, az ország nem volt szuverén. Fr. felszabadítása utána Fr. szuverén ország marad, Ausztriából kivonult mindenki, de nem rémlik az, hogy a NSZK USA gyarmat lett volna, amit szépen leraboltak. Mert a KGST arról szólt, hogy a Szu nevetséges cserearányokkal lerabolta a többi tagot. Ezért húzta addig, ameddig az a szarkupac...

J.László 2014.08.04. 11:09:16

Putyinnak ebben sajnos nincs igaza.

Oroszország 1914. július 30-án teljes mozgósítást rendelt el, amely nem Ausztria-Magyarország, hanem Németország és Ausztria-Magyarország ellen irányult. Németország semmilyen módon nem fenyegette Oroszországot és nem vett részt (ekkor még) a Szerbia elleni háborúban sem.

A lavinát, amely augusztus 4-re Európa összes nagyhatalmát háborúba rántotta, Oroszország Németország elleni mozgósítása indította el.

chepunk 2014.08.04. 11:09:37

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igazad van! És azt se felejtsük, hogy az oroszknak az igazi tezstvírkéi térségünkben a szerbek! Biztos a sok oroszszopkodó nagy hugarista velük is majd igyekszik jóban lenni... Csak az a kérdés, hogy ők is-e velünk?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:12:45

@chepunk: Ez így önmagában nem igaz. Pl. volt USA-Mexikó háború bár nem a XX. században vagy a közelmúltban, de ezzel semmennyire sem egyedülálló ország. Az oroszok meg a Balkánon (is) bepróbálkoztak, Távol-Keleten meg a Japánok verték el őket. Szó se róla, talán a Japán-Orosz háború volt az első eset, amikor fehér embert azonos technikai szinten levő nem fehér rasszú ellenfél verte el úgy, mint a kétfenekű dobot...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:16:01

@Conchobar: Aminek aztán erővel szereztek érvényt, simán megszállták Besszarábiát...

_most_ 2014.08.04. 11:19:14

@maxval, a gondolkodó birca: ezzel elvileg egyetértek, hogy a több pólusú világrend demokratikusabb, de látjuk, hogy a nagyhatalmak képtelenek higgadtan kezelni a konfliktusaikat, a több pólusú világ előbb utóbb háborúhoz vezet, a hidegháborúban is elég közel volt egy atomháború kitörése, szerintem nem kéne megint efelé elmenni.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:22:24

@chepunk: Irak esetén pontosabb lenne az, hogy az oroszoktól is rendelt. BTW éppen most volt hír, hogy a jenkiktől vett kézifegyvereknek egy része szőrén szálán eltűnt...

htka.hu/2014/07/30/nyoma-veszett-az-afganisztannak-szallitott-amerikai-lofegyverek-jelentos-reszenek/

Irakban és Afganisztánban egyértelműen bábkormány jellegű akármi létezik, csak már ezt sem tudják rendesen csinálni. Az afgán elnököt kb. csak a jenkik tartják pozícióban, valós hatalma a fővároson és pár városon kívül alig van.

Inkább az a röhejes, hogy a világ üvöltve követelte az idősebb Bushtól még 1991-ben, hogy menjen tovább és "vessen véget az egésznek", márint Szaddam hatalmának. Igat, hogy a Koalíció túlnyomórészt jenkikből állt, de akkor sem = USA erők, másrészt meg az ENSZ határozat Kuvait szuverenitásának helyreállításáról szólt. Milyen érdekes, hogy 2003-ben valami amnézia folytán meg már "csúnya USA olajért ment oda rigmus" jött. Hogyisvanez...?1991-ben teljesn elfogadható az, hogy megszálljanak egy országot úgy, hogy a koalíció más tagját is belevonnák, de mikor csak azzal csinálja, aki önkétt hajlandó erre 12 évvel később, akkor meg szemét állatok...?

Egyesek memóriája nagyon rövid... Ezzel nem azt mondom, hogy helyes volt 2003, de azért igen sok balfasznak semmiféle reális nézőpontja nincs. Egyszerűen ide oda csapongó idióta balfaszok.

J.László 2014.08.04. 11:22:32

@chepunk:
"Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket!"
Leszámítva Mexikót.

Ugyan nem szomszédja, de leszámítva még Spanyolországot is (1898). Ezt a háborút egyébként úgy provokálták ki az amerikaiak, hogy Havanna kikötőjében felrobbantották egy saját hadihajójukat és rákenték a spanyolokra:)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:25:11

@grani: Konkrétan az orosz gazdaság az, ami a II. Vh után 60 évven is ott tart, hogy a fő exportcikke ásványkincs, 0 hozzáadott értékkel. No comment. Kicsit uncsi ez a duma a hanyatló nyugati gazdaságról. A náci német agressziót meg cakk-pakk "nyugatinak" beállítani a hülyeség csúcsa... Ezzel gyakorlatialg összemosod a náci németeket Angliával, Fr-re, Norvégiával, stb.

_most_ 2014.08.04. 11:25:52

@♔bаtyu♔: elég nagy tévedésben vagy, a nato tagjai vagyunk, egy Oroszország elleni háborúban nem az oroszok oldalán állnánk, persze a jobbikosok átállhatnak az oroszokhoz, de az árulókat sehol sem szeretik :D

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:37:09

@chepunk: A szerbeknek ultimátumra adott válasza elég korrekt volt, a Monarchia vezetése egyszerűen háborút akart sajnos.

Itt szó esik róla.
acelmonstrum.host22.com/sc.html

Keress rá az ultimátum szóra és onnan olvasd, a Történelmi Háttér fejezetben.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:39:53

@Conchobar: Ööööö, a vietnámi balhé úgy kezdődött, hogy a szokás szerint a komcsik nem tudtak a seggükön ülni... Érdekes módon mindehol, ahol a komcsik megjelentek azzal járt, hogy belharcokban még a sajátjaikat is ölték. A legviccesebb - már, ha lehet ezt viccesnek hívni - az volt, amikor a vietnámi komcsik felkerekedtek és seggberúgták a másik vérkomcsi pol potot, amikor már annyira elmebeteg volt, hogy a Vietnámba is átjártak gyilkolni. Vicces fiúk voltak mindig is azok a komancsok no....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 11:41:40

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tudom, hogy a legnagyobb -e, de az USA teljes adósággának kb. 7-8%-a van kínai kézben.

van_itt_valaki? 2014.08.04. 11:44:52

@molnibalage: És a mi viktorunk jó tanítványuk... :(

Ad Dio 2014.08.04. 12:26:25

@chepunk:

Ha ezt akarod hinni, hidd ezt.

Ad Dio 2014.08.04. 12:26:57

@chepunk:

Ahogy ezt is hiheted...

Ad Dio 2014.08.04. 12:43:09

@molnibalage:

"Ez így túl egyszerű. Ha ennyire egyszerű lett volna, akkor régen háborúzott már volna a két fél. Potosan azért nem volt atomháború, mert egyszerűen megjósolhatatlan volt az a pont, hogy ki mikor és miért szánja rá magát. Még mindig jobb egy vesztes háború után rosszabb helyzetben élni, mint megdögleni... Ezen felül, ha a háború katonai vereséggel ér véget, de egy ország komolyabb területi veszteség nélkül megússza..."

Ez az általad képviselt "bátor" álláspont eléggé elterjedt manapság - sajnos. Főleg ha a nyugati hatalmak agresszív lépéseinek relativizálására kell felhasználni. Én ellenben nagyon óvatos lennék amikor atomháborús esélyeket latolgatok. Sokkal inkább 5x eltúlozzam a veszélyt, mint 0.9x alábecsüljem. Ha az orosz nagyfrontos háborúba keveredik és sarokba szorul, használni fogja a bombát. És ha valamit tudunk a történelemből, az az hogy az ilyen nagy tehetetlenségű történeteket nem nagyon lehet leállítani ha lendületbe jönnek. Én NAGYON nem örülök hogy mi nyugatiak így játszunk a tűzzel.

"Ilyen szempontokat figyelembe véve Szaddam miért nem vetett be vegyifegyvert 1991-ben vagy akár 2003-ban?"

Mert nem volt neki?...

Ad Dio 2014.08.04. 12:45:09

@_most_:

Egy Oroszország elleni háborúban valóban a Nato oldalán harcolnánk. Nem mintha számítana. Egy marék porrá válnánk egy hét alatt.

Ben Franklin 2014.08.04. 12:47:25

Az senkinek nem jutott eszébe, hogy az ukránok könyörgik majd magukat vissza Putyinhoz?

Még a nyugati sajtó szerint is minusz 7% a GDP csökkenés és nő a munkanélküliség Ukrajnában, pedig az életszínvonal eddig is az orosznak a fele volt.

Az OK hogy szabadság meg egyebek, ebből azukránoknak csak annyi fog jutni hogy a nyugati tőke megszerez amit csak tud most hogy minden eladhatatlan ezért olcsó. Aztán jön a nagy csalódás a nyugatban (mert sem EU, sem NATO tagok nem lesznek soha az ukránok).

Ad Dio 2014.08.04. 12:50:17

@chepunk:

"Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket!"

Leszámítva az indiánokat, a spanol és francia gyarmatokat, mexikót, és persze a délamerikai országok belügyeibe se avatkozott be tevőlegesen soha. Különös tekintettel kubára. Btw a rakétaválságnak ugyebár semmiféle áthallása nincs a mai helyzetre?...

"Ahova ment oda bizony nemzetközi összefogás kísérte, és dolga végeztével eljött. Utána a helyi konyharuhafejűek pont olyan országot építenek amit akarnak."

Ez tárgyi tévedés. Ritka kivételtől eltekintve a hódító háborúit csak bejelentette, nem kért és nem is kapott nemzetközi felhatalmazást. És természetesen az ottani ásványkincsek bányszatát sem vette át a "konyharuhafejűektől" (micsoda végtelenül találó és toleráns megnevezés! Brávó.)

Ad Dio 2014.08.04. 13:02:22

@Firefly2009:

"Semmilyen 3 pólus nem alakul ki. Jelenleg a világban az egy szem szuperhatalom az Egyesült Államok. Jelen pillanatban még mindig csak ez az egy olyan ország,amely képes katonailag beavatkozni 24 órán belül a föld bármely pontján és elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz,hogy stabilan fenn is tartson egy inváziót."

Az USA a világ legütőképesebb szuperhatalma. Bármelyik országot pár óra alatt a (rádióaktív) földdel teheti egyenlővé. Ilyen szuperhatalom nincs több és nem is lesz a közeljövőben. Viszont vannak olyan hatalmak, amik olyan potenciállal rendelkeznek, amivel gyakorlatilag az egész világra kiterjedő pusztító hatást képesek előidézni (aka atomháború). Az ilyen hatalmak közül a legnagyobb az orosz. Ezt a tényt nagy hiba volna lebecsülni. Az USA a füle botját sem mozdítaná hogy Európát bevédje egy atomcsapás ellen. Lehet "megtorolja" de azzal mi kb kitörölhetnénk - ha volna mivel.

kissiú 2014.08.04. 13:07:31

@♔bаtyu♔: "Ezért nem lesz háború, a hiszti is elmúlik, ha Obama távozik, a liberális zsidó lobbi pedig gyengül, amit nagyon sok amerikai óhajt. "

Úgy legyen! Csak jönne már a harmadik Bush békét teremteni. Vagy várjunk csak...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:10:55

@_most_:

Hát, ki kell maradni, ennyi.

Hozzáteszem: a NATO-döntéshez konszenzus kell, azaz a magyar kormánynak egyet kell értenie.

Pont ezért nem szoktak lenne közös NATO-döntések.

Árulás kimaradni egy háborúból?

Brix 2014.08.04. 13:18:04

@Ben Franklin: "Az senkinek nem jutott eszébe, hogy az ukránok könyörgik majd magukat vissza Putyinhoz?" Éppen az orosz érdekszférából próbálnak kijönni.
Az elmúlt 20 év kudarc volt Ukrajnának, ezért a legtöbb ukrán azt szeretné, ha csatlakoznának az EU-ba, hogy az ukránok szabadon vállalhassanak munkát az EU-ban és európai módon éljenek. Az orosz érdekszférába tartozásból mindenkinek elege van.

@Ad Dio: Az orosz-ukrán konfliktust nem a nyugat robbantotta ki , hanem a Putyini Oroszország. Az ukránok csak ki akarnak lépni a számukra elszegényedést hozó orosz fennhatóságból. A fő céljuk az EU tagság lenne és az ezzel járó szabad munkavállalás

Alick 2014.08.04. 13:18:40

@molnibalage: "Jaltában az egyezmény kurvára nem definiálta, hogy 40 évig ideiglenesen állomásohzat itten bármi."

Miért, mit lehetett sztálinéktól várni, volt-e valakinek illúziója?

"Mert a KGST arról szólt, hogy a Szu nevetséges cserearányokkal lerabolta a többi tagot."

Vicces, mert a ruszkik meg anno arról panaszkodtak, milyen sokba van nekik megtartani a "gyarmatokat" a KGST-n és a VSZ-en keresztül...
:)

Alick 2014.08.04. 13:20:33

@Brix: "ha csatlakoznának az EU-ba, hogy az ukránok szabadon vállalhassanak munkát az EU-ban"

Ja, itt kell kihúzni a kezet a biliből... :) bár érdekesen hangzik az ukrán maffia integrálása a brüsszeli maffiába. :)

Alick 2014.08.04. 13:22:27

"Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket!"

Ezen most jót nevettünk...

"Ahova ment oda bizony nemzetközi összefogás kísérte"

Ja, a keselyűk elkísérték az oroszlánt a vadászatán... :)

Ad Dio 2014.08.04. 13:22:32

@maxval, a gondolkodó birca:

Egy atomkonfliktusban nincsenek kívülállók :-(. Minden bizonnyal nem kapnánk direkt támadást, de a rádióaktív szennyeződés épp elég lenne.

A konfliktust el kell kerülni. Nem azon latolgatni hogy vajon ha kitör hova álljunk...

Ad Dio 2014.08.04. 13:23:40

@Brix:

"Az orosz-ukrán konfliktust nem a nyugat robbantotta ki , hanem a Putyini Oroszország. Az ukránok csak ki akarnak lépni a számukra elszegényedést hozó orosz fennhatóságból. A fő céljuk az EU tagság lenne és az ezzel járó szabad munkavállalás"

Ha akarsz, higgy ebben. Nem sok köze van a valósághoz.

Ben Franklin 2014.08.04. 13:24:07

@Brix: 'a legtöbb ukrán azt szeretné, ha csatlakoznának az EU-'

- ez kizárt

'hogy az ukránok szabadon vállalhassanak munkát az EU-ban és európai módon éljenek'

- ez Európában senkinek sem érdeke

'Az orosz érdekszférába tartozásból mindenkinek elege van.'

- nem úgy fest

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:24:10

@Brix:

Ukrajna sosem lesz felvéve a EU-ba, ez nyílt titok.

Ad Dio 2014.08.04. 13:25:30

@maxval, a gondolkodó birca:

Ha a NATO egy nyílt konfliktusban szembekerül Oroszországgal, onnantól már nem. Épp abban látom a nagy veszélyt, hogy a hidegháború elmúltával az atomháború lehetőségét egyre kevesebb ember veszi a súlyának megfelelő módon komolyan.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:28:20

@Ad Dio:

Senki sem akar nyílt konfliktust, még a barom lengyelek és észtek sem.

Ad Dio 2014.08.04. 13:33:15

@maxval, a gondolkodó birca:

Olvasd a komentelőket. Remélem ők egy szélsőséges kisebbség hangja és nem egy egyre nagyobb csoporté... mert ha ez a "harcias" hozzáállás elharapódzik, előbb-utóbb megtermi a politikusait is. Nem lehetetlen forgatókönyv, hogy az európai baloldal militáns oroszellenes politikával kerüljön újra előtérbe Európában. És ebben nem az a lényeg hogy "jaj visszaerősödik a baloldal" mert az nem érdekel engem. Az viszont igen, hogy milen világot élünk meg pár év/évtized múlva.

porthosz 2014.08.04. 13:33:57

@maxval, a gondolkodó birca:

"Árulás kimaradni egy háborúból? "

Nem de van egy rossz hírem: magyarország mindig elsőként szállt be a háborúkba a vesztes oldalon és utolsónak ki.
Nem lesz ez másképp a jövőben sem. Úgyhogy mi nem fogunk kimaradni, hanem mi leszünk azok akiken majd elverik a port.
Ez már most is látszik, mert Viktor és tsai lelkesen nyalnak Putyin felé, miközben NATO tagok vagyunk. Ha itt bármiféle komolyabb helyzet lesz, akkor a következő fog történni:
Mivel NATO tagok vagyunk ellenségei az oroszoknak
Mivel nyalunk az oroszoknak nem vagyunk megbízható NATO tagok tehát a NATO is szarni fog a fejünkre. Következtetésképp két szék közt a pad alá...

Amúgy 50 év orosz elnyomás után nem teljesen értem hogy hogy lett hirtelen ennyi orosz rajongó az országban.
Mondjuk manapság a politika tele van paradoxonokkal, '56-os hősők akik nyalnak az oroszoknak, fasiszta ukrán kormány akik a zsidókat támogatják stb :D

Ben Franklin 2014.08.04. 13:35:53

Nagyon jó ütemben lépték meg a 2s áptv-t Orbánék a kárpátaljai magyarok szempontjából (is).

A ballibektől testvéreink ott dögölhetnének meg a háborúban az ukrán seregben, és nem vállalhatnának EUs munkákat.

Hajrá ballibek!

200 Éves Ember 2014.08.04. 13:36:29

@maxval, a gondolkodó birca:

Törökök 1963 óta társúlt tagok :) Amit aláirtak az a szabadkereskedelmi megallapodás, ami az EU nak jó, mert a ipari termékek szabadon jutnak be ukrainaba. Csak ettől teljesen felbillen a kereskedelmi egzensúly. N ország többlet ukránok minusz. Amit csak ujjabb hitelfelvételből lehet potolni, dehát igy is a csőd szélén állnak.
Ez a model nem repül, hacsak az EU soha nem látott befektetéseket eszközöl ukrainába, hogy versenyképes termékeket állitson elő, dehát a spanyolok, portugalok, gorogok meg az olaszok melett már elfogyott a német adófizetők lelkesedése.

Ad Dio 2014.08.04. 13:37:01

@porthosz:

"Amúgy 50 év orosz elnyomás után nem teljesen értem hogy hogy lett hirtelen ennyi orosz rajongó az országban."

Ha nem belpolitikai szemüvegen át néznéd a világot, talán árnyaltabb képet kapnál...

wolves84lb 2014.08.04. 13:38:56

@kabelbarat: világosíts már fel, hogy oroszországnak mi köze van ukrajnához, avagy a krím-félszigethez?

200 Éves Ember 2014.08.04. 13:40:01

A pravi sector emberei láttán lehet h nem csak az oroszokban vetődik fel hogy eyen nácik.
Ha a magyar gárda az akkor a pravi sektor is, mégha ők annyira kedvesek victoria nuland nek.
Nem csak az orosz de az izraeli ujságcikkek is hasonlóan vélekednek mint az oroszok. Nem tudom h rajtuk kivül esetleg még kinek a nzilatkozata lenne mérvadó. (WWII legnagyob b hadviselő és egyik legnagyobb áldozat véleménye is ugyanaz)

csi szi 2014.08.04. 13:41:33

@molnibalage: A USS Maddox elleni második támadás, ami után megindult az USA közvetlen beavatkozása É-Vietnam ellen, az valójában nem történt meg, fantomokra lövöldöztek az amik... Ezt már beismerték azóta.

wolves84lb 2014.08.04. 13:43:11

@mikka: szerencsére itt vagy nekünk te, aki nem agymosott bégető......

"Mi bajod van azzal hogy nem szervilisen bégetünk az EU vagy az USA kénye kedvére???"

Ezzel nem lenne senkinek baja...csak itt a vezérürü szerepét Obama helyett Putyin vette át, és EZ már baj. Már ha érted a különbséget.

Ugye tanultál te is a 48-49-es szabadságharc leveréséről...azok a rohadt jenkik, hát nem ideküldtek kb 200.000 katonát?

Undorító hazaáruló vagy te is, az oroszimádatoddal.

200 Éves Ember 2014.08.04. 13:44:02

@Alick:
Csak hogy 1-2 t tényt azért leirjunk:
1812 USA - Kanadai háború,
1840-1850 Mexikó egyharmadát bekebelezte,
1900 spanyol amerikai háború - kuba inváziója
1961 Disznó öböl beli fiaskó

porthosz 2014.08.04. 13:44:23

@Ad Dio:

Akkor milyen szemüvegen át nézzem? Nézhetem pl. osztrák szemüvegen át is, akkor még rosszabb a helyzet.

Innen csak az látszik hogy a szovjet elnyomás alatt élt kelet europai országok 30-50 évvel vannak elmaradva az usa által támogatott nyugat európai országokhoz képest.

Érdemes azt is megnézni hogy a magyar emberek merre vándorolnak ki és hogy a második gyak. legnagyobb magyar lakta város london...

Tehát aki az oroszokért rajong, az szereti hogy 50 évvel vagyunk lemaradva nyugat európához képest, sőt szeretné a különbséget még tovább növelni...

Mondjuk lehet, max kivándorol még félmillió magyar nyugatra, itthon meg marad a csőcselék.

wolves84lb 2014.08.04. 13:45:48

@mikka: levezetnéd nekem, tényekkel alátámasztva az izraeli-palesztin kérdést? Mióta van, miért van, kinek "jár" az a föld....stb...

Mert én speciel nem tudom innen Magyarországról eldönteni, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás?!

Blogger Géza 2014.08.04. 13:46:54

A végén az a zsebdiktátorozás teljesen hiteltelenné tette sajna az egészet. Ezek után hogyan bízzon az ember abban, hogy a külföldi témákban nem végletesen elfogult a szerző?

Alick 2014.08.04. 13:46:55

@200 Éves Ember: Putyin gyakorlatilag a Monroe-elv ex-szovjet megfelelőjét érvényesíti... a maguk módján se jobbak, se rosszabbak, mint a jenkik.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:49:18

@porthosz:

"a szovjet elnyomás alatt élt kelet europai országok 30-50 évvel vannak elmaradva az usa által támogatott nyugat európai országokhoz képest"

Az ok a marxizmus, nem az elnyomás. S hozzá kell tenni: Mo. még az OMM-ban belül is 40 évvel el volt maradva Ausztriához képest. A marxizmus csak növelte az eleve meglévő különbségeket.

200 Éves Ember 2014.08.04. 13:49:33

@molnibalage:@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
NATO nem lép be Ukránok oldalán akár nálunk 56 ban. Elfoglalna a romhalmazt és lehetne fizetni oroszoknak a gáz számlát. Iraknak legalább volt olaja :)

Ben Franklin 2014.08.04. 13:52:54

Érdekes hogy minden érdekli a kommentelőket csak a kárpátaljaiak nem.

Csakis a jobbos kormánynak köszönhetik, hogy van esélyük meglógni a sorozás elől. Meg azt is hogy szabadon melózhatnak az EU-ban.

Pontosan ezt vároma magyar külpolitikától.

Alick 2014.08.04. 13:54:48

@wolves84lb: "Ugye tanultál te is a 48-49-es szabadságharc leveréséről"

Azt igazából Kossuth cseszte el a Habsburg trónfosztás kinyilatkoztatásával.
Az oroszoknak nem volt nagy kedvük jönni, de a Szent Szövetség paktuma értelmében ilyen helyzetben erős jogalap volt a beavatkozásra.
Hozzátéve, hogy az oroszok a megtorlásban sem vettek részt, a később kivégzett tábornokokkal kifejezett lovagiasan bántak.
Ha csak ezt vesszük, jobban gyűlölhetnénk az osztrákokat...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:55:16

@porthosz:

Az emberek változnak. Én örülök annak, hogy a jobboldaliak jelentős része rádöbbent az oroszutálat tarthatatlanságára. A mai ballibek pedig gusztustalan férgek az oroszellenes háborús hisztériájukkal. Amikor kiment az istenbarma nyálas Bajnai az orosz követség elé, na az volt a csúcs. Ha élne Horn, nagyon szégyellné magát elvtársai miatt...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 13:59:55

@porthosz:

"Mivel NATO tagok vagyunk ellenségei az oroszoknak"

Az oroszok nem hülyék. Jól látják, hogy a NATO-ban ellentétek vannak. Ez terjed Amerika lelkes csahosaitól (a balti államok és Lengyelország), a mérsékelten oroszelleneseken keresztül (pl. Románia, Olaszország, UK, Törökország), az amerikai politika burkolt ellenzéséig (pl. Magyarország, Bulgária, Németország) egészen a nyílt ellenzésig (pl. Görögország).

Ha lenne háború, Putyin mindezt ügyesen ki is használná. Pl. nem bombázná Magyarországot, csak végső esetben.

Ben Franklin 2014.08.04. 14:00:44

@maxval, a gondolkodó birca: 'Amikor kiment az istenbarma nyálas Bajnai az orosz követség elé, na az volt a csúcs. Ha élne Horn, nagyon szégyellné magát elvtársai miatt...'

- valamiből meg kell élni. Soros benne van a Bajnai bizniszben is meg az ukrán privatizációs bizniszben is.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 14:00:56

@porthosz:

"Mivel nyalunk az oroszoknak nem vagyunk megbízható NATO tagok tehát a NATO is szarni fog a fejünkre. Következtetésképp két szék közt a pad alá..."

Ki kell lépni a NATO-ból. Félek, erre nem lesz mersze Orbánnak.

wolves84lb 2014.08.04. 14:02:30

@Conchobar: " Az USA egyetlen szomszédját sem támadta meg és csatolt el tőle területeket!" - Csak Mexikótól, amit ma Új-Mexikónak hívnak (és Spanyolországtól a Fülöp-szigeteket). Ami meg a "Ahova ment oda bizony nemzetközi összefogás kísérte, és dolga végeztével eljött" mondatot illeti, Hitlert legalább akkora összefogás kísérte, igaz ő ott is maradt. Ami az USA-t illeti, a XX.sz-ban valóban kivonult Irakból és Afganisztánból (és más helyekről), miután kormányrasegítette a helyi bábjait"

OMG...Hitlert is az ENSZ hatalmazta fel anno??
Mikor is szerezte meg az USA Új-Mexikót?

porthosz 2014.08.04. 14:02:50

@maxval, a gondolkodó birca:
"Az emberek változnak. Én örülök annak, hogy a jobboldaliak jelentős része rádöbbent az oroszutálat tarthatatlanságára"

Oké, csak ez elég álszent annak fényében hogy félmillió magyar vándorolt ki nyugat európába attól a pillanattól kezdve hogy a szovjetunió összeomlott. És már előtte is '56-ban volt egy ugyanilyen folyamat.
Nem ám a "felemelkedő" csillagú orosz honba vándoroltak, hanem a "hanyatló" nyugatra... És a folyamat nem állt meg.

Szóval nem kell az oroszokat utálni, de szeretni sem. Majd ha az emberek kelet felé vándorolnak mert ott jobb az életszinvonal akkor lehet őket ajnározni. De egyelőre nagyon nem ez a helyzet.
Innentől kezdve aki ide orosz befolyást szeretne miközben az emberek a "gonosz" nyugatra menekülnek az bolond.
Megjegyzem még maga az orosz tehetős réteg is nyugat európában él, nem ám otthon.
otthon csak a szerencsétlen hülyék vannak, meg a felügyelők.

csi szi 2014.08.04. 14:05:34

@Void Bunkoid: Nem tudom milyen lázálmaid vannak, Orbán kiállt Ukrajna területi egysége mellett, Navracsics külügyminiszter, leendő EU biztos cikket írt a Heti Válaszba, most születik az ukrán nemzet vagy hasonló címmel, nem éppen oroszpárti hangnemben. Magyarország nem bújt semmilyen maci mögé, kötött egy megállapodást Paksról, ennyi. Persze, ha Oroszország komoly embargó alá kerülne, kénytelenek leszünk felmondani azt is, nem vitás.
A magyar kormány ha nem is mindig a legelső sorban és a leghangosabban lihegve, de a nyugati álláspontot visszhangozta mindeddig ukrán ügyben.

csi szi 2014.08.04. 14:13:11

@Ben Franklin: Na de most majd elveszik a miskolci meg a palotai panelproli elől a munkát, a "mocskos ukránok".

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 14:13:12

@porthosz:

"félmillió magyar vándorolt ki nyugat európába attól a pillanattól kezdve hogy a szovjetunió összeomlott"

Természetes emberi vágy a több pénz után.

wolves84lb 2014.08.04. 14:15:22

@Nzoltan:
"Ugyanmár. Szinte minden kis baszt is ázsiából veszünk. A nyugati cégek meg sorra telepítik üzemeiket oda. De már nem a nyugati fogyasztáshoz, hanem az ázsiai lakosság igényeinek kielégítéséhez."

És szerinted ki fogja azt a sok baszt megvenni, ha nem az amcsik? Ha Kína és az USA összeakaszkodik, na az nem lenne jó senkinek...a jenkik ott ülnének a kínai baszok nélkül, a kínaiak meg ott ülnének a tengernyi baszon, kaja és pénz nélkül.
Itt is jellemző rátok a kettősség...egyrészt ostorozzátok az usa-t, hogy ők fölözik le a világot...de egyben pont nekik is köszönhető, hogy ma már sokmilliós a kínai multimilliomosok száma. Nem a csóró ruszki paraszt és nem is a mégcsóróbb kínai paraszt veszi meg hetente a sok felelsleges baszt, hanem a texasi redneck, meg a losangelesi félbuzi, meg a new york-i gettólakó...

csi szi 2014.08.04. 14:16:34

@wolves84lb: Akkor a háborúsdi része volt a normál üzletmenetnek. 1945 előtti szemmel abban, amit Oroszország csinál, nincs semmi különös.
Manapság viszont a "nemzetközi közösség" ragaszkodik a határok kőbe vésett voltától, akármilyen igazságtalanok is legyenek azok, akár egyenesen abszurdak, akkor is. Országok osztódására van precedens, nemzetközileg elismert határmódosításra, annexióra nem, így pl. Oroszo. is hiába deklarálta hogy a Krím mostantól Oroszország, a világ ezt nem fogja soha hivatalosan elismerni, legfeljebb eltűrni.

Ben Franklin 2014.08.04. 14:19:53

@csi szi: "nemzetközi közösség" ragaszkodik a határok kőbe vésett voltától, akármilyen igazságtalanok is legyenek azok, akár egyenesen abszurdak

- kivéve ha IZRÁELről van szó.

wolves84lb 2014.08.04. 14:20:47

@♔bаtyu♔:
"Itt a sok okos csak azt felejti el, hogy a NATO utánpótlási vonala vagy 4000 km. hosszú lenne, az oroszoké pedig max. ezer, kétezer, ráadásul végig otthon vannak. Arról nem is beszélve, hogy a tél is az oroszok barátja."

Az fel sem merül benned, hogy esetleg valakik tanulnak mások (Napoleon, Hitler) hibáiból, és máshogyan csapnak oda a ruszkiknak?

Haggyuk már az orosz légvédelmet...a jenkik nem védtelen utasszállítókkal mennek, ha gond van, amit le lehet kapni egy BUK-kal...

csi szi 2014.08.04. 14:20:57

@maxval, a gondolkodó birca: Nagyszerű ötlet, aztán másnap bevonul a román, a szlovák és a szerb hadsereg és megszáll néhány megyényi területet Mo-ból (mondjuk hogy "megvédje a népet az orbáni diktatúrától"), a NATO meg majd max. ejnyebejnyézik egy kicsit, meg tárgyalásokat szorgalmaz a dologról.

csi szi 2014.08.04. 14:23:30

@Ben Franklin: Izrael esetében is hivatalosan "megszállt terület" minden ami a '67-es határokon túl van. Az országok többsége Jeruzsálem helyett hivatalosan ma is Tel-Avivot tekinti fővárosnak (az USA mondjuk persze már Jeruzsálemet) stb.
Hogy nem tesznek semmit, és Izrael hány ENSZ határozatot sz.rt le magasról nagy ívben következmények nélkül az más kérdés.

wolves84lb 2014.08.04. 14:29:04

@♔bаtyu♔:
"Nem lesz itt semmi, hiszen ha lenne, ki garantálja, hogy az oroszok nem vetnek be atomfegyvert?"

Ezek a békés oroszok, akik a mi legjobb baráaink? Csak nem csinálnának olyasmit, amit eddig csak a gonosz usa csinált...

Te hülye...azért nem vetnék be, mert azzal aláírnák oroszország végét...szerinted onnantól kezdve akarna bárki is egyezkedni velük? Akár nyugaton, akár keleten? Venne tőlük bárki is egy liternyi kőolajat??

És az ellencsapásról nem is beszélek...ha pl lebombázzák az 5 legfontosabb orosz nagyvárost, mi marad?

(bár sztem erre nem fog sor kerülni...ennél már fejlettebb a civilizációnk, már ha a vallási fanatizmust kivesszük a képből)

wolves84lb 2014.08.04. 14:30:59

@♔bаtyu♔:
"Ukrajnáért egyszerűen senki nem hajlandó áldozatot hozni, ami érthető is. "

Akkor mi miért is háborgunk, hogy 56-ban értünk sem tettek semmit?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 14:31:51

@csi szi:

Ha a román vagy a szlovák hadsereg vonulna be, a NATO semmit sem tenne, ugyanis ezek NATO-tagállamok. NATO-tagállamok közötti konfliktusba a NATO sosem avatkozik bele, a NATO csak KÜLSŐ ellenségtől véd. Lásd Görögország és Törökország esetét.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 14:33:41

@csi szi:

Nem pontos.

Nemzetközi jogilag megszállt terület: Gáza, a Golán-fensík, Kelet-Jeruzsálem, Ciszjordánia.

Izrael csak Gázát és Ciszjordániát ismeri el azonban megszállt területnek.

wolves84lb 2014.08.04. 14:40:15

@♔bаtyu♔:
"A II. világháború idején is szerintem a magadfajta hitte azt, hogy ezeket a csóró szegény oroszokat semmi perc alatt lenyomja a hihetetlenül fejlett német haderő."

Baszod...tanultál te történelmet egyáltalán?????? Vagy a II. VH még csak most jön majd a suliban????

Mesélj nekem, hány orosz...boccs, szovjet hullott el a II. VH-ban? A híres orosz télen kívül mi volt még, ami segített Sztálinnak Hitler ellen?
Segítek: az emberek...akiket Sztálin apád marhaként küldött a német tankok elé...mert akkor nem számított...az a kb 30M szovjet, aki elpusztult...

Na ez az, ami most nem áll Putyin apád rendelkezésére...
Most nem lesz 30M orosz, aki önként és dalolva (sicc) áll oda a nato-fegyverek elé.

De ez csak fikció...
Javaslom megnézni az "Ellenség a kapuknál" v a "Sztálingrád" c filmeket, ha már olvasni nem tudsz annyira...

wolves84lb 2014.08.04. 14:46:40

@protézisesh:
"Na, kinel van felesleges foldgaz mostansag? Na? "

Pl Norvágiának...:)

wolves84lb 2014.08.04. 14:48:32

@Alick:
"Miután hívatlanul szétvertük az országukat, beleértve a civilek elleni atrocitásokat is..."

Mit vertünk mi szét? :))

csi szi 2014.08.04. 14:53:59

@wolves84lb: Nem kell ilyesmi, elég ha atomcsapással fenyegetőzik... Sok szerencsét a NATO-nak az összes orosz atomfegyver idejekorán kiiktatásához.
Az ilyen lelkes kardcsörtetők azért elfelejtik, hogy Oroszország atomhatalom, Szerbia nem volt az, velük meg lehetett csinálni, amit.
Persze lehet mondani hogy úccsemerik de én erre nem fogadnék, az orosz mentalitás a sarokba szorítottság érzetével párosítva bizony esetleg megnyomná azt a piros gombot, még ha öngyilkossággal is lenne egyenlő.
(Egyébként persze az atomozás sem úgy kezdődne, hogy mindent kilőnének az USA-ra, először uccsó figyelmeztésként egy db taktikai atomfegyó menne egy katonai célpontra (légibázisra mondjuk), aztán ha azok nem úgy reagálnak, hogy "bocs, abbahagyjuk", hanem hasonló játékszerrel válaszolnak, jöhet az eszkaláció, jó esetben még a forródróton megállapodnak a tűzszünetben, mielőtt elkezdődik az egymás nagyvárosainak kinuke-olása).

wolves84lb 2014.08.04. 15:00:34

@Alick:
"Vicces, mert a ruszkik meg anno arról panaszkodtak, milyen sokba van nekik megtartani a "gyarmatokat" a KGST-n és a VSZ-en keresztül...
:)"

Hát higgyünk inkább a muszkáknak, mint a saját szüleinknek, nagyszüleinknek...meg a saját szemünknek.
Ez az igazán vicces.

Tényleg el kéne menned Németországba...a volt NDK és NSZK területekre egyaránt. Sok-sok milliárd márka és euró után SEM érték még utol a nyugati részt.

csi szi 2014.08.04. 15:05:14

@wolves84lb: Hát az ő szempontjukból logikus, hogy nem tettek, persze csúnya dolog volt közben a SZER-en ENSZ csapatokat meg ejtőernyősöket ígérni a pesti srácoknak, "csat tartsanak ki".
Magyarország nem ért meg egy atomháborút, bár akkor még az USA simán nyerte volna a meccset (a SZU-nak még nem volt interkontinentális rakétája, az USA-t elérni képes bombázója - jó "csak oda" típusú bevetéssel esetleg igen, de az amcsi légvédelem 99%-ukat leszedte volna a cél előtt), de becsúszhatott volna esetleg egy-két ruszki bomba felrobbanása Nyugat-Európa felett miközben épp hamuvá égeti a SZU összes lakott területét az USAF... Amúgy persze etikailag is megkérdőjelezhető lett volna még egy mocskos rendszerrel szemben is civilek tízmillióit meggyilkolni a magyar forradalom leverése miatt, ez van.
A mi részünkről hősies, nemes, de egyben őrült dolog volt az '56-os felkelés, pontosabban a VSZ-ből való kilépés bejelentése Nagy Imre részéről különösen, reálpolitikai szempontból. Közben a "szabad világ" éppen Szueznél hajtott végre intervenciót egy független állam ellen (pontosabban az USA abban pont nem vett részt, sőt ellenezte)

Ad Dio 2014.08.04. 15:07:04

@porthosz:

Én azt javaslom, hogy dobd el az összes szemüvegedet...

Ez nem az ovi, ahol ha valakit nem szeretünk, akkor az CSAK rossz (büdös, barbár, ostoba) lehet és ha valakit meg szeretünk az meg CSAK jó, ab ovo minden tette erkölcsös helyes és jó. Ez itt a való világ, valódi szereplőkkel. Árnyalt..

Csak a belpolitika mondatja azt hogy itt egyszerre lett egy csomó "oroszbarát". Mert nem lett. Csak a jelen helyzetben elég sokan úgy ítélik meg, hogy nem az oroszok a legnagyobb hunyó ebben a műsorban. Érti ugye? Attól mert mi a nyugathoz tartozunk, vagy legalábbis oda vágyunk, még nem kell kritikátlanul azonosulnunk minden baromságukkal. Mert ugye nem kell? Ugye a nyugat toleráns és liberális világ? Ugye ott nem kell egy-egy hírforrás híreit kritikátlanul elfogadnunk, illetve egy-egy megmondóember véleményét papagáj módjára visszamondanunk? ugye nem? Mert ha igen, akkor a nyugat már csak "életszínvonal" kérdése... onnantól nem tudom hogy akarom-e...

wolves84lb 2014.08.04. 15:07:23

@Ad Dio:

Már ne is haragudj, de ki itt a harcias? Aki azt mondja, hogy takarodjon haza minden orosz a saját országába, és ne akarja másét elvenni?
Sztem az ukrán kormány sem ellenezné, ha a szakadárok fognák a motyójukat, és átballagnának a vágyott oroszországba...ja, hogy csak ők nem kellenek putyinnak? Még több munkanélküli, még több éhes száj? Kell a föld is...azt meg értelemszerűen nem fogja hagyni egyetlen ukrán sem.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:09:37

@wolves84lb:

Mi segítette leginkább Sztálint Hitler ellen?

Nem a sok ember, mégcsak nem is a nyugati segély.

A legnagyobb segítség maga Hitler volt, aki nem hallgatott sem saját hadvezetésére, sem saját politikai szakértőire.

Nem hallgatott a német katonai vezetésre, s nem indult meg időben Moszkva ellen, ehelyett a kaukázusi olajmezőkre fecserélte a hadsereget, így időt adva Sztálinnak megszervezni Moszkva védelmét. Ha hallgatott volna a katonai vezetésre, bevette volna Moszkvát. Ez esetben Sztálin az Ural mögé menekült volna. Ott Sztálin kénytelen lett volna békét kötni. Lett volna egy náci Szovjetúnió és egy kommunista.

S nem hallgatott persze saját politikusaira sem. Nem engedett lehetőséget az orosz ellenzéknek, hogy megszervezze magát. Helyette lett német gyarmati irányítás. Ez aztán végképp meggyőzte Sztálin orosz ellenségeit, hogy nem szabad Hitlert támogatni a háborúban.

1941 végén volt olyan, hogy Sztálin halálos ellenségei akartak csatlakozni a szovjet haderőhöz a németek ellen. Ezt a hihetetlen eredményt is Hitler érte el.

Alick 2014.08.04. 15:10:49

@wolves84lb: a Barbarossa terv keretén belül a németek csatlósai voltunk, ezért aligha szerettek minket...

csi szi 2014.08.04. 15:13:26

@wolves84lb: Ez mondjuk kb. olyan, hogy takarodjon haza az összes HTM Magyarországra, Szlovákia a szlovákoké, Románia a románoké, slussz.

wolves84lb 2014.08.04. 15:13:27

@200 Éves Ember:
"1961 Disznó öböl beli fiaskó"

Tehát az háborús cselekedet, ha a CIA szervez puccsot...de az nem, ha a KGB? :)

A többi példád igen jó...de miért nem mész vissza a függetlenségi háborúig? A rohadt jenkik a szegény angolokat is hogy megtámadták ugye...pedig velük aztán tényleg szomszédok voltak :)

Zoxo 2014.08.04. 15:14:13

Gondolom, az a Dmitrij Timcsuk nagyon független!
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))

wolves84lb 2014.08.04. 15:16:03

@Ben Franklin:
"Érdekes hogy minden érdekli a kommentelőket csak a kárpátaljaiak nem."

Ahogy a kárpátaljaiakat sem érdekli az anyaország...vagy a saját sorsuk, ugyanis nem nagyon hallani-látni a sok-sok kárpátaljai menekültet, meg küldöttséget, meg ilyeneket...akik remegő lábakkal rohannának Viktor királyhoz védelemért.
Nem lehet, hogy ezt kicsit túllihegitek, mélymagyar testvéreink?

Void Bunkoid 2014.08.04. 15:17:55

@maxval, a gondolkodó birca: ha kilépünk a NATOból, és NATO-ellenes bűzt árasztunk magunk körül, nem az oroszok fognak megszállni minket, hanem a körülöttünk levő bőven NATO-tag államok, akiknek már 1920 óta kivan a töke velünk. Igaz, nekünk is velük, de a te általad felvázolt esetben őmögöttük állna a kigyúrtabb haver, aki boldogan rábólintana a hűtlen sasfiók befoglalására.

csi szi 2014.08.04. 15:17:58

@wolves84lb: Azért a toborzó irodák előtt sem állnak sorba önként jelentkezni a háborúba a katonakorúak, éppenséggel. :)

wolves84lb 2014.08.04. 15:18:12

@Alick:
"Az oroszoknak nem volt nagy kedvük jönni, de a Szent Szövetség paktuma értelmében ilyen helyzetben erős jogalap volt a beavatkozásra."

Ez a nem volt kedvük azért nem állná meg a helyét egy vitában, ugye tudod? :)

Akár volt, akár nem, idejöttek, és miattuk buktunk el. Pont. Az általad jobban utált sógorokat mi magunk helyretettük. Önerőből.

Void Bunkoid 2014.08.04. 15:18:43

@Void Bunkoid: az oroszok meg nem védenének meg minket. Mert minek. Nincs semmink, se nyersanyagunk, se energiahordozónk, az erőművet is ők adták, és még a nőik is jobbak :P

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 15:19:21

@maxval, a gondolkodó birca:
Nem egy példa van a környezetemben, aki nem a pénz miatt ment ki elsősorban.

wolves84lb 2014.08.04. 15:21:12

@Ben Franklin:
"@wolves84lb: Nem volt ENSZ okoska."

Igen, b+, pont erre próbáltam utalni, te istenbarma...mert az okoska elvtársad hozta fel példának Adolfot, mint aki széles nyugati támogatással vágott neki az orosz síkságnak.

csi szi 2014.08.04. 15:24:02

@maxval, a gondolkodó birca: Így van, az ukránok felszabadítóként üdvözölték a németeket, a zsidók összeszedésére, lemészárlására is rögtön jelentkezett bőven helyi segéderő. Ha akkor a németek létrehoznak egy ukrán bábállamot, akkor nyert ügyük van.
A náciknak viszont más terveik voltak, mint a független Ukrajna, ők azt gondolták, hogy ezeket a szláv Untermensch-eket rövid úton éhen halasztják/halálra dolgoztatják, és az egész területet válogatott egészséges német SS-veteránok fogják megkapni (Lebensraum) hogy idilli földművelő telepeket hozzanak létre a megüresedett hatalmas területen.

Reggie 2014.08.04. 15:24:24

@Ad Dio: Legfeljebb neked szelektiv. A majdanon csak azutan volt komolyan fegyver(ha minden 100. embernel van 1 pisztoly az meg nem az), miutan a rendorok elkezdtek halomra loni az embereket. Kelet ukrajnaban a tuntetesekkel egyutt azonnal megjelentek a felfegyverzett "onvedelmi" erok(aka. terroristak).

ephart 2014.08.04. 15:24:53

Dr. Paul Craig Roberts, az ismert közgazdász és publicista, Reagan elnök államtitkára kijelentette honlapján, hogy az Egyesült Államok kormánya bármi áron háborút akar Oroszországgal.
A világ több vezető lapjában publikáló, több kitüntetés, többek között a Francia Becsületrend tulajdonosa írásában kijelenti, hogy Oroszországnak annektálni kell a Luganszki és Donyecki Népi Demokratikus Köztársaságokat, még mielőtt az Egyesült Államok szenátusa soron következő ülésén elfogadja 2277-es számú törvényt. E törvény Ukrajnát az USA katonai szövetségesévé deklarálná, független attól, hogy Ukrajna ma még nem tagja a NATO-nak.

Ezidáig Putyin elnök közvetlenül nem avatkozott a konfliktusba, ám a késlekedés végzetes lehet, és Washinton további provokációi egy nem is igazán titkolt célt kívánnak siettetni. Európának és Moszkvának tekintettel kell lenni arra, hogy valójában mi rejlik a hangos és álnok USA-propagandahadjárat és a szankciókat erőltető javaslatok mögött. A szándékok sokkal komolyabbak és rosszabb perspektívát mutatnak, mint azt az orosz és európai politikusok el tudnák képzelni. A NATO európai erőinek jelenlegi főparancsnokának, Philip Mark Breedlove-nak ama kijelentése, amennyiben az USA szenátusa által elfogadásra kerül a 2277-es számú törvény, ez nyilvánvaló háborút jelent Oroszországgal.

Ma még Európa naivan azt képzeli, hogy erre nem kerül sor, és nem látja be, hogy egy kiterjedt és átfogó háború Oroszországgal elsősorban Európa vesztét jelenti. A Fehér Ház ugyanis elfáradt már európai szövetségeseinek „totyogásától” és dűlőre akarja vinni a kérdést, hiszen a tervezett törvény is ezt takarja: „Az orosz agresszió megakadályozása 2014. évben”.
Irak, Líbia és Szíria után az USA politikusai számára világossá vált, hogy nem tervezhetik akcióikat olyan nyilvánvaló hazugságokra, mint Colin Powell egykori hadügyminiszer „fiolalengetése” az ENSZ Biztonsági Tanácsának közgyűlésén, amely Szaddám Huszein megbuktatásához adott "bizonyítékot". AzEgyesült Államok bármi áron bele kívánja rántani Európát egy véres háborúba Oroszország ellen, aminek következményeként a legyengült és háborúviselt öreg kontinens és az oroszok kénytelen lesznek elfogadni egy új megmentő „Marshall-tervet”, amely az USA előtt megnyitná a világuralom valódi kapuját. Hollywood is készülhet az újabb győzedelmes filmek forgatására.

Udo Winter, Berlin

csi szi 2014.08.04. 15:26:42

@diszkriminans: Persze, tudjuk, Lengyelo-ból meg Romániából is kimondottan OV miatt "menekültek el tömegek". :)
Mondjuk egy valaki környezete nem feltétlenül reprezentatív, számos oka lehet hogy miért nem...

wolves84lb 2014.08.04. 15:27:46

@csi szi:
Azért kíváncsi lennék (dehogy...csak elvi szinten), hogy hogyan terveznék célbajuttatni az oroszok az atomfegyót, bármilyen amerikai támaszpont ellen?

A világ által ismert infok alapján jóval korszerűbb fegyverei vannak az USA-nak. Ha ehhez hozzátesszük azt, amiről fingunk sincs (és nyilván az igazán ütős cuccokról nem beszélnek egyik oldalon sem), akkor sztem ez az előny még nagyobb lesz.

Ha meg mégsem, akkor majd jönnek a Bosszúállók, és megvédenek minket :D :D

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 15:29:39

@Ad Dio: 1991-ben hegyekben állt neki. 2003-ban nem tudthatták biztosan. A '91-se balhé után elvileg fel kellett volna számolni a készleteket, de a folyamatosan gátolt ellenőrök még 1998-ban is találtak elfekvő készleteket. Az, hogy a zavaros időkben meg hova kallódhatott el esetleg néhány ilyen eszköz a jóég tudja.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:32:03

@Void Bunkoid:

Igen, folyton támadás éri fél Európát, hiszen nem NATO-tag...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:32:38

@diszkriminans:

Igen, mindig jobban hangzik kitalálni valami romantikus mesét...

wolves84lb 2014.08.04. 15:32:41

@maxval, a gondolkodó birca:
Most az egyszer nem érzek ellentmondást a kettőnk állítása között..

Nyilván sok dolog közrejátszott abban, hogy Hitler bukott...csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem csak és kizárólag az orosz tél fogta meg a fritzeket.

csi szi 2014.08.04. 15:32:59

@wolves84lb: Rakétával, cirkálórakétával. 100%-os védelem nincs.
Nyilván nem is a legjobban bevédett célponttal kezdenék, első figyelmeztetésnek megteszi pár ezer halott akárhol.

Ad Dio 2014.08.04. 15:33:32

@wolves84lb:

"Már ne is haragudj, de ki itt a harcias? Aki azt mondja, hogy takarodjon haza minden orosz a saját országába, és ne akarja másét elvenni?"

Ühüm...

- vajon kié a föld. Azé akié "történelmileg", vagy azé, aki többségben van arrafelé?
- vajon miért nem mentek bele az ukránok egy népszavazásba?

Ad Dio 2014.08.04. 15:35:12

@molnibalage:

"1991-ben hegyekben állt neki. 2003-ban nem tudthatták biztosan."

Konkrétan találtak-e ott a háború alatt vagy után vegyifegyvert? Erre válaszolj kérlek.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 15:35:30

@200 Éves Ember: A Disznó öbölben emigráns lázadó kubaiaknak adott minimális supportot a jenki, semmi több. Ha ezzel példálózól, akkor soroljam az, hogy a szovjetek mit csináltak...?

Vietnámban és Koreában szovjet katonák harcoltak... Vietnámban és Koreában is észak rohanta le délt és nem fordítva... Hát az afrikai felforgató tevékenység? Che is csak nyaralni ment más országba ugye? Azok meg zokon vették, hogy nem nyaralni ment és inkább levadászták. Más kérdés, hogy Castro is azért zavarta el azt az elmebeteg gyilkos faszt, mert már neki is útban volt. És sokan C.G-s polóban járnak. Ennyi erővel hitleres polóban is járhatnának, csak mennyiségbeli eltérés van a két fazon között minőségi nincs...

wolves84lb 2014.08.04. 15:36:14

@Alick:
" A 39 hadosztály közül 15 román, két olasz és két magyar hadosztály is része volt a déli német inváziós erőknek." from wikipedia...

Igazán érthető az oroszok hozzánk-állása...a 39-ből KÉT egész magyar hadosztály is dúlta a szép orosz földet...(jut eszembe...ugye Etelköz valahol a mostani oroszország területén volt? Meg Levédia...akkor most hogy is van ez a "régenmiéltünkitt"-duma? :D)

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:36:20

@csi szi:

S az ukránokkal még kifejezetten jól bántak a németek... az orosz nemzetiségűek ennyit se kaptak. Ott maradt a náci program: elég a 4 osztály az orosz gyereknek, úgyis rabszolga lesz. S minden megölt partizánért 100 orosz civil kivégzése. Stb.

Így csinált Hitler Sztálinból népszerű embert az oroszok között, akik nagy többségükben eredetileg utálták Sztálint.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 15:36:37

@Ad Dio: Tudommal nem találtak. Viszont utólag kurva könnyű okosnak lenni... A nem tudhatták biztosan melyik részét nem értetted egyébként...?

Elvileg 1993-ban sem szabadott volna találni mégis volt 1998-ban. 2001 után meg valahogy minden lehetségesnek tűnt, ami addig nem...

wolves84lb 2014.08.04. 15:37:57

@csi szi:
"Ez mondjuk kb. olyan, hogy takarodjon haza az összes HTM Magyarországra, Szlovákia a szlovákoké, Románia a románoké, slussz."

Nem pont olyan. Mert nem az ukránok kezdték el hazazavarni az oroszokat, hanem az igazi és a helyi oroszok akartak ODA oroszországot, ukrajna helyett.

wolves84lb 2014.08.04. 15:39:18

@csi szi:
Ez is igaz...de ez csak erősíti azt a véleményemet, hogy halovány fingunk sincs arról, mit is akarnak/éreznek most a kárpátaljaiak :)

Ad Dio 2014.08.04. 15:41:03

@wolves84lb:

Hidd el, hogy az atomháborúban csak akkor vannak győztesek, ha a felek el tudják kerülni azt. Az atomháború tutti lose-lose szituáció.

Láttam erről pár szimulációt, amik eredeti hadgyakorlat forgatókönyvek voltak. A felek azt feltételezték, hogy az első hullámban az atomfegyverek felét (!) kilövik. Nincs az a védelmi rendszer ami egy ilyen megadurva támadást ennyi célpont ellen ki tudna védeni. De ha még esetleg valami csoda folytán az USA magát meg is tudná védeni, sajnos Európa erre egészen bizonyosan képtelen. És az, hogy majd jól megbosszulnak minket utólag, sajnos nem túl nagy vigasz...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:41:33

@wolves84lb:

Аz a föld nem az ukránoké, hanem Ukrajna minden lakosáé.

Ezen az alapon menjen el Mo-ról mindenki aki nem magyar, Romániából mindenki aki nem román, stb.

wolves84lb 2014.08.04. 15:44:42

@csi szi:
Nyilván ezek a rakéták csak úgy feltűnnek a semmiből, és semmilyen radar nem fogja érzékelni őket...hidd el, abban a pillanatban, amikor a jenkik rájönnek, azt a rakétát már nem tudják leszedni az égről, már indul is 20x annyi orosz célpont felé...

Ad Dio 2014.08.04. 15:44:54

@molnibalage:

2003-ban nem találtak vegyifegyvert, pedig a hivatalos háborús indok épp ezek létezése volt (kínos is volt a dolog kissé). Azt nem tudnám megmondani hogy miért, de Szaddam felszámolta a készleteit. Ha lett volna neki 2003-ban, be is veti. Btw azt hiszem az mik tudták (valószínűsítették) hogy nincs, mert nem lettek volna olyan bátrak máskülönben. A sarokba szorított vad nem gondolkozik. Mert nincs vesztenivalója.

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 15:45:33

@csi szi:
Én nem azt mondtam, hogy Orbán miatt, hanem azt, hogy elsősorban nem a pénz miatt.

wolves84lb 2014.08.04. 15:47:47

@Ad Dio:
"Ühüm...

- vajon kié a föld. Azé akié "történelmileg", vagy azé, aki többségben van arrafelé?
- vajon miért nem mentek bele az ukránok egy népszavazásba?"

- hát az oroszoké semmiképpen, révén ukrajna része - ahogy a krím is ukrajna része volt, és erről pont az oroszok írtak alá megállapodást az ukránokkal (ez jó előjel a paksi szerződésnél is...ennyire szavahihetőek a ruszkik)
- a krími "népszavazás" után ugye ez csak költői kérdés volt? :)

wolves84lb 2014.08.04. 15:49:54

@Ad Dio:
ezzel egyetértek, én pont emiatt nem hiszem, hogy kitörne az atomháború. Legfőképp nem úgy, hogy egy kósza rakétával figyelmeztetik a jenkiket.

csi szi 2014.08.04. 15:50:51

@diszkriminans: El tudom képzelni mondjuk egy kutatóról ezt, valóban. Esetleg egy orvosról is, mert lehet kap hálapénzt itthon és nem nyomorog, de undorodik tőle. De a többségről nem igazán, főleg aki nem is a végzettségének megfelelő munkát végez kint, kalandvágy esetleg?:)

Alick 2014.08.04. 15:51:18

@wolves84lb: "Ez a nem volt kedvük azért nem állná meg a helyét egy vitában, ugye tudod? :)"

Az orosz cár és környezete már akkoriban sem volt Habsburg rajongó, de hát a trónfosztás gondolatát még jobban utálták, Kossuth pedig lelkesíteni tudott, de kettőig számolni már nem... Fletósan szólva, elqrta. :)

"Akár volt, akár nem, idejöttek, és miattuk buktunk el."

- ki szelet vet, vihart arat - és a szelet vetőnek nagyobb a felelőssége, mint a viharnak...

"Az általad jobban utált sógorokat"

Nekem egyik nációval sincs bajom, csak a nagypolitikával...

"mi magunk helyretettük. Önerőből."

Jó gondolat volt - Kossuth káromkodott is miatta az emigrációban. :)

wolves84lb 2014.08.04. 15:53:36

@maxval, a gondolkodó birca:
"Аz a föld nem az ukránoké, hanem Ukrajna minden lakosáé.

Ezen az alapon menjen el Mo-ról mindenki aki nem magyar, Romániából mindenki aki nem román, stb."

Nem. Ezen az alapon menjen el Mo-ról mindenki, aki nem Magyarországhoz tartozni, Romániából mindenki, aki nem akar Romániához tartozni. És ha ő éppen orosznak érzi magát, akkor hajrá, meg se álljon moszkváig. Ha románnak, irány Bukarest. Ha meg magyarnak, akkor üdv itthon közöttünk. Ennyi.

És még egy nem...nem ukrajna összes lakosáé, hanem Ukrajna összes ukrán állampolgárságú lakosáé. Tudod, ahogy a magyar föld is a magyaroké...nem pedig az itt élő románoké, oroszoké, németeké, franciáké...

csi szi 2014.08.04. 15:53:52

@wolves84lb: Indulhat, azok meg erre kilövik az összeset, ami van nekik...
Gondold el, mondjuk Moszkva felé is tart pár rakéta, Putyin tudja, hogy pár perce van az életéből, hozzák az atombőröndöt, majd nem ad parancsot a tömeges ellencsapásra mert ő nemesebb annál, mi?:)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.08.04. 15:53:54

@Ad Dio: Ez sem igaz. A náciknak is hegyekben állt olyan vegyifegyver, ami ellen a szövik semmiféle védőeszközzen nem bírtak tudtommal, de még mustárgázt sem vetettek be. Hitler az I.Vh-s tapasztalatok miat irtózott a vegyifegverektől, meg a szövetséges bombázók mustárgázos bombákkal való bevetése elég durva válaszcsapási lehetőségként állt fel. Ilyen fegyverket biztos ami biztos alapon szállítottak Európába és volt belőle baj, mert a mediterrán fronton egy ilyen hajót ért találat a kikötő közelében. Volt belőle saját veszteség.

Dr.Bio74 2014.08.04. 15:54:09

Őszintén leszarom, hogy Ukrajnában ölik egymást, csak gyerekeket sajnálom. Az ukránokkal mind ukrajnai orosz, ukrajnai ukrán, ukrajnai magyarokkal tele van a tököm itt Magyarország közepén. (meg az orosz seggnyaló szerbekkel, magyar-szerbekkel).

De, tényleg komolyan gondolja itt néhány ember:
- Az oroszokkal üzletelni az csak üzlet? Az energia csak biznisz ugye, nem lehet sakkban tartani vele országokat. Nem fogunk erővel fenyegetőzni ha valaki nem tud időben törleszteni?
- Miért nem szabad megemlíteni, hogy a nemrég még anti-orosz viktor és követői, most anti-EU, és anti-USA jelleget kezdenek felvenni? Megmagyarázzuk igaz elvtársak?
- Az USA egy tetű sokak számára (számomra is), de érdekes módon ha nem támogatná israelt máris hungarokonformmá válna. Addig is viszont ez a fő elemzési szempont, még az USA mezőgazdaságánál is.

Alick 2014.08.04. 15:55:39

@wolves84lb: "a 39-ből KÉT egész magyar hadosztály is dúlta a szép orosz földet"

Ez pont két hadosztállyal több volt a tolerálhatónál... :)

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 15:57:13

@wolves84lb:

Amit írsz, az rasszizmus. A kelet-ukránok egyébként UKRÁN állampolgárok. S csak azóta nem akarnak Ukrajnához tartozni, hogy Kijevbe kisebbségelnyomó, ukránosító fasiszták dirigálnak.

wolves84lb 2014.08.04. 15:58:57

@Alick:
"- ki szelet vet, vihart arat - és a szelet vetőnek nagyobb a felelőssége, mint a viharnak..."

Tehát szerinted az oroszok teljesen jogosan vonultak be hozzánk 1849-ben? Már értem, miért tartod elfogadhatónak a mostani orosz megoldást is.

Ugye te akkor soha nem trianonoztál? Nem hibáztattál senkit, mert elvették az ország 2/3-át a rohadékok...

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:00:06

@maxval, a gondolkodó birca:
Ja csak én nem arról beszélek, mikor valaki a pénz miatt megy ki, de közben megmagyarázza, hogy köcsög Gyurcsány/Orbán vagy a "magyar mentalitás" miatt.

Hanem azokról, ahol tényleg nem a pénz volt a fő ok. Ez lehetett karrier, úgy hogy egyébként anyagilag nem akart feltétlenül többet, lehetett valamilyen személyes érintettség, de olyan is akad, ahol tényleg egy aktuális politikai döntés volt a meghatározó (a környezetemben 2 ember akad, akinél a felsőoktatási törvény változtatása volt ez). Mondjuk a környezetemben olyan is sok van, aki (egy itthon nem annyira népszerű) sport miatt ment ki, de ezt nem is akarom emellett felhozni, mivel ez tényleg azon múlik, hogy én ilyen körökben is mozgok.

Dr.Bio74 2014.08.04. 16:01:47

@maxval, a gondolkodó birca:
Akkor néhány ezred magammal én is kiválhatok Magyarországból, mert szerintem nem tetszik a jelenlegi kormány? Nem vinnénk sokat csak a nyugati határtól a Dunáig néhány megyécskét.

Sőt nehogy szegény sváboknak ne tetsszen a jelenlegi állapot, vagy szerbeknek, esetleg tótoknak, mert ők is vinnének ezt azt.

wolves84lb 2014.08.04. 16:03:28

@csi szi:
Kezdünk lassan átmenni a "kinekanagyobbafaszaaszomszédfaluban" c. versenybe...:)

csi szi 2014.08.04. 16:03:29

Egyébként meg ez bizony semmi más, mint war by proxy. Az USA vezető körei mindenképp ki akarják nyírni Putyint, semmi szín alatt nem akarják eltűrni, hogy Oroszország súlya tovább nőjön. Az ő szemükben a ruszkik a legyőzött hidegháborús ellenség, akit most újra helyére kell tenni, és azt hiszik, ha elég keményen beszélnek velük, biztosan meghátrálnak. Vagy ha nem, jöhet a háború. Az amerikai vezető réteg hozzászokott az elmúlt 23 évben, hogy egy háborút megnyerni semmiség, "cakewalk" az ő képességeikkel, ilyen ellenfelekkel szemben (megszállás az más dolog). Ahogy McCain mondta, Putyin az ő szemükben csak egy pimaszkodó maffiózó akinek benzinkútja van.
Az USA-nak nagyon nem tetszett az orosz-EU viszony sem, kialakulóban volt egy Berlin-Moszkva tengely a közös érdekek mentén már régóta (legalább 10 éve), na ennek be kellett valahogy tenni, illetve az orosz befolyást az EU-ból ki akarják szorítani, mi a jó módszer? Mondjuk kikényszeríteni egy embargót. Esetleg besegíteni a válság eldurvulásában, hogy legyen indok.

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:04:50

@Ad Dio:

"- vajon kié a föld. Azé akié "történelmileg", vagy azé, aki többségben van arrafelé?"

Ez egy örök dilemma marad, hiszen egyrészt nyilván nincs értelme mondjuk több száz vagy több ezer éves történelmi múltra hivatkozni ilyenkor, ha etnikailag és politikailag is ellentétes a mai helyzet, másrészt megfelelő bevándorlási politikával vagy belső költöztetéssel, a másik nemzet ellehetetlenítésével a második elvvel is vissza lehet élni.

"- vajon miért nem mentek bele az ukránok egy népszavazásba? "

Mert a szeparatisták már addigra, hogy ez felmerült, már elég sok helyet megszereztek ahhoz, hogy Krímhez hasonlóan egyes körzetekben a szavazók számánál többen szavazzanak a kiválásra.

wolves84lb 2014.08.04. 16:05:19

@Alick:
igen, a nagypapám például élvezte is az oroszok vendégszeretét...mesélte, milyen volt bringával nyomulni a t34-esek ellen...csak úgy menekült a sok muszka :)

Alick 2014.08.04. 16:06:24

@wolves84lb: "Tehát szerinted az oroszok teljesen jogosan vonultak be hozzánk 1849-ben?"

Na de szerződéses alapon (Szent Szövetség) és nem területrabló célzattal!
Ettől még nem kell szeretni őket... de a mostani ukrán helyzethez képest nem voltak saját igényeik.

"Ugye te akkor soha nem trianonoztál? Nem hibáztattál senkit, mert elvették az ország 2/3-át a rohadékok..."

Az első vh. lezárása több oldalról is el lett cseszve. A magyar területveszteség nem az itt élő népek önrendelkezésének eredménye volt, hanem önkényes döntés.

csi szi 2014.08.04. 16:06:28

@wolves84lb: Hát ugye a korabeli "NATO", a Szent szövetség alapján kért katonai segítséget Bécs a cártól, az pedig betöltötte a szerződésben vállalt feladatát. :]

STIRLITZ 2014.08.04. 16:06:28

Ami a katonai erőviszonyokat illeti Oroszország kontra NATO közt, nagyon szemléletes írás készült a "Világesemények blogon" bemutatva, hogy a világ legnagyobb hadseregei közt milyen "távolságok" vannak:

vilagesemenyek.blog.hu/2014/08/04/a_vilag_nagy_hadseregei_fegyveres_szervezetei

Ami a lényeg: Oroszország teljes hadereje alig 25-30% -át teszi ki a NATO katonai erejének. Ez nagyon jelentős különbség. Akkora, hogy Jelcint óvatosságra kell hogy késztesse, nem beszélve az orosz gazdaság törékenységéről és sérülékenységéről.

Alick 2014.08.04. 16:07:24

@wolves84lb: hát kellett a francnak oda "vendégségbe" mennni...

wolves84lb 2014.08.04. 16:09:12

@maxval, a gondolkodó birca:

Dehogy rasszizmus. Miért lenne az?

@Dr.Bio74: mehetek veled? :) Én szeretném a Dunakanyart megtartani nekünk, magyaroknak...úh azt mindenképpen írd fel a papírra :)

Gunboat-Diplomat 2014.08.04. 16:11:05

Már a cikk címe is hülyeség, a NATO tagállamait nem támadja, de még csak nem is fenyegeti Oroszország. Azt próbálja megakadályozni (eddig sikerrel), hogy Ukrajna egységesen bekerüljön az euroatlanti érdekszférába és szövetségi rendszerbe, ez ugyanis geostratégiailag nyilván elfogadhatatlan lenne a számára. Elakadt a keleti terjeszkedésünk, ennyi történet, további feszegetés helyett le kéne ülni az oroszokkal, és megtalálni a modus vivendit. Ez így, vagy úgy, Ukrajna felosztását fogja jelenteni, essünk túl rajta, ez a hajó elment.

Ad Dio 2014.08.04. 16:11:08

@wolves84lb:

"- hát az oroszoké semmiképpen, révén ukrajna része - ahogy a krím is ukrajna része volt, és erről pont az oroszok írtak alá megállapodást az ukránokkal (ez jó előjel a paksi szerződésnél is...ennyire szavahihetőek a ruszkik)"

Az USA meg az indiánoké, Kárpátalja, Erdély, Vajaság meg a magyaroké. Igaz-e?

Baromság.

"- a krími "népszavazás" után ugye ez csak költői kérdés volt? :)"

A krimi népszavazás eredményén "szépítettek" az orosz propagandisták minen bizonnyal. De mind az előzetes felmérések, mind az EBESZ megfigyelők szerint a többség véleménye érvényesült. A keleti megyékben az EBESZ és az oroszok együtt szavatolhatták volna a szavazást.

Nem cimbi, nem azért nem lett népszavazás. Hanem mert az EU a majdanon összeszövetkezett az ukrán ultrákkal. És ők nem engedtek további területeket. Pedig a keleti megyéknek egy része ment volna csak át az oroszokhoz.

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:11:20

@diszkriminans:
És még azt ki is hagytam, hogy történelmileg egy földet gyakran több nemzet érez magáénak, területileg meg az az egyik fő dilemma, hogy mekkora területi egységekben nézzük azt, hogy ki van többségben.

annamanna 2014.08.04. 16:11:33

Hahaha, miután a majdanisták szétverték Ukrajnát és ezreket gyilkoltak le, a Nagy Kérdés az, hogy Oroszország akar-e háborút? És mit szól Oroszország, ha a NATO megvédi a tagállamait? És mit mond Putyin, ha felavat egy első világháborús emlékművet? Nagy Kérdések ezek.
Mostanában híres lett ez a videó www.youtube.com/watch?v=gJ_3BN0m7S8 egy medve kiment egy vízbe pottyant varjút.
Milyen érdekes, hogy az emberek világában pont fordítva van - a varjú rátámad a medvére és véresre sebzi (és ezért persze a medve a hibás). (A varjú Galícia címerállata). A varjak nyilván a medvét hibáztatják, Mert Mindig A Medve A Hibás, A Varjú Pedig Mindig Áldozat.
Ahogy már Cato is megmondta: nagy az Isten állatkertje és alacsony körülötte a kerítés.

Ad Dio 2014.08.04. 16:13:00

@wolves84lb:

Kósza rakéták nem is lesznek. De ha eldurvul a helyzet, akkor teljes NATO háború van. Ott nem kósza rakéták vannak, hanem gyalu.

csi szi 2014.08.04. 16:15:20

@Dr.Bio74: Jó azért pár dolog itt más: Ukrajna mesterséges állam, lássuk be.
A Szovjetuniónak volt egy Ukrán SZSZK tagköztársasága, amelynek a határait elég nagyvonalúan húzták meg anno (az ukránoknak kedvezően), sőt Hruscsov a Krímet is odacsatolta hozzájuk, ami aztán tényleg soha nem volt "ukrán föld", semmiféle értelemben.
Hogy értsd, az, hogy az ukránok siratják a krímjüket, az kb. olyan, mint amikor mi sírtunk Fiume elvesztése miatt, mert ugye Fiume is ős magyar város volt:)
Szóval a SZU-n belül nyilván nem számított sokat a belső határ, a felbomláskor pedig Oroszország gyenge volt ahhoz, hogy megpróbáljon fellépni a határokon kívül rekedt több tízmillió orosz (vagy legalábbis oroszul beszélő addig szovjet állampolgár) miatt. De bele volt kódolva a konfliktus ebbe a helyzetbe, kezdettől fogva.
Érdemes elolvasni Huntingtont is, mit gondolt erről a 90-es években: akkor írta, hogy nem lesz orosz-ukrán háború, de lehetséges, hogy ukrajna kettéválik.
Persze nem volt teljesen igaza, az ukrajnai orosz anyanyelvűek egy részének sikerült ukrán identitásúvá válnia, illetve elhitették vele, hogy ha így tesz, majd egyszer nyugati életszínvonalon fog élni. Ahogy nálunk is sokan ezt várták 90-ben, és igen magas elfogadottsága volt a jövőbeli uniós és nato tagságunknak...

wolves84lb 2014.08.04. 16:15:36

@Alick:
"Na de szerződéses alapon (Szent Szövetség) és nem területrabló célzattal!
Ettől még nem kell szeretni őket... de a mostani ukrán helyzethez képest nem voltak saját igényeik."

Hát ez biztos érdekelte az akkori honvédeket. Hogy a muszkák csak úgy jöttek, brahiból...vagyis bocs, szerződés kötelezte őket. Így megbocsátható nekik. LOL :)

"A magyar területveszteség nem az itt élő népek önrendelkezésének eredménye volt, hanem önkényes döntés."
Ez nem teljesen igaz, hiszen a románok, szlávok mind-mind itt éltek velünk együtt. És nyilván őket meghallgatták, amikor dumcsiztak erről a részről.

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:15:38

@Ad Dio:
"Nem cimbi, nem azért nem lett népszavazás. Hanem mert az EU a majdanon összeszövetkezett az ukrán ultrákkal. És ők nem engedtek további területeket. Pedig a keleti megyéknek egy része ment volna csak át az oroszokhoz. "

Ezzel a gondolatmenettel az a baj, hogy ez nem érdeke az EU-nak, még ha azt mondod az USA, akkor érthető lenne, de az EU-nak semmiképp. Ha a keleti megyék egy része népszavazással megy az oroszokhoz, akkor is az EU a győztes, mert gazdasági befolyási övezetévé válik Ukrajna nagyobb része, ami előtte teljes egészében orosz befolyási övezet volt, ráadásul az EU kőolaj és földgáz ellátása is biztos marad egy ilyen békés megoldás után. Ha már a nyugatot ostorozod, legalább a kreatívabb, amcsi palagázos verzióval jönnél, nem egy minden logikai alapot nélkülözővel.

Ad Dio 2014.08.04. 16:16:17

@diszkriminans:

"Mert a szeparatisták már addigra, hogy ez felmerült, már elég sok helyet megszereztek ahhoz, hogy Krímhez hasonlóan egyes körzetekben a szavazók számánál többen szavazzanak a kiválásra."

Olvass vissza, mert nem így volt. Már a Krímmel együtt felmerült a népszavazás igénye. Akkor még utcai megmozdulások sem nagyon voltak. Persze a Majdan a krími népszavazást is elvetette, mindvégig ellenezte, majd amikor megvalósult, nem fogadta el.

wolves84lb 2014.08.04. 16:16:44

@Alick:
Ezt azért az egyszerű sorkatonák ritkán döntik el önmaguk...illetve megtehetik, csak akkor nem biztos, hogy lesz utódjuk, aki erről vitázik majd a neten, 70 évvel később :)

Alick 2014.08.04. 16:16:56

@STIRLITZ: "Jelcint óvatosságra kell hogy késztesse"

A másik oldalról én végképp nem harcolnék egy olyan ország ellen, amelynek halott vezetője is több, mint 8000 nukleáris töltet felett rendelkezik...
:)

E.Katolnai 2014.08.04. 16:17:01

nem az oroszok akarnak háborút, hanem ugyanaz az erkölcstelen banda, aki háborút kezdett Irakban, Libiában, Szíriában stb. és remélem, ha az oroszokat megtámadják, akkor használni fogják atombombáikat, mert ez a banda addig nem nyugszik, míg egy nagy tragédiát ki nem provokál ...

Alick 2014.08.04. 16:18:51

@wolves84lb: nem voltak területi alapú népszavazások... ehhez képest még a kelet-ukrajnai népszavazásos bohóckodás is érdemibb önrendelkezési próbálkozás volt.

Alick 2014.08.04. 16:21:02

@wolves84lb: persze, de akkor talán több okuk van a saját politikusaikat és parancsnokaikat utálni, mint az otthonában megtámadott ellenséget...

wolves84lb 2014.08.04. 16:21:34

@Ad Dio:
"Az USA meg az indiánoké, Kárpátalja, Erdély, Vajaság meg a magyaroké. Igaz-e?

Baromság."

Jah...Krím speciel a tatároké...de ez persze senkit nem érdekel.

Szóval szerinted akkor lófaszt nem ér egy nemzetközi szerződés, amit két állam köt egymással? Amiben szavatolják , h elismerik egymás területeit?

Alick 2014.08.04. 16:22:44

@csi szi: "A Szovjetuniónak volt egy Ukrán SZSZK tagköztársasága, amelynek a határait elég nagyvonalúan húzták meg anno"

Itten van a kutya elásva...

fosdapass 2014.08.04. 16:22:45

@porthosz: Na várjunk csak: rendben, h el vannak árulva a saját demokratikus, meg liberális eszmék, de már korábban se jöttünk ki jól abból, hogy nagyon kardoskodtunk mellettük. Az elvhű következetesség a nagyhatalmak privilégiuma, mi így csonkolva(1920), termelőeszközökből kiforgatva (1990) már nem tehetünk mást, minthogy "a fal mellé húzódunk" (Szombathelyi-1943?).
És ha NATO-tagok vagyunk, akkor nyugatról nemigen kapunk atomtámadást, ha putyinnak is nyalunk, akkor jó eséllyel tőle se.
Nem gusztusos barbárokkal cimborálni, de az ún. "nyugat" önérdekű rablóhadjárata sem volt az velünk szemben, amikor a szuverenitásunk gazdasági alapjait kirántották alólunk és megmutatták, hol is van a hierarchiában az "éltanuló" helye.
És ha kicsit is realisták vagyunk, tényleg be kell látni, h Ukrajnát sem fogja az eu széles mosollyal kísért elvbaráti öleléssel kebelére vonni, hanem jól lefosztják majd és gazdasági függőségbe (ezt partnerségnek híjják) taszítják. Mert mi másért kellene nekik/nekünk egy ukrajna? Hát nem felebaráti jóindulatból, mert azt nem lehet a bankba tenni...
És Tóta Wé is helyesn írja, h "Európa" és azon belül az igen ojrópéer - szabad mondani, hogy a jellemzően ojropéer? - hollandok még a saját halottaik ügyében sem túl érdeklődők, hát mia tököt állnának oda holmi keleti vadakért hadakozni?
esetleg majd ha megtámadják lengyelországot is, akkor a nato jól befészkeli magát a maginot-vonal erődjeibe pár őszi hónap erejéig...

Ad Dio 2014.08.04. 16:23:57

@diszkriminans:

"Ha a keleti megyék egy része népszavazással megy az oroszokhoz, akkor is az EU a győztes, mert gazdasági befolyási övezetévé válik Ukrajna nagyobb része, ami előtte teljes egészében orosz befolyási övezet volt, ráadásul az EU kőolaj és földgáz ellátása is biztos marad egy ilyen békés megoldás után."

Ez így igaz. És ha sakkjátszma lenne ez az egész, akkor így is lenne. Csakhogy nem a nyugat győzött a Majdanon, de még csak nem is egy nyugatos liberális hatalom, hanem egy durva keleti jellegű szélejobb nacionalizmus, amire ráhúztak egy vékonyka demokratikus mázt.

Itt nincsenek észérvek. Épp ezért volt bűn felrúgni a status qou-t. Az az egyensúly még azokkal a hányinger politikai maffiózókkal is biztonságosabb világ volt mint a mostani.

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:24:40

@Ad Dio:
A keleti megyékben már akkor voltak oroszbarát megmozdulások, mikor Janukovics még hatalmon volt. Az meg ok, hogy a krími népszavazáson csalás nélkül is az elszakadás mellett döntött volna a lakosság, nem jelenti azt, hogy az identitás szempontjából sokkal megosztottabb keleti megyékben is így lenne.

wolves84lb 2014.08.04. 16:24:57

@E.Katolnai:
Köszönjük az értékes hozzászólásodat...:)

Ad Dio 2014.08.04. 16:26:05

@wolves84lb:

"Szóval szerinted akkor lófaszt nem ér egy nemzetközi szerződés, amit két állam köt egymással? Amiben szavatolják , h elismerik egymás területeit?"

Ha megnézed a történelemet egy-egy nemzetek közti egyesség adott status quo-ban köttetett és csak és kizárólag abban érvényes.

Gunboat-Diplomat 2014.08.04. 16:28:15

@diszkriminans:

A Nuland-Pyatt beszélgetésből pontosan kirajzolódik, milyen szerepet osztottak ebben az ügyben az amcsik Európára: "Fuck the EU!"

Ad Dio 2014.08.04. 16:28:55

@diszkriminans:

"A keleti megyékben már akkor voltak oroszbarát megmozdulások, mikor Janukovics még hatalmon volt."

Nem igaz. Oroszbarát (szeparatista) nem volt. Majdan-ellenes igen.

"nem jelenti azt, hogy az identitás szempontjából sokkal megosztottabb keleti megyékben is így lenne."

Ezzel egyetértek. Vajon miért nem írtak ki mégsem népszavazást?

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:29:16

@Ad Dio:
Azért elég egyoldalú beállítani az új ukrán hatalmat úgy, hogy szélsőjobbos nacionalisták, mert ennél sokkal heterogénebb csoportról van szó. (Az itt kommentelő maxval egyszerűsítette le ennyire a kérdést Janukovics bukása idején)

wolves84lb 2014.08.04. 16:29:33

@Alick:
Ha már ellenségként gondolnak a megtámadottakra, akkor már eldőlt az utálat kérdése...

diszkriminans (törölt) 2014.08.04. 16:31:39

@Ad Dio:
"Nem igaz. Oroszbarát (szeparatista) nem volt. Majdan-ellenes igen."

Egyrészt nem választható el a kettő határozottan. Másrészt nyilván akkor még nem a kiválás volt a követelés, nyilván mert oroszbarát vezetése volt Ukrajnának.

"Ezzel egyetértek. Vajon miért nem írtak ki mégsem népszavazást? "

Azért, amit írtam. Mert nem lett volna szavatolható a tisztasága, ennek pedig igenis van jelentősége ott, ahol szoros eredmény várható, Krímben ugyanez rohadt mindegy volt.

Gunboat-Diplomat 2014.08.04. 16:31:45

@Ad Dio:

"Épp ezért volt bűn felrúgni a status qou-t. Az az egyensúly még azokkal a hányinger politikai maffiózókkal is biztonságosabb világ volt mint a mostani."

Pontosan. Egyszerűen arról van szó, hogy a jenkik ezt elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

wolves84lb 2014.08.04. 16:32:01

@Ad Dio:
tehát ha újra kétpólusú lesz a világ, vagy akár 3, és az akkori orosz vezetés úgy dönt, telibekakkantja a paksi szerződést, és ő bizony több lóvét akar, semmi kifogásod nem lesz az ellen, ha tankokkal jönnek a pénzért?

Csak mert megváltozott a status quo?

Ad Dio 2014.08.04. 16:33:52

@wolves84lb:

Az oroszok az elmúlt időszakban nem nagyon változtattak a status quo-n (sem erejük nincs rá, sem érdekük nem kívánja). Ukrajnában sem ők a kezdeményező felek.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 16:34:21

@Dr.Bio74:

Ilyen az emberiség történelme: országok jönnek és mennek, határok változnak. Így lett a legtöbb mai ország.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.04. 16:35:06

@wolves84lb:

Mert az állítod, vannak elsőrendű állampolgárok és másodrendűek.

Ad Dio 2014.08.04. 16:39:04

@diszkriminans:

"Egyrészt nem választható el a kettő határozottan."

Már hogyne lenne elválasztható. Mit akarnak a felek? Elszakani ukrajnától, vagy a demokratikusan választott ukrán vezetőiket megtartani a hatalmon? Azért ez nem ugyan az.

"Azért, amit írtam. Mert nem lett volna szavatolható a tisztasága, ennek pedig igenis van jelentősége ott, ahol szoros eredmény várható, Krímben ugyanez rohadt mindegy volt."

Már hogyne volna szavatolható. Ha egyből belemennek a dologba és nem várnak amíg elmérgesedik a helyzet, az egész az ukrán rendvédelem (és az EBESZ) ellenőrzése alatt ment volna le. Ennyi erővel egy szimpla választást sem szabadott volna tartani arrafelé...

Ne védd a védhetetlent: az ok az ukrán fasiszta nacionalisták, akikkel a majdaniak szövetkeztek a hatalom megszerzésében. Ők a valódi urak jelenleg Ukrajna nyugati részén. És ezt a nyugat segítette hogy így legyen.

Ad Dio 2014.08.04. 16:41:41

@diszkriminans:

Pedig...

Egy vékony euróatlantista máz van az egészen néhány bizonytalan hátterű liberálisnak tűnő szerencselovaggal. De az új potentátok ukrán nacionalista hadurak.

p3ace 2014.08.04. 16:58:13

Üdv
1. Ukrajna nem lesz soha EU-tag (mint irtátok), mert ez egyetlen európai államnak sincs érdekében. Az EU-nak az ukrán 43 milliós piac kellene, és nem az infrastrukturális, etnikai, szélsőséges(jobb/bal), szociális, egészségügyi problémái. Az nyugatnak szüksége lenne: a piacra való bejutás, az ukrán természeti értékek kiaknázása (szénbányák, ércbányák, csernozjom talaj(ezt Hitler annak idején vagonszámra vitte németbe talajt javítani), gabonatermelés, olcsó munkaerő - csak néhány a sok közül.
2. Ukrajna Oroszországtól sokkal nagyobb részt függ mint az EU-tól: energiailag, történelmileg, közös a kultúra és a vallás, nyelvi szinten megértik egymást. És ne feledjük, hogy az oroszoknál is ugyanannyi ukrán dolgozik mint nyugaton!
3. A nyugatnak ugyanolyan felelőssége van az egészben mint az oroszoknak! Nem kellett volna etetni az embereket azzal hogy ha belépsz az EU-ba akkor jól fogsz élni, mert az ukránok ezt látják! TÉGED itt Magyarországon nem nagyon érdekel hogy hogyan is élnek ukrajnában mert nyugatra fordítva fejedet panaszkodsz, hogy nem élsz jól, mert nyugatabbra tőled jóbban élnek, viszont tőled nyugatabbra lévőket sem érdekli mi van Mo-on mert azok is nyugatabbra néznek. ERGO akkor élsz jól ha úgy élsz mint azok az országok ahol a lakosság hitelekből él és nem úgy, ahogyan a valódi megteremtett értékeik indokolnák.
4. Kinek érdeke ez az ukrán háború/válság?
a) akinek van eladó jó sok fegyvere
b) aki az értékes ingatlanokat, földeket, gyárakat, bányákat, kiaknázatlan kincseket olcsón meg szeretné szerezni, majd 1-5 éven belül a sokszorosáért eladni!
c) aki nem tankokkal, hanem bankokkal nyugati példára elöször olcson adja a hitelt, majd mikor rászokik a csürhe, akkor jó drágán, úgy hogy a %-ok maradnak, csak hozzáirunk még pár kitalált szolgáltatást és "láthatatlanul" megcsapolják az embereket.
5. A 3. hatalmi ágazat a média! Ukrajnában ez főleg igaz. Például kárpátalján a magyarok magyar tévét néznek az ukránok ukránt, az oroszok oroszt. Mit látunk? Az ukrán és orosz média merőben ellenkezőket mond, a magyar meg közöl egy fél perces összeállítást, azt is még mindig a maláj gépről. Az emberek nem tudják miért harcolnak, nem tudják ki az ellenség. Az ellenség az a 6,6 millió ember aki a donyecki és a luhanszki régióban lakik? Hát nem!
6. Például nekem, hadköteles ukrán állampolgárként nem áll szándékomban olyan háborúban részt venni, amit nem tekintek igazi hazámnak (1100 km távolságban: más kutlura, más szokások, más emberek, más táj). Ukrajna európa legnagyobb országa(oroszországot nem számitva), nagyon sok kiaknázatlan területtel, amivel az eddigi vezetők rosszul sáfárkodtak. Fiatal és korrupt állam lévén, annak adták el az országot az ukrán vezetők aki többet fizetett.
7. A mai helyzet kialakulásáért hibásak:
a) Oroszország, EU, USA - és ezek között nincs különbség ha pénzről van szó, viszont mondjuk az oroszoknak még nemzetiségi ügyük is, de a többi is ugyanolyan ludas.
b) Az ukrán akkori és mostani elit ugyanúgy.
c) Az a külföldről keményen támogatott radikális kisebbség (legyen az jobb vagy bal), akik az emberek egy kis rétegét csőbehúzva elhitettek velük olyan dolgokat amik nyilvánvalóan nem valósulhattak meg, így szítani a helyzetet egy olyan országban ahol a II.vh után nem is volt háború.
8. Én úgy gondolom, hogy ez a mostani konfliktus, csak egy kiszámíthatatlan mellékhatása volt egy kelet-nyugat közötti pénzügyi feszültségnek.
9. Pártatlan vagyok, viszont amit elítélek a nyugatban az az a gazdasági előrehaladási mód, melyet nem lehet sokáig életben tartani, mert kreált és nem valós alapokon áll. Putyin nemzetiségi politikáját fordított esetben sok európai vezető is követné.

annamanna 2014.08.04. 17:09:02

A legutóbbi hír: www.hidfo.net/2014/08/04/dezertalt-440-ukran-katona-es-atkeltek-az-orosz-hataron
"a következőket említi, mint a harctérről való távozás okait: az ukrán legfőbb katonai vezetés elárulta a harcoló alakulatokat, ígéreteiket nem tartották be. Nem kaptak heteken keresztül élelmet és ivóvizet, tüzérségi lőszereket pedig olyanokat kaptak, amik az ő általuk használt eszközökbe nem voltak valóak. A tiszt szerint nem volt már más választása, mint hogy megóvja a maradék beosztottja életét."
A Nagy Kérdés: Vajon Mit Szól Hozzá Putyin, és Oroszország Akar-E Háborút?
Jaj, vajon akar-e háborút?
Igari Béna és elvtársai már tűkön ülnek, úgy izgulnak, Csak Akarjon, Akarjon, Akarjon! Oroszország Háborút Akarjon, hadd sikítsunk!
Jaj, mi lesz velünk, ha Oroszország mégse akar háborút? Jaj, mi lesz velünk? Valahogy csikarjunk ki egy iciripiciri világháborúcskát! Csak egy iciripicirit, hú, de izgi lenne! Jujjj! Jujjjci!

"Mit számít ez, ülünk a kávéházban, itt,
és csak várjuk, jön-e az Apokalipszis!"
"Mert már mindegy, ununk mindent,
nincs mit tenni, így kell lenni,
ez már ennyi, kávézunk!"
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/24023/elisabeth-musical/a-vidam-apokalipszis-zeneszoveg.html

"Hasztalan már kérdenünk,
Csak frázisokból érthetünk.
E rossz világban így lakunk,
Mert innen immár nincs kiút.

Már elkövettük mind a bűnt,
A szép erény mind megy nagyon,
És folyton átkot szór a szánk,
De minden áldást visszavon.

A borzalom nem háborít,
A szépre már nem gerjedünk,
A jón okulnunk túl kevés,
A rossztevés csak vicc nekünk.

A sok csodából rég elég,
A dolgaink közt nincs határ,
A kínhalálnak hangjait,
A földi fül jól bírja már.

De nincs tovább a kérdezés,
Mert több esély nem lesz soha,
Az otthonunk e holt világ,
Mely önmagának gyilkosa.

És bármi van, vagy bármi lesz,
Csak arra kell, hogy múljon el,
A szenvedés a tiszta kéj,
Ha van halál, az érdekel!"
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/14918/elisabeth-musical/minden-kerdes-elhangzott-zeneszoveg.html

Ad Dio 2014.08.04. 17:26:53

@annamanna:

Mint mindig ha megnézed a szélsőségesek akarnak háborút. Ez esetben mindkét széle. Jobbról és baliberál-szélről egyaránt nyomják a háborús rockot.

Az ember csak szédül közben és fogja a fejét...

annamanna 2014.08.04. 17:30:14

"Különleges propagandának nevezi az amerikai közgazdász azt, ami Oroszország ellen folyik. Szerinte az amerikai és a brit kormány mellett a propaganda minisztériumok, azaz – idézőjeles megfogalmazása szerint - a „nyugati média” olyan háborúba akarják vezetni a világot, amit senki sem nyerhet meg. Európa biztosan nem, mert a szerző hanyagsággal vádolja az öreg kontinens kormányait: Európa először fog elporladni, azok miatt az amerikai rakéták miatt, amelyeket éppen a földrész „biztonsága” érdekében fogadott be."
"Roberts a Nyugat oroszellenes bűnös összefogását azzal magyarázza, hogy a Nyugat teljességgel korrupt, elitje gazdagságát annak köszönheti, hogy meglopja a gyengébb országokat, egyszerűen megveszi a vezetőit, miközben a Nyugat polgárait is megrövidíti. Az amerikai elit olyannyira kiváló a harácsolásban, hogy a XXI. században eltüntette az Egyesült Államok társadalmának középrétegét.
Ennek a lopásból gazdagodó elitnek pedig az a célja Oroszországgal, hogy vazallus állammá tegye. E cél érdekében fognak össze a Nyugat gazdasági és politikai imperialistái."
"Példakánt a The Economist gazdasági hetilap egyik cikkét hozza fel Roberts, ahol a hazugság hálójában ábrázolják Putyint. Annak a fajta vakmerő hazugságnak és nyilvánvaló propagandának, ami a lap cikkéből kiderül, nincs más célja, mint a világot háborúba kergetni - így szól Roberts riasztó konklúziója."
aranykorhajnalan.blogspot.hu/2014/07/haboru-jon-europaban.html?m=1

"A The Economist korlátlan hazugságának és átlátszó propagandájának nem lehet semmi más célja, mint a világ belehajtása egy atomháborúba.
A nyugati elit és a kormányok nem csak totálisan korruptak, de egyben tébolyodottak is. Ahogy már korábban is írtam, ne számolj hosszú élettel."
www.antalffy-tibor.hu/?p=14585

csi szi 2014.08.04. 22:30:11

@annamanna: Atomháborút aligha akarnak, csak hát ugye az amerikai hübrisz.
Tényleg nem érzékelik a veszélyét annak, hogy kíméletlenül sarokba akarják szorítani az oroszokat, nem hagyva nekik utat, hogy méltósággal kihátráljanak a helyzetből valamilyen megegyezéssel, hanem teljes arcvesztés nélkül elfogadhatatlan ultimátumot adnak, mint a Monarchia száz éve Szerbiának. Azt hiszik, Putyin megdöntése sima ügy lesz, nekik mindenki mindig parírozott jó ideje.

Void Bunkoid 2014.08.06. 13:22:24

@maxval, a gondolkodó birca: de a nem NATO-tag fél Európa nem üt meg soha NATO-ellenes hangokat.

Te viszont igen.

Firefly2009 2014.08.07. 06:22:52

@Conchobar: Már megbocsáss,de az-az egykori Orosz Birodalom térképe,ehhez nem igazán van szükség cirill betűkre. Az orosz geopolitikában pedig mindig is ez a terület volt a legfontosabb és minden korban az volt az elsődleges cél,hogy ezen a területen fenntartsák a befolyásukat. Ez pedig tény,ehhez nem kell "nyugati hangadónak lenni".

Firefly2009 2014.08.07. 06:30:05

@Conchobar: Gondolom azt azért sejted,hogy 1 szem katonával még a Vatikánt se tudnád megszállni,nemhogy egy Irak,vagy éppen Ukrajna nagyságú országot. Az előkészületekre meg nyílván valamivel több idő kellet egy átfogó hadművelet esetén (mint az általad felhozott iraki és afganisztáni invázió),de én most speciel arra gondoltam,hogy egy rendkívüli helyzetben melyik ország lenne erre képes. Csak nézd meg,hogy ki rendelkezik a legtöbb repülőgép hordozó hajóval ami ilyen szempontból talán a legfontosabb egység.

Firefly2009 2014.08.07. 07:02:11

@Void Bunkoid: Abban feltétlenül egyetértünk,hogy Oroszország amennyiben ez a konfliktus még ennél is jobban elmélyülne,abból semmiképp se jöhetne ki jól.

Magyarországot illetően azonban én nem látom ilyen borúsan a helyzetet,bár abban igazat adok,hogy amennyiben nem lennénk EU (és nem utolsósorban NATO) tagállam,úgy Orbán Viktor szavait idézve "bármi megtörténhet"-ne..de jelen felállás szerint legrosszabb esetben (ami nagyon úgy néz ki,hogy már el is kezdett "bekövetkezni") "csak" a diplomáciai helyzetünk és a pozícióink fognak nagyon megromlani ezeken a szervezeteken belül (értsd ezalatt,hogy az érdekérvényesítő képességünk körülbelül 0-ra zuhan),nem beszélve az általános nemzetközi reputációnkról. Szóval ez is éppen elég probléma lesz még a "nemzethalál" nélkül is.

Firefly2009 2014.08.07. 07:09:14

@Ad Dio: A balti államokba és Lengyelországba tervezett rakétavédelmi rendszer valami hasonló védelmi célokat is szolgálna,de egy atomháborúból senki nem jönne ki jól. Az Egyesült Államoknak kétségkívül ebbe is jobbak a pozíciói és azt se vitatom el,hogy Oroszországnak valóban komoly nukleáris töltetekből álló gyűjteménye van,azonban magát a "szuperhatalmi státust" nem igazán emiatt értettem (bár kétségkívül fontos eleme,azonban atomtöltete még van pár országnak és azokból már csak 1-2 is igen komoly károkat tud okozni,ha jó helyre lövik),sokkal inkább arra,hogy gyorsan és hatékonyan tudnak beavatkozni a bolygó bármely pontján,míg az oroszok nem,és még azokat a nukleáris tölteteket se tudják bárhova kilőni.

Ad Dio 2014.08.07. 12:57:11

@Firefly2009:

Szuperhatalom vagy sem ez szómágia. Nyílván értelmetlenül mert ez a kifejezés nem definiált.

A tény az, hogy az USA után a legnagyobb nukleális fegyver-arzenállal rendelkező ország - bár nem vagyok naprakész :-) - de azt gondolom ez a kijelentés úgy is igaz, ha az EU-t egy blokknak tekintjük.

Egy atomháborúból a bolygón SENKI nem jön ki jól, jó eséllyel simán el tudjuk törölni a kultúránkat a föld színéről. De azért vannak közvetlenebb vesztesei a konfliktusnak és olyanok is akiket kevésbé érint a dolog. Az előbbi az EU (különös tekintettel kelet-EU), az utóbbira az USA jó példa.

A megoldás egy kompromisszum. Az izmozás nem vezet sehová.

Firefly2009 2014.08.07. 19:57:51

@Ad Dio: A pontos számát nukleáris készleteknek nem könnyű felmérni,de a "hivatalos" számokat tekintve nem tévedsz és valóban az USA-nak van a most azonnal felhasználható töltetekből a legtöbb (viszont tartalékokkal meg mindennel együtt az oroszoknak valószínűleg nagyobb készleteik vannak).

Azonban nyilván egyetértünk ezek a "számháborúk" nem vezetnek sehová és valóban csak egy kompromisszumos megoldás lehet megfelelő mindenki számára.

Ad Dio 2014.08.07. 22:47:40

@Firefly2009:

Egyetértünk. Kár hogy ez nem nom eleget a latba :-).

btw ha a nicked a sorozatra utal, akkor az ízlésünk is hasonló :-)-

Firefly2009 2014.08.07. 22:52:41

@Ad Dio: Igen,arra utal :P De szerintem kábé te vagy az első akinek ez így feltűnt :P

Ad Dio 2014.08.08. 00:33:41

@Firefly2009:

Nagy kár hogy csak egy évad volt :-(. Nekem nagyon bejött. De a film is jó...

Firefly2009 2014.08.08. 06:35:45

@Ad Dio: Igen,sajnos a FOX eléggé kicsinálta a pocsék műsorsávval,meg azzal,hogy össze-vissza adta még ezen belül is. Elképzelhető egyébként,hogy csinálnak még egy filmet valamikor a közeljövőben,de majd kiderül,addig is ha esetleg nem ismernéd őket akkor keress utána a képregényeknek. Szerintem azok is nagyon jók lettek.
süti beállítások módosítása